Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34  Następna
Autor Wiadomość
#641 PostWysłany: 15 Gru 2014 19:21 

gregorn1 napisał(a):
Czy komuś anulowali bilety z Tripsta.de ? Mam wylot na początku marca. Ktoś coś wie o anulacjach z Tripsta.de?

Na razie naszej rezerwacji przez Tripsta.de nie anulowano.Lot w lutym,na checkmytrip jest jako potwierdzony.
 Profil Relacje PM off  

Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️ Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️
Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴 Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴
#642 PostWysłany: 16 Gru 2014 11:10 

Zbanowany
karrol1 napisał(a):
gregorn1 napisał(a):
Czy komuś anulowali bilety z Tripsta.de ? Mam wylot na początku marca. Ktoś coś wie o anulacjach z Tripsta.de?

Na razie naszej rezerwacji przez Tripsta.de nie anulowano.Lot w lutym,na checkmytrip jest jako potwierdzony.

I spokojnie ,właśnie dzięki takiej promocji zakupiliśmy bilety na tripsta.de 8-)
Skorzystaliśmy ,zwiedziliśmy i jesteśmy zadowoleni. Lecieliśmy w listopadzie
 Profil Relacje PM off  

#643 PostWysłany: 16 Gru 2014 22:12 

Dzięki redakcji F4F jako kompletny laik, bez wcześniejszego planowania podróży kupiłem przez Tripsta de bilet za 220 euro na GOA ( szukając innych lotów w innych terminach) , poleciałem w listopadzie, wróciłem i było bardzo OK. Po prostu mam szczęście i przypuszczam że takich jak ja było (jest) sporo. Na przyszłość będę ostrożniejszy.
Anulowanie umowy przez ebookers jest jednak skandaliczne, a cytowany regulamin śmieszny. Teraz czekam, aż przyjdzie pismo np. z salonu samochodowego, że pan Juzio z marketingu miał kłopoty z Windowsem i podał mi złą cenę, więc mam dwa wyjścia: oddać po 2 latach auto lub dopłacić pierdyliard euro.
Powodzenia, nie wszystko może stracone.
 Profil Relacje PM off  

#644 PostWysłany: 16 Gru 2014 22:42 

niebieski
Fajnie usłyszeć, że się komuś udało!
Ja też kupiła w przekonaniu, że to po prostu dobra cena, jak np dzisiejsza oferta Aeroflotu. Miałam lecieć w marcu, ale trzeba poszukać innej destynacji. Finansowo na tym nie straciłam, bo w międzyczasie kurs euro wzrósł, a Raiffeisen jakoś przyzwoicie przewalutował, ale jakoś tak znielubiłam Irlandczyków i będę ich w przyszłości unikać.
 Profil Relacje PM off  

#645 PostWysłany: 17 Gru 2014 08:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja takiego szczęścia nie miałem :/ .... ale juz szukam coś innego :D

niestety ebookers anulowało 2 miesiące po zakupie

#646 PostWysłany: 20 Gru 2014 21:25 

Cześć czy komuś Jet airways oddało już pieniądze.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#647 PostWysłany: 20 Gru 2014 21:55 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Już dawno. I mam wrażenie, że nie przyczytałaś/łeś wątku niemal wcale. Bo już kwestia zwrotu pojawiła się wielokrotnie.

#648 PostWysłany: 09 Sty 2015 16:12 

Bardzo proszę o informację czy podczas przesiadki na terenie Indii (w moim przypadku chodzi o 10-godzinny postój w Bangalore)
bagaż główny był wydawany i konieczny był kolejny check-in ?
A jeżeli tak to jaki limit wagowy bagażu obowiązywał przy ostatnim odcinku lotu ?

Analogicznie jaki limit bagażu obowiązywał w drodze powrotnej , kiedy pierwszy lot jest lotem krajowym ... ?

molivka
 Profil Relacje PM off  

#649 PostWysłany: 09 Sty 2015 16:39 

@ up - restrykcje dotyczące bagażu rejestrowego są takie same na całej trasie i zależą od regulaminu operatora trasy/ wystawcy biletu więc na pewno bagaż przyjęty na tę trasę w PL poleci z tobą dalej, po przesiadce, bez dopłat.

Nigdy nie słyszałem o obowiązku kolejnego nadawania bagażu, jedynie w USA masz obowiązek odebrać bagaż, przejść z nim przez granicę i tam odbiera go do ciebie pracownik lotniska ale nie nadajesz go ponownie (nalepki masz te same od początku podróży) czy Indie są w tym elemencie podobne do USA, nie wiem, wątpię.
 Profil Relacje PM off  

#650 PostWysłany: 15 Sty 2015 00:49 
Awatar użytkownika

Loty: 180
Kilometry: 511 197
niebieski
Też nigdy nie spotkałem się z obowiązkiem nadawania kolejnego bagażu. Zresztą przy nadawaniu bagażu po prostu upewnij się czy na pewno jest nadawany w miejsce docelowe, czy właściwie został oklejony, itd.
A wracając do tematu anulacji biletów - ktoś może jeszcze poleciał i wrócił bez problemów? :D Szczególnie by mnie interesowały osoby co robiły rezerwację przez Seat24!

#651 PostWysłany: 15 Sty 2015 08:42 

srebrny
Np.w Peru (przynajmniej na niektorych lotniskach) nie mozna nadac bagazu do portu docelowego w Europie. Nalezy bagaz odebrac na lotnisku w Limie i nadac go ponownie.
Pewnie maja jakis wazki powod ku temu ;)
 Profil Relacje PM off  

#652 PostWysłany: 15 Sty 2015 09:52 

niebieski
A jednak miła Pani w okienku Lufthansy poinformowała mnie że bagaż może byc nadany tylko do Madras gdzie miałem 10h przesiadkę i gdzie ten bagaż trzeba odebrac i nadac ponownie (oczywiście cała podróż na jednym bilecie). Radzę więc dokładnie się dopytac na lotnisku dokąd leci nasz bagaż i gdzie musimy go odebrac żeby nie było nie miłej niespodzianki po wylądowaniu na Goa ;)
 Profil Relacje PM off  

#653 PostWysłany: 15 Sty 2015 10:47 

Zbanowany
@kanapek - rozumiem że ty już po. :)
Jakieś namiary, opis jak było - ceny na miejscu itp.
 Profil Relacje PM off  

#654 PostWysłany: 15 Sty 2015 11:24 

Loty: 217
Kilometry: 353 534
Właśnie piszę z Mumbaju, gdzie dotarłem przez Bangalore (19 godzin przerwy między lotami) przez Frankfurt.

W Warszawie nadałem bagaż, przez nieuwagę do Mumbaju, a potrzebowalem go w Bangalore. Wróciłem do stanowiska i panie poinformowały mnie że już za późno i najwyżej poproszę w Bangalore o wydanie bagażu.
Prosić nie musiałem bo jak poinformowano mnie już po przylocie do Bangalore, jest to pierwsze lądowanie w Indiach i bagaż i tak musi zostać tutaj odebrany.

Ogólnie to kontrole bezpieczeństwa w Indiach wydają mi się bardziej szczegółowe niż w Europie.

#655 PostWysłany: 15 Sty 2015 12:32 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
marcin085 napisał(a):
Nigdy nie słyszałem o obowiązku kolejnego nadawania bagażu, jedynie w USA masz obowiązek odebrać bagaż, przejść z nim przez granicę i tam odbiera go do ciebie pracownik lotniska ale nie nadajesz go ponownie (nalepki masz te same od początku podróży) czy Indie są w tym elemencie podobne do USA, nie wiem, wątpię.

Podobnie jest w Chinach.

#656 PostWysłany: 16 Sty 2015 23:37 

Loty: 59
Kilometry: 103 245
Czy komuś jeszcze od innych pośredników niż ebookers anulowano w ostatnim czasie bilety? Pytam konkretnie o gotogate. Ja mam bilety od gotogate.it na wrzesień i się trzyma.
 Profil Relacje PM off  

#657 PostWysłany: 16 Sty 2015 23:55 

Wygląda na to, że poza tym jednym pośrednikiem wszystko inne żyje i ma się dobrze.
 Profil Relacje PM off  

#658 PostWysłany: 17 Sty 2015 22:09 

jacek96 napisał(a):
Np.w Peru (przynajmniej na niektorych lotniskach) nie mozna nadac bagazu do portu docelowego w Europie. Nalezy bagaz odebrac na lotnisku w Limie i nadac go ponownie.
Pewnie maja jakis wazki powod ku temu ;)

nie trzeba lecieć aż do Peru. Wystarczy do Norwegii. Jeśli masz przesiadkę w Oslo i lecisz dalej, do któregoś z miast wewnątrz Norwegii, to bagaż zawsze musisz odebrać i nadać ponownie. Po prostu kontrola celna oraz bezpieczeństwa.
 Profil Relacje PM off  

#659 PostWysłany: 17 Sty 2015 22:15 

niebieski
A ile przed lotem można nadać bagaż, wracam z Indii z przesiadką w Delhi 12 - godziną i chce pozbyć się bagażu i wyruszyć na miasto.

#660 PostWysłany: 17 Sty 2015 22:21 

niebieski
kolega kupił na gotogate na marzec,
my kupiliśmy na edreams
mieliśmy lecieć razem, ale nam anulowali i on został z tym biletem sam
pisał do nich, żeby mu anulowali, ale za nic nie chcieli, zatem możesz spać spokojnie
i czekać na piękne wakacje
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 2 gości