Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 09 Sty 2012 17:30 

Wysłałem do nich maila z pytaniem czy nie będąc rezydentem UK moge rezerwować u nich hotele. Odpowiedzieli: "Unfortunately we won't be able to book holidays for the non-Uk residents as per our terms and conditions."
Tak więc rezerwacje na ich brytyjskiej stronie wyłącznie na własne ryzyko.
Skoro Hotels4u sprawdzał rezerwacje z kodem zniżkowym i anulował te, które nie spełniały warunków zniżki, więc całkiem możliwe, że ci też sprawdzą rezerwacje z kodem, żeby nie dopłacać do interesu.
 Profil Relacje PM off  

W😲W❗ Loty do Apulii w supercenie 168 PLN 🔥 Mnóstwo dostępnych terminów 💚🤍❤️ W😲W❗ Loty do Apulii w supercenie 168 PLN 🔥 Mnóstwo dostępnych terminów 💚🤍❤️
Wietnam na bogato 💎🤩 8 dni w Da Nang w luksusowym 5* Wyndham Golden Bay ze złotym basenem za 3762 PLN💛😱 Wietnam na bogato 💎🤩 8 dni w Da Nang w luksusowym 5* Wyndham Golden Bay ze złotym basenem za 3762 PLN💛😱
#22 PostWysłany: 09 Sty 2012 18:10 

A nie można się powołać na zakaz dyskryminacji - w związku z przeznaczeniem promocji tylko dla mieszkańców określonego kraju? Nie jestem tego pewien, ale może ktoś bardziej obyty w temacie coś podpowie (czy jest to zgodne z prawem UE)?

#23 PostWysłany: 09 Sty 2012 21:38 

niebieski
Ja dostałam odpowiedź od niemieckiej ich strony - można rezerwować będąc mieszkańcem UE, więc inaczej, niż na brytyjskim. Dalej się wahamy - czy brać, oferta super, ale jakiś niepewny mi się ten pośrednik wydaje.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 09 Sty 2012 21:48 
Awatar użytkownika

Tez mi sie wydaje ze to dyskryminacja :?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 10 Sty 2012 23:48 

Ja też się cały czas zastanawiam. Z jednej strony piszą, że osobie która nie jest rezydentem UK anulują rezerwację. A z drugiej strony w jaki sposób oni to mogą sprawdzić?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 11 Sty 2012 12:54 

Dzisiaj otrzymałem od nich takiego maila:

"Good Morning,

You will see that you haven’t yet received your documentation – this is due to our 3rd party suppliers websites updating faster than ours, therefore your booking has failed as the prices have actually gone up for the Duo hotel.

We still have availability at the Duo Hotel for the total cost of £153.00. Please advise ASAP whether you accept this alternative property as prices and availability are subject to change up until point of booking.

Thank You and Kind Regards, "

Zrobiłem rezerwację w Pradze. Obciążyli mi kartę, pokazał się numer rezerwacji, ale nie doszedł email z potwierdzeniem. Napisałem do nich maila czy wszystko ok, po czym dostałem taką właśnie odpowiedź.

Ktoś, coś doradzi?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 12 Sty 2012 11:24 

Ktoś coś podpowie, jak się w takiej sytuacji zachować? Ściągnęli kasę, różnice kursowe, opłaty za płatność kartą, strata czasu.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 12 Sty 2012 16:48 

Pasuje Ci cena 153 GBP czy nie? Jak nie pasuje a nie jesteś rezydentem UK, to bierz zwrot i siedź cicho bo i tak mogą Ci odpisać, że świadomie naruszyłeś zasady ich regulaminu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości