Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 09 Mar 2010 12:31 

jaceks napisał(a):
Przez 2 miesiące mieszkałem tuż przy terminalu lotniska w Forli. Z Centrum (Piazzale della Vittoria, kilkaset metrów od stacji kolejowej) co 10-20 minut na lotnisko za €1,50 jeździ autobus miejski nr. 2.

Ja z kolei korzystałem z autobusu nr 4(spod dworca), który dojeżdża na Berlinguer - 1km od terminala,a stamtąd spokojnie 15 minut spacerkiem.
 PM off  

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#22 PostWysłany: 12 Mar 2010 20:35 

Do Florencji 15 euro regionale, przesiadka w Bolonii, czas jazdy 2h :D

Proszę Cie co za bzdury piszesz jaka Florencja przez Bolonie. Najpierw naucz się mapy Włoch a potem pisz. Bolonia jest zupełnie w innym kierunku
 PM off  

#23 PostWysłany: 20 Mar 2010 20:52 

Witam.
Za tamtejsze bilety kolejowe się płaci w kasach, czy też są tam jakieś automaty ? Jeśli tak, to co przyjmują ? Karty, banknoty/monety ?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 22 Mar 2010 09:03 

Żółta_zieleń napisał(a):
Witam.
Za tamtejsze bilety kolejowe się płaci w kasach, czy też są tam jakieś automaty ? Jeśli tak, to co przyjmują ? Karty, banknoty/monety ?

w skrócie... wszystko co powyższe jest prawdą. Wszędzie są kasy, a na większych dworach, np Rimini, dodatkowo automaty.
W automacie używałem kk i przeszło bez problemów.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 30 Mar 2010 12:03 

cześć,
mam pytanie, przylatuje wizzairem do Forli o 21.25 z (teoretycznie) Katowic.
Raczej nie będzie problemu z dostaniem się do Bolognii tego samego wieczoru? Teraz patrze że ostatni pociąg odjeżdza o 22:24, w najlepszym wypadku mam 40 minut na dostanie się na dworzec taxówką;/

Czy ten lot się jakoś często spóźnia?..... dzięki za poradę
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 13 Lip 2010 17:58 

niebieski
Czy istnieje coś takiego jak busy z Airportu Bolonia do Airportu Forli?

Jaka cena, strona internetowa, częstotliwość?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 21 Lip 2010 17:24 

Zbanowany
ktoś jest w stanie powiedziec na 100% czy BLQ jest zamykane na noc, czy mozna tam spac ?

w sumie te 3-4 godziny we wrzesniu da rade w nocy przeżyc na zewneatrz...
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 03 Sie 2010 17:53 

hej.
Lądowałam w Forli w lipcu jechałam do Rimini i tak to wygląda obecnie...
(Lot wrocław-forli miał opoznienie ale nadrobił w locie takze moze ok 20 min pozniej niz planowy wyladował)
z Lotniska w Forli sa bezpośrednie autobusy na dworzec kosztuja chyba ok 3 -4 euro ale niesety sa bardzo rzadko.
mozna na dworzec dostać sie innym autobusem .. linia nr 2.. ktoś pisał o tym wcześniej. bilet nie zawsze mozna kupic u kierowcy dlatego w budynków odlotow <bez problemu sie go zauwazy po lewej stronie jak wychodzi sie z budynku przylotów> mozna go kupic <o ile nie zabraknie> taki bilet to ok 1,5 euro.
Linia 2 nie dojezdza bezposrednio do dworca, nalezy wysiasc na przystanku "Victtoria..." nastepnie albo sie przesiasc w 6 albo spacerkiem okolo 10-15 min - droga bardzo prosta... za przystankiem w prawo (za kierunkowskazem na stacje) i ciagle prosto do stacjii..
Mozna tez taksówką to kosztuje 11 euro, trudno sie targować. taksówkarz weźmie tylko 4 osoby. wiec w sumie tez koszt niewielki 11/4= 2,75 a duzo wygodniej.

Ze stacji do Rimini najlepiej pociągiem regionalnym z oznaczeniem R. koszt-3,80.
W kasie mowia czesto po angielsku lub automaty z biletami -proste w obsłudze i w wielu jezykach, bez problemu.

Nalezy zwrocic uwagę na to<bo tego nie ma w Polsce> na kasowniki do biletów pociagowych... nalezy ich uzyc zanim wsiądzie sie do pociągu w pociagach ich nie ma <a przynajmniej tych którymi ja jechałam>.

Stacja w Rimini dobrze oznaczona. Petla autobusowa obok stacji..bilety w Rimini 1 euro 90min.. generalnie przyjmne oznaczenie przystanków...
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 24 Lut 2011 01:45 

Witam wszystkich!
Lecimi do forli z wroclawia w maju :)
chcemy pojechac do rimini oraz do ravveny do mirabilandii.
jedziemy z dwojka dzieci wiec zalezy nam zeby nocleg w rimini byl blisko dworca (chcemy przyjechac pociagiem) czy ktos sie moze orientuje na jakiej ulicy znajduje sie ten dworzec???
i jeszcze jedno pytanie czy z dworca w ravennie blisko jest do mirabilandii, jak tam mozna sie dostac??
z gory dzieki za wszystkie podpowiedzi i porady :)
pozdrwiam serdecznie!!!
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 24 Lut 2011 08:21 

dworzec w Rimini znajduje się przy Piazzale Cesare Battisti
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 24 Lut 2011 10:19 

niebieski
martaaa napisał(a):
Witam wszystkich!
Lecimi do forli z wroclawia w maju :)
chcemy pojechac do rimini oraz do ravveny do mirabilandii.
jedziemy z dwojka dzieci wiec zalezy nam zeby nocleg w rimini byl blisko dworca (chcemy przyjechac pociagiem) czy ktos sie moze orientuje na jakiej ulicy znajduje sie ten dworzec???
i jeszcze jedno pytanie czy z dworca w ravennie blisko jest do mirabilandii, jak tam mozna sie dostac??
z gory dzieki za wszystkie podpowiedzi i porady :)
pozdrwiam serdecznie!!!

Nie prościej i taniej będzie wypożyczyć samochód? Przy 4 osobach koszty wynajęcia na osobę są już porównywalne z kosztami komunikacji publicznej.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 28 Lut 2011 22:09 

Nomia dziekuje :)
Osiek myslalam nad tym , tak by bylo najwygodniej, ale ceny aut na lotnisku za te pare dni to 200-300e plus paliwo.
chyba ze dojedziemy do rimini pociagiem tam znajde cos w rozsadnej cenie. jak tam jest z wypozyczalniami na miejscu???

pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 02 Mar 2011 23:22 

Chcialbym dolaczyc sie do tematu, na temat wypozyczalni samochodow. Lece rowniez w maju z wrocka do forli,dokladnie od 3 do 6, jak sprawdzalem, najtaniej wyszlo mi za samochod 360zl na caly okres pobytu, jest szansa na cos taniej,ktos sie orientuje jak wyglada tam sytuacja z wypozyczalniami? A moze wypozyczalnia skuterow, jade tam tylko z dziewczyna.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 03 Mar 2011 10:06 

niebieski
martaaa napisał(a):
Nomia dziekuje :)
Osiek myslalam nad tym , tak by bylo najwygodniej, ale ceny aut na lotnisku za te pare dni to 200-300e plus paliwo.
chyba ze dojedziemy do rimini pociagiem tam znajde cos w rozsadnej cenie. jak tam jest z wypozyczalniami na miejscu???

pozdrawiam :)

nie wiem jak szukałaś, nie wiem na ile chcesz lecieć. Mi wychodzi samochód za ok 600pln za tydzień plus ok 250pln za dwa foteliki dla dzieci. za okres sb-wt jak lata bodaj Wizz to wychodzi ok 270pln plus opłaty za foteliki.

Do 300€ jeszcze daleko. Ale jesli chcesz lecieć z dziećmi to chyba wygodniej będzie samochodem i da Ci większą swobodę. I płacz zmęczonego dziecka nie będzie Cię denerwować i nie popsuje wszystkim wyjazdu :)
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 03 Mar 2011 13:54 

DZIEKUJE :)

moge prosic o link do tej wypozyczalni?
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 03 Mar 2011 17:54 

niebieski
nie tyle wypożyczalnia co brooker:
www.tani-wynajem.pl
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 20 Mar 2012 15:37 

Hey
24.03 lecę ze znajomą do Forli. Lecimy z Krakowa. Jeśli ktoś chciałby się dołączyć do taxi na dworzec to proszę dać znać.
Planowo mamy wylądować o 20:05, orientuje się ktoś czy wtedy jest jakiś autobus na dworzec czy pozostaje tylko taxi?
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 20 Mar 2012 16:01 

Jest autobus - http://www.forliairport.com/main/index.php?id_pag=110

Chętnych do przejazdu taksówką raczej nie trzeba szukać z wyprzedzeniem - na postoju dla taksówek po prostu wystarczy kogoś zapytać.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 20 Mar 2012 16:07 

Super ;) Dzięki wielkie za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 20 Mar 2012 16:29 
Awatar użytkownika

Loty: 120
Kilometry: 235 123
Hej

Wypozyczalam auto na lotnisku w Froli z firmą Avis - booking wczesniej przez internet. Za 3 doby zaplacilismy 70 Euro, a podrozowalismy w 4 osoby wiec doslownie gorsze! I zamiast zamowionej pandy czy corsy (najtaniej) dostalismy fajnego Forda, widocznie pandy nie bylo. Zwiedzilismy Cessenatico, Rimini (tam spalismy), San Marino i bylismy tez w Mirabilandii.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości