Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49  Następna
Autor Wiadomość
#941 PostWysłany: 28 Kwi 2014 15:19 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 221 758
niebieski
Mozart, zazdroszczę tego mieszkania z widokiem. No i widzę, że przeszedłeś się High Line. Mi się nie udało, akurat zamknęli na jakieś remonty. Ale to w zeszłym roku było.

Ja teraz jestem świeżo "wrócony" po wypadzie do Vegas i Californii z "promocji" United ;)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w USA 🇺🇸😍 Loty do Nowego Jorku z Warszawy od 1693 PLN 🔥✈️ Wakacje w USA 🇺🇸😍 Loty do Nowego Jorku z Warszawy od 1693 PLN 🔥✈️
Relaks na Wyspach Zielonego Przylądka 🏝️🎄 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive za 4480 PLN 😎 Relaks na Wyspach Zielonego Przylądka 🏝️🎄 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive za 4480 PLN 😎
#942 PostWysłany: 19 Maj 2014 15:48 

Zrobiłem właśnie odprawę on-line na moj lot z videroe na stronie Lufy
podałem wszystkie dane z wizy etc, gdzie na wydrukowanym boarding passie powinien pojawic sie API OK, bo nic takiego nie widze?

ew gdzie online mogę sprawdzić czy jest to gotowe
 Profil Relacje PM off  

#943 PostWysłany: 19 Maj 2014 16:08 

Cytuj:
gdzie na wydrukowanym boarding passie powinien pojawic sie API OK, bo nic takiego nie widze?

prosze przejrzyj zalacznik

A jaka linia obsluguje polaczenie przez ocean?
Jesli to jest United, to na moim boardingu LH tez nie bylo API.

Załączniki:
API.jpg
API.jpg [ 95.9 KiB | Obejrzany 2789 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#944 PostWysłany: 19 Maj 2014 16:53 

tak, obsługiwane przez UA
nie mam niestety tego API tam
 Profil Relacje PM off  

#945 PostWysłany: 22 Maj 2014 11:30 
Awatar użytkownika

Witajcie
kolejni zadowoleni wrócili z USA, trasa Warszawa - Londyn - NY - Londyn - Warszawa.
Warszawa - Londyn - Warszawa (British Airways)
Londyn - JFK - Londyn (Delta)
W Londynie w sumie więcej pytań o cel i długość pobytu niż od celniczki na JFK. Na JFK dwa pytania, po co i na jak długo. Żadnych dokumentów nie chciała oglądać, nie pytała się nawet, gdzie nocleg...wbiła pieczątkę na pół roku :). Ogólnie, bardzo sympatycznie.

Na miejscu 8 dni, w tym wyjazd na 1 dzień Megabusem do Waszyngtonu.

Jak chodzi o "top" to:
- Top of the rock (szczególnie nocą)
- Gospel
- zakupy w Jersey Gardens
- Nocny Budweiser w Union City z widokiem na Manhattan (mieliśmy kwaterę w Union City)
- IV mecz półfinału konferencji wschodniej NBA Brooklyn Nets - Miami Heat (96-102, kapitalny mecz Jamesa 49 pkt)
- rejs promem na Staten Island (super widok na Manhattan)
- uliczna pizza i hot-dogi po 1 USD
...więcej grzechów nie pamiętam :).

pozdrav
R

Image
 Profil Relacje PM off  

#946 PostWysłany: 29 Maj 2014 21:28 

Ja też wróciłem

Wwa-Frankfurt (Lufa)
Frankfurt- NY (Newark)- London (UA)
London- WWA (LOT)

jak pisałem wyżej nie miałem API, żadnych pytań praktycznie, tylko w NYC po co i na ile, zupełnie bezstresowo.

pobyt na miejscu 8 dni.

Dodam ze swojego punktu widzenia (tez cos poza oczywistymi atrakcjami):
- Top of the Rock robić w ciągu dnia, Empire w nocy- z Top of the rock znacznie lepszy widok na central park, który za dnia wygląda mega kozacko, w nocy zupełnie niewidoczny, a z Empire widok na park jest duuuuzo gorszy. Wiadomo, że w nocy nie widzimy wtedy Empire, ale myśle, że dla jednej wieży warto wybrać opcję o której napisałem.
-to co napisał kolega wyżej: nocny widok na Manhattan od strony NJ kozacki, w Hoboken super deptak przy samej rzece, bezpiecznie, chodziliśmy tam w okolicach północy i luzik. Na śniadanie polecam knajpke Turning Point (wlaśnie przy tym deptaku) z widokiem na Manhattan
- jeśli jeszcze chodzi o widok to zdecydowanie DUMBO- parczek pomiędzy Manhattan Bridge a Brooklyn Bridge, nocą widok kozacki, podświetlony Brooklyn Bridge i dolny Manhattan- jak dla mnie najpiękniejsze miejsce chyba
- zakupy- jak ktoś nie chce do JerseyGardens to polecam Century 21 na dolnym Manhattanie, lepiej zarezerwować kilka solidnych godzin i miejsce w bagażu
- na południe od Williamsburga (na Brooklynie) znajduje się Chasydzka dzielnica- dla mnie kosmos! nie byłem nigdy w takiej dzielnicy i nie mogłem się nadziwić jak to może tak wyglądać, szczególnie w sąsiedztwie Manhattanu, coś jak podróż 100 lat wstecz. Top5 wyjazdu
- na NBA się nie załapałem, na baseball owszem- co prawda Yankees grali na wyjezdzie, ale pojechalismy za to na Metsów- super sprawa bo metro pod sam stadion. Bardzo mało ludzi chodzi, masę gości sprzedających taniej bilety pod stadionem (a właściwie przy wyjściu z metra)- targować się

co do lotów- UA słabe, samoloty niestety małe (Boeing 777-200/300 i Boeing 767-300/300ER), żarcie bardzo dobre jak na samolot.
Jedna uwaga w locie powrotnym w Londynie mieliśmy zmiane terminala (przylot na 4 wylot z 1) i mimo connection flights jeszcze przechodziliśmy przez security i wszystkie napoje trzeba było wyrzucić (nawet te kupione juz za bramkami w NY), nie wiem czy gdybysmy mieli rachunek to by nas z tym przepuścili. Ktoś wie jak to wygląda gdyby się np kupiło jakaś dużą butelke whisky w USA już za bramkami?
 Profil Relacje PM off  

#947 PostWysłany: 29 Maj 2014 21:37 
Awatar użytkownika

Loty: 1010
Kilometry: 2 190 267
niebieski
Ktoś wie jak to wygląda gdyby się np kupiło jakaś dużą butelke whisky w USA już za bramkami?

Jakiś czas temu w tej samej sytuacji również powiedziano mi, że nie mogę przewieźć zakupionego alkoholu. Miałem zapakowany w torbę klejoną ze sklepu z rachunkiem wewnątrz. Podobno z tego powodu, że przylatujemy do Europy na następny dzień; gdyby był to ten sam dzień, co zakupu, ok.
 Profil Relacje PM off  

#948 PostWysłany: 30 Maj 2014 07:55 

Loty: 82
Kilometry: 203 467
niebieski
podlaczam sie do pytania....
 Profil Relacje PM off  

#949 PostWysłany: 30 Maj 2014 08:52 

Ostatnio wracalem z USA w 2011 z Chicago wieczorem, bodajze przez Dusseldorf. Na OHare kupilem alkohol (tam sklep jest przed kontrola bezpieczenstwa), odebralem juz za bramkami, opakowana w foliowa torebke z rachunkiem wewnatrz, a na lotnisku w Niemczech, juz nastepnego dnia osoba tylko rzucila na nia okiem i pozwolila wejsc do samolotu.
 Profil Relacje PM off  

#950 PostWysłany: 30 Maj 2014 11:29 

Jak jest dobrze zapakowane - czytaj w torbie foliowej z rachunkiem w środku masz 24h na przesiadkę z alko w podręcznym. Jak wracałem ze Sri Lanki w CMB nie włożyli rachunku do środka i na LHR przyczepili się tego więc miałem do wyboru albo oddaje i wywalam albo ide do stanowiska BA żeby oddali mi bagaż, żebym nadał to do bagażu rejestrowanego. Mimo krótkiego czasu na przesiadkę (niecałe 2h) udało się wszystko załatwić
 Profil Relacje PM off  

#951 PostWysłany: 01 Cze 2014 07:40 

Loty: 64
Kilometry: 154 618
Lecieliśmy z ORD 10 marca, z zakupami z wolnocłówki. Pani w sklepie nas zapytała, dokąd lecimy - odpowiedzieliśmy, że docelowo do WAW, z przesiadką w BRU. Alkohol zapakowany w specjalną torbę (uprzedzono nas, aby jej nie otwierać aż do WAW) dotarł z nami bez przeszkód.
 Profil Relacje PM off  

#952 PostWysłany: 01 Cze 2014 14:13 

Niedługo mam wylot i mam dosyć głupie pytania, ale chciałbym się upewnić i mieć spokój :)

Lecę do EWR z przesiadką w LHR, lot wykonywany przez United. Jednak odcinek WAW - LHR mam obsługiwany przez LOT - czy w takim razie na lotnisku w Warszawie mam zgłosić się do check-inu LOTu? Martwi mnie tylko, czy nie będzie problemu w takim wypadku z bagażami: LOT a United mają nieco inne zasady co do wymiarów bagażu, z plusem dla LOTu, a moja walizka podręczna mieści się na styk z warunkami United, jednak pozotaje malutki zapas co do warunków LOTu. Nie będzie czegoś takiego, że w Londynie United będzie miał zastrzeżenia co do mojej walizki podręcznej? Wiem, że musiałbym mieć pewnie ogromnego pecha, by robili problemu z kilku centymetrów różnicy, ale ostatnio lecąc Swissem dokładnie mierzyli mi bagaż podręczny i nie chcieli puścić dalej, bo wystawały kółka :P.
 Profil Relacje PM off  

#953 PostWysłany: 01 Cze 2014 14:29 
Awatar użytkownika

niebieski
drakerc napisał(a):
Niedługo mam wylot i mam dosyć głupie pytania, ale chciałbym się upewnić i mieć spokój :)

Lecę do EWR z przesiadką w LHR, lot wykonywany przez United. Jednak odcinek WAW - LHR mam obsługiwany przez LOT - czy w takim razie na lotnisku w Warszawie mam zgłosić się do check-inu LOTu? Martwi mnie tylko, czy nie będzie problemu w takim wypadku z bagażami: LOT a United mają nieco inne zasady co do wymiarów bagażu, z plusem dla LOTu, a moja walizka podręczna mieści się na styk z warunkami United, jednak pozotaje malutki zapas co do warunków LOTu. Nie będzie czegoś takiego, że w Londynie United będzie miał zastrzeżenia co do mojej walizki podręcznej? Wiem, że musiałbym mieć pewnie ogromnego pecha, by robili problemu z kilku centymetrów różnicy, ale ostatnio lecąc Swissem dokładnie mierzyli mi bagaż podręczny i nie chcieli puścić dalej, bo wystawały kółka :P.

W Warszawie idziesz po prostu do automatu do check-inu, gdzie wydrukują Ci się bilety na wszystkie odcinki lotu (w jedną stronę). Co do bagażu podręcznego to musisz mieć tak żeby pasowało do wszystkich linii, ale skoro piszesz, że mieści się na styk to nie powinno być problemu. Jak ja leciałem to nikomu nie sprawdzali podręcznego w United.
 Profil Relacje PM off  

#954 PostWysłany: 02 Cze 2014 09:42 

Ostatnio leciałem 5 odcinków United do/po USA, ani razu nie sprawdzali wymiarów podręcznego a niektórzy naprawdę mieli niezłe kolumbryny. Ale lepiej być ostrożnym - oficjalnie od tego roku ostro się wzieli za mierzenie podręcznego - na początku roku bylo wiele artykułów na ten temat. Raz kiedy wchodziłem do samolotu w 80% juz usadzonego, widzałem jak obsługa w panice dzwoniła do babki przy wejsciu zeby zaczęła sprawdzać podręczny bo nie mają juz gdzie go wciskać.
 Profil Relacje PM off  

#955 PostWysłany: 02 Lip 2014 10:29 

Przypomni ktoś jak to jest jak się opuszcza USA w terminie legalnie, czy się dostaje w końcu pieczątkę z datą wylotu? Jeśli tak, to w USA czy w Europie?
Wracając, zapytałem na lotnisku SFO czy dostanę i powiedzieli mi że tak, ale w Europie. W Londynie miałem przesiadkę na Warszawę i też nic nie dostałem.
 Profil Relacje PM off  

#956 PostWysłany: 02 Lip 2014 10:35 

Z tego co pamietam, nigdy nie wbijano pieczatek przy wylocie (powrocie) z USA. Zabierano tylko kwitek I- 94, ale on juz od jakiegos czasu nie obowiazuje.
 Profil Relacje PM off  

#957 PostWysłany: 02 Lip 2014 10:51 

Ja też nigdy nie dostałem pieczątki na wylocie, natomiast o oddanie i-94 trzeba się zatroszczyć, bo to dla Amerykanów jedyny dowód, że opuściłeś USA (w terminie)
 Profil Relacje PM off  

#958 PostWysłany: 02 Lip 2014 11:17 

złoty
Ale I-94 już chyba nie ma. Byłem w maju i nie dawali. Chyba że to się tyczy konkretnych lotnisk (w moim przypadku MIA).
Obecnie to czy ktoś opuścił USA sprawdzane jest inaczej.

#959 PostWysłany: 02 Lip 2014 11:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Ten temat byl juz poruszany w tym watku. Nie ma pieczatek, nie ma I-94, oni sciagaja sobie info od linii lotniczych, kto wylecial a kto nie.

#960 PostWysłany: 02 Lip 2014 19:00 

Loty: 82
Kilometry: 203 467
niebieski
wracalem 24 czerwca z SFO, nic nie wbijaja o nic nie prosza ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: kerkor oraz 6 gości