Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 38 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Kwi 2014 18:56 

Loty: 54
Kilometry: 59 518
Zbanowany
Tak

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 31 Sie 2021 21:46, edytowano w sumie 1 raz
Edycja tytułu
 Profil Relacje PM off  

City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹 City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹
Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️ Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️
#2 PostWysłany: 19 Kwi 2014 19:05 

Zbanowany
niebieski
A moim zdaniem nie.
Różnica między przylotem i odlotem to 25 min, przy czym boarding na krajówki trwa już najczęściej wtedy, gdy autobus z ludźmi przylatującymi dopiero dojeżdża do terminala przylotowego. Nie jest on w tym samym miejscu co odloty, więc trzeba liczyć przynajmniej 3-4 min na dojście do security, jeśli jeszcze tam będzie kolejka, to słabo to widzę.

Poza tym jaki jest sens przylatywania i odlatywania tym samym samolotem? Poznań jest na tyle fajnym miejscem, że warto poświęcić chociaż kilka godzin na zwiedzanie. ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Kwi 2014 19:11 

Zbanowany
niebieski
To porozmawiaj z szefową pokładu i się wtedy dowiesz.
Sorry, ale nikt Ci tutaj nie zagwarantuje, czy się zgodzą, czy nie, a moim zdaniem sens takiego lotu, jest co najmniej dziwny... Nie mówiąc o ryzyku zostania w Poznaniu. :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Kwi 2014 19:18 

Zbanowany
W piątek chłopaczek wykonywał podobny motyw, rozmawiał z obsługą i musiał ponownie zrobić kółko na lotnisku. Czy zdążył - nie wiem. Na moje zdążysz.

#5 PostWysłany: 19 Kwi 2014 19:24 

Loty: 312
Kilometry: 479 773
niebieski
kolejny zbieracz statusów...

#6 PostWysłany: 19 Kwi 2014 19:26 
Awatar użytkownika

Loty: 815
Kilometry: 1 164 305
Pod koniec marca leciałem rano WAW-POZ i na przystanku przed terminalem w Poznaniu byłem 10 minut przed planowanym przylotem.
Wracałem wieczorem do WAW i trójkę spóźnialskich jeszcze dowieziono do samolotu parę minut przed samym odlotem. Security z dojściem do geta 5 min no i sam lot też był krótszy od rozkładu.
Szansa jest ;)

#7 PostWysłany: 19 Kwi 2014 19:44 

srebrny
A ja też uważam, że będzie ciężko.
Kiedyś zasiedziałem się w poznańskim lounge'u i byłem ostatnią osobą wchodzącą na boardingu do autobusu, a jak wsiadłem, to mijał nas autobus z pasażerami przylatującymi z Warszawy (nie było innego samolotu wtedy na płycie, więc to musieli być oni).
Więc komuś z tego autobusu praktycznie nie udałoby się zdążyć na lot powrotny.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 19 Kwi 2014 19:55 

Zbanowany
Tak, też robił tą trasę.
Jeżeli jest tak jak piszę sranda to może być ciężko. Sądziłem, że to wszystko się odbywa jednym autobusem czyli zbiera naród z samolotu a później śmiga po nowy narybek.

#9 PostWysłany: 19 Kwi 2014 19:57 

niebieski
ukash16mk napisał(a):
Tak dla informacji niektórych: Nie jestem członkiem żadnego z programów lojalnościowych.

Właśnie, może pogadam w samolocie ze stewą i najwyżej przy kontroli wyjaśnię całą sytuację, może mnie przepuszczą?

A apropos tego 'chłopaczka' to on też robił WAW-POZ-WAW?

No i ja bd w security jakoś po wpół do 14, więc czy będzie wtedy tłok tam?

dasz rade bez problemu. Robilem cos takiego w zeszlym roku jak bylo promo 1500 mil za odcinek zakupiony na stronie lot.com.

Jeszcze czekalem na boarding...

Bedziesz wracac tym samym samolotem - musza go przygotowac na nastepny rejs itp.

Daj znac - moze cos sie zmienilo... chociaz watpie.

Ostatnio edytowany przez manio, 19 Kwi 2014 20:01, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 19 Kwi 2014 20:00 

niebieski
zales napisał(a):
Tak, też robił tą trasę.
Jeżeli jest tak jak piszę sranda to może być ciężko. Sądziłem, że to wszystko się odbywa jednym autobusem czyli zbiera naród z samolotu a później śmiga po nowy narybek.

tak jest. Pierwsze slysze aby odrazu wiezli pasazerow do samolotu.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 19 Kwi 2014 20:04 

srebrny
To chyba mało widziałeś kolego.
Ja na niektórych lotniskach nawet czekałem w autobusie i widziałem jak ludzie przylatujący jeszcze wysiadają i wchodzą do innego autobusu. Po opróżnieniu samolotu praktycznie od razu podjeżdżał nasz autobus i rozpoczynało się wsiadanie na pokład.
Często tak się dzieje np. na lotach LH z Krakowa.
Ale też pewnie wszystko zależy od tego, czy samolot przylatujący jest spóźniony, czy nie.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 19 Kwi 2014 20:07 

moim zdaniem duże ryzyko, zwłaszcza jeśli w tym czasie będzie odlatywał jakiś low cost w kierunku emigracyjnym i będzie kolejka do security
 PM off  

#13 PostWysłany: 19 Kwi 2014 20:19 

niebieski
ukash16mk napisał(a):
manio napisał(a):
ukash16mk napisał(a):
Tak dla informacji niektórych: Nie jestem członkiem żadnego z programów lojalnościowych.

Właśnie, może pogadam w samolocie ze stewą i najwyżej przy kontroli wyjaśnię całą sytuację, może mnie przepuszczą?

A apropos tego 'chłopaczka' to on też robił WAW-POZ-WAW?

No i ja bd w security jakoś po wpół do 14, więc czy będzie wtedy tłok tam?

dasz rade bez problemu. Robilem cos takiego w zeszlym roku jak bylo promo 1500 mil za odcinek zakupiony na stronie lot.com.

Jeszcze czekalem na boarding...

Bedziesz wracac tym samym samolotem - musza go przygotowac na nastepny rejs itp.

Daj znac - moze cos sie zmienilo... chociaz watpie.

Jak wcześniej przyleciałeś do POZ wtedy? Dużo było ludzi w kolejce do kontroli? Czy gdyby na prawdę było późno, można poprosić kontrolerów, by Cię przepuścili w kolejce?

przylecialem o czasie, ale jedna roznica to byl LOT - EMB. Byc moze Eurolot zalatwia sprawe inaczej...

Kolejka do security byla... raczej nie duza bo inaczej bym zapamietal brak czasu do boardingu...

Ostatnio edytowany przez manio, 19 Kwi 2014 20:25, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 19 Kwi 2014 20:30 

niebieski
daj znac czy zdazyles.

.....

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 19 Kwi 2014 20:36, edytowano w sumie 1 raz
Post/wątek nie na temat - źle dobrany dział na forum.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 19 Kwi 2014 20:35 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
srebrny
Ja tak chciałem zrobić w środę 3 razy. Z tego 2 razy mi się udało a raz nie. W rezultacie zamiast 6 odcinków(POZ-WAW-POZ-WAW-POZ-WAW-POZ) wykonałem 4...ale jedynym powodem czemu się to nie powiodło było to, że nie miałem wydrukowanej karty pokładowej ani również tej mobilnej w telefonie. Po prostu check-in był już zamknięty i nie miałem możliwości przejść przez security. Także jak najbardziej uważam, że jest to możliwe :)

Ostatnio edytowany przez jacob94 19 Kwi 2014 21:01, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 19 Kwi 2014 20:42 

niebieski
jacob94 napisał(a):
Ja tak chciałem zrobić w środę 2 razy. Z tego raz mi się udało a raz nie. W rezultacie zamiast 6 odcinków(POZ-WAW-POZ-WAW-POZ-WAW-POZ) wykonałem 4...ale jedynym powodem czemu się to nie powiodło było to, że nie miałem wydrukowanej karty pokładowej ani również tej mobilnej w telefonie. Po prostu check-in był już zamknięty i nie miałem możliwości przejść przez security. Także jak najbardziej uważam, że jest to możliwe :)

boarding juz trwal jak przeszedles przez security?
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 19 Kwi 2014 20:50 
Awatar użytkownika

srebrny
Kolejki do security nie było wcale. Jak wracałem do WAW to samolot przyleciał nawet chwilę wcześniej, stąd nie musiałem się spieszyć i zdążyłem jeszcze zahaczyć o Relay. Gdy przeszedłem przez kontrolę bezpieczeństwa dopiero po ~10-15 minutach rozpoczął się boarding. Ale trzeba być świadomym, że bardzo dużo zależy od czasu przylotu bombardiera/embriona z WAW. Podczas tego drugiego kółka, które chciałem zrobić samolot opóźniła rodzinka z dziećmi, z dwoma wózkami. Wracali chyba z jakichś Aten. Trzeba po prostu uważać i obserwować zegarek :)

#18 PostWysłany: 19 Kwi 2014 20:58 
Awatar użytkownika

srebrny
ukash16mk napisał(a):
Tak na prawdę, przy embrionie, ile minut przed rozkładową godziną, rozpoczyna się rzeczywiście boarding?

No tak jak mówię, do autobusu zwykle wchodzi się dopiero jakieś 15 minut przed odlotem,, do tego jazda po płycie, safety demo, a czasem się jeszcze zdarzą jacyś zapominalscy na których trzeba poczekać...więc sam czas odlotu jest tylko czysto umowny. Ale LOT/Eurolot się tym nie martwią bo i tak ten lot nie trwa przecież 1h czy tam 55min jak to jest powiedziane w rezerwacji :)

#19 PostWysłany: 26 Kwi 2014 18:29 

niebieski
ukash16mk napisał(a):
Ok, dam wam znać, jak poszło. Lecę 29.04.

Może jest to jakiś gwarant tego, że będę miał też takie, jak ty, szczęście? :P

zdazysz... ;)

przetestowalem ponownie, tym razem Dash'em i bez problemu :)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 26 Kwi 2014 19:58 

niebieski
LO 3957/3958
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 38 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości