Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 97 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 26 Sie 2013 11:03 

niebieski
Witam. Dziękuję. Wychodzi na to, że nie zdążymy. Szkoda. Pozdrawiam

🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN 🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN
Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍 Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍
#62 PostWysłany: 26 Sie 2013 13:54 

Głupie pytanie: chcę 6 września lecieć Ryanem do BGY- bilety na dzisiaj kosztują 370 zł/szt. Jak sądzicie? Czekać bo mogą stanieć czy już za blisko do wylotu i będą tylko drożały?
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 26 Sie 2013 14:01 

Nie będą tanieć.
 PM off  

#64 PostWysłany: 26 Sie 2013 14:55 

Anonymous napisał(a):
Nie będą tanieć.

Ciekawostka-już miałem kupować a okazało się, że staniały o połowę :) I zamiast 380 zł za jeden zapłaciłem tyle za dwa :D
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 26 Sie 2013 14:57 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
tomekoko napisał(a):
Anonymous napisał(a):
Nie będą tanieć.

Ciekawostka-już miałem kupować a okazało się, że staniały o połowę :) I zamiast 380 zł za jeden zapłaciłem tyle za dwa :D

Kolega powyżej napisał to co raczej napisało by 95% ludzi, i ja również bym tak doradził, no i wyszło by że się nie znam...bo nikt się nie zna! :)

#66 PostWysłany: 27 Sie 2013 10:32 

namteH napisał(a):
tomekoko napisał(a):
Anonymous napisał(a):
Nie będą tanieć.

Kolega powyżej napisał to co raczej napisało by 95% ludzi, i ja również bym tak doradził, no i wyszło by że się nie znam...bo nikt się nie zna! :)

Też tak myślałem, ale jak się okazuje system rezerwacji w Ryanair jest nieodgadniony :)
Przy okazji: cena biletów miała być 380 zł, ale "dzięki" przewalutowaniu z karty pobrało prawie 440 zł :evil:
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 01 Wrz 2013 21:31 

niebieski
Mam pytanie dotyczące biletów 72 godzinnych w Bergamo - czy są one oprócz informacji turystycznych dostępne w automatach przy przystankach? Gdzie jest taki automat w Lallio w okolicach hotelu Dionizetti? Czy ten bilet trzeba skasować w autobusie i od tego czasu jest ważny 72 godz czy ważność liczy się od momentu kupna?

#68 PostWysłany: 05 Wrz 2013 08:25 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 193 212
Co do kupna biletów niestety nie wiem, ale mogę odpowiedzieć na drugą część pytania - bilet jest ważny od momentu skasowania w autobusie.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 05 Wrz 2013 08:48 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
srebrny
daffi22 napisał(a):
Mam pytanie dotyczące biletów 72 godzinnych w Bergamo - czy są one oprócz informacji turystycznych dostępne w automatach przy przystankach? Gdzie jest taki automat w Lallio w okolicach hotelu Dionizetti? Czy ten bilet trzeba skasować w autobusie i od tego czasu jest ważny 72 godz czy ważność liczy się od momentu kupna?

Pytaj w sklepach podobnych do naszych kiosków , sklepach z papierosami etc. Na pewno kupisz na dworcu autobusowym na przeciwko dworca klejowego w centrum Bergamo. Bilet rozpoczyna swoją "przydatność" w momencie skasowania.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 05 Wrz 2013 08:49 

daffi22 napisał(a):

Wziąłeś ten hotel? Pierwszy raz czy już w nim nocowałeś?
 PM off  

#71 PostWysłany: 05 Wrz 2013 21:30 

niebieski
Dzięki za odpowiedzi dotyczące biletów w Bergamo
Co do hotelu Dionizetti to nie nocowałem w tym hotelu . Potrzebowałem pokoju trzyosobowego a w promocji hotels wychodził on ze śniadaniem najtaniej choć wiem że do centrum trzeba dojechać autobusem nr 5.Opinie w necie ma nie najgorsze -zobaczę na miejscu.

#72 PostWysłany: 05 Wrz 2013 23:08 

niebieski
Witam. Jaki jest koszt Twojego noclegu? Szukam czegoś dla dwóch osób na noc 25.10. Pozdrawiam

#73 PostWysłany: 06 Wrz 2013 05:27 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
srebrny
Jęk potrzebujesz czegoś w okolicy lotniska to polecam Bed & Breakfast La Corte. 25 min pieszo od Orion al Serio. Właścicielka Barbara fantastyczna osoba. Włoska gościnnosc :)
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 29 Wrz 2013 19:32 

niebieski
witam, proszę potwierdzić, że w Mediolanie nie ma biletów 72h, szukałem wg poradnika http://www.fly4free.pl/miasto-projektan ... raktyczny/ na stronie http://www.atm-mi.it/it/ViaggiaConNoi/B ... rbani.aspx wygląda na to, że nie, myślałem, że będzie podobnie jak w Bergamo, będę tam 3 dni i przydałby się, pzdr
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 15 Lis 2013 12:54 

http://www.booking.com/hotel/it/my-room ... 1eea8961X2

Korzystał ktoś może z tego hostelu, jakieś opinie porady jak dojechac z lotniska/centrum. Z góry dzieki za informacje
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 24 Lis 2013 21:26 

analogowy9 napisał(a):
http://www.booking.com/hotel/it/my-room.pl.html?sid=fa7a770c3868b35a8f6a2672b096f9ce;dcid=1;checkin=2014-01-11;checkout=2014-01-12;srfid=5d9a67e431f4019cfd86a0ddc2a7d8eb1eea8961X2

Korzystał ktoś może z tego hostelu, jakieś opinie porady jak dojechac z lotniska/centrum. Z góry dzieki za informacje

Byłem w tym Hostelu w kwietniu 2011. Standard nie najgorszy, łazienki dość schludne i było ich trochę także kolejek do przbytku nie uświadczyłem. Właścicielem młody Włoch taki kozaczek (opowiada baśnie z tysiąca i jednej nocy) w cenie był jeden przejazd autem, albo z albo do lotniska. W kuchni są jogurty / płatki / mleko i kawa do bólu. Także jak ktoś naprawdę skąpi na jedzenie to nie umrze z głodu. Dosłownie rzut beretem jest bardzo dobra restauracja Pasta & Basta.

Ja natomiast przy każdej okazji jazdy do Bergamo (czy to jako główny cel lub przesiadki dalej np na Maroko) wybieram Hotel Winter Garden w Grassobio (bardzo wysoki standard). Z tym że rezerwacji dokonuje tylko poprzez strone otel.com (ze zniżka za like na FB) wtedy wychodzi nawet taniej niż ten hostel co wyżej omówiłem. Jedyną wadą jest pewna odległość od centrum. Jednak oferują darmowe podwózki na lotnisko lub do centrum bergamo po wcześniejszym zgłoszeniu. Ewentualnie kursuje tam Autobus linii 1 (nie pamiętam literki) wtedy na przystanek jest około 300-400m a sam autobus kończy swój bieg na dworcu kolejowym.
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 11 Maj 2014 14:56 

Loty: 14
Kilometry: 16 140
Żeby nie tworzyć osobnego tematu dodam swoje pytanie tutaj. Jaki przewodnik po Mediolanie jest dobry? W zasadzie to szukam dobrych mapek po mieście, może z jakimś krótkim opisem. ;)

#78 PostWysłany: 13 Lip 2014 06:29 

Czy ktoś mi może podać współrzędne tego sklepu koło lotniska Bergamo - chce jakiś supermarket spozywczy.
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 13 Lip 2014 10:50 

Orio Center jest po przeciwnej stronie lotniska, z Arrivals (za parkingiem) w lewo, później po chwili jeszcze raz w lewo tunelem podziemnym. Są narysowane wskazówki jak tam dojść.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 16 Lip 2014 14:43 

srebrny
MareQ napisał(a):
Żeby nie tworzyć osobnego tematu dodam swoje pytanie tutaj. Jaki przewodnik po Mediolanie jest dobry? W zasadzie to szukam dobrych mapek po mieście, może z jakimś krótkim opisem. ;)

Mapki do podstawowego zwiedzania wzięliśmy z darmowego stoiska na stadionie San Siro. W zupełności wystarczyły do zwiedzenia 6-7 najważniejszych miejsc.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 97 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości