Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Europcar we Włoszech
#1 PostWysłany: 07 Lis 2013 22:37 

Witam,
temat w tym dziale, by zebrać opinie nt. firmy wspomnianej w temacie, działające we Włoszech.
Chciałbym wynająć auto na lotnisku (Bergamo) i tam też je oddać.

Pytanie w zasadzie jedyne jakie mam, to jaką kwotę pobierają z karty na rzecz depozytu?
Mam dopłatę za wiek (24 lata).

Temat niech posłuży wymianie doświadczeń z Europcar.
 Profil Relacje PM off  

Zimowa wycieczka do Aten za 689 PLN🏛️🇬🇷 Loty (piątek-poniedziałek) + noclegi ze śniadaniami 😍 Zimowa wycieczka do Aten za 689 PLN🏛️🇬🇷 Loty (piątek-poniedziałek) + noclegi ze śniadaniami 😍
Wycieczka do Algarve za 939 PLN 🌞🌊 Zimą poszukaj słońca w Portugalii ☀️😎 Wycieczka do Algarve za 939 PLN 🌞🌊 Zimą poszukaj słońca w Portugalii ☀️😎
#2 PostWysłany: 07 Lis 2013 22:44 
Awatar użytkownika

Znajoma wypożyczała na Sardynii w Europcar i podczas autoryzacji karty udało się tylko "zablokować" kwotę kaucji (400EUR). Kwotę za wynajem wpłaciła gotówką.
Samochód względnie nowy (Fiat Panda), przy oddawania nie było żadnych problemów.

Kiedy lecisz do Bergamo? Też się tam wybieram za niedługo i zamierzam wypożyczyć przez Hertz4ryanair.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Lis 2013 00:43 

23-25 listopada.
Czyli kaucja wynosi 400 euro? To blokują w momencie wynajmu na miejscu w wypożyczalni (w przypadku zamawiania przez Internet)?
Czy zamawianie przez net ma sens czy po prostu załatwiać to wszystko co związane z wynajme, na miejscu w okienku?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Lis 2013 01:03 
Awatar użytkownika

Loty: 292
Kilometry: 323 223
niebieski
Z multiwyszukiwarek trafiasz do konkretnej firmy. W Firefly przy podstawowych (normal) warunkach najmu będą chcieli Ci zablokować 1500 € !!! na karcie.
Oczywiście według mnie to duże ryzyko, więc do opłaconej już kwoty doliczą Ci po 16 € za każdy dzień a wtedy blokada wynosi już 300 €. Dla mnie to dzicz.
Sprawdź to dobrze przed rezerwacją abyś nie został tak potraktowany ...
Poza głównym sezonem w Bergamo na parkingu stoi dużo wolnych aut, ale nie wiem jakie ceny "serwują" w okienku ...
Andora*Austria*Belgia*Białoruś*Bułgaria*Chorwacja*Czechy*Dania*Estonia*Francja*Irlandia*Niderlandy*Niemcy*Grecja*Gruzja*Hiszpania*Mołdawia*Norwegia*Litwa*Łotwa*Portugalia*Rosja*Rumunia*Słowacja*Szwajcaria*Szwecja*Ukraina*Węgry*Wielka Brytania*Włochy
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Lis 2013 10:14 
Awatar użytkownika

Mając już za sobą kilka wynajmów w Hertz - nigdy nie blokowali mi więcej niż 400 EUR na karcie kredytowej.
Zawsze bookowałem on-line przez Hertz4Ryanair i od razu płaciłem on-line. Na miejscu tylko dawałem kartę kredytową do autoryzacji i "blokady" kaucji (od 300 - 400 EUR).
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Lis 2013 14:57 
Awatar użytkownika

Loty: 292
Kilometry: 323 223
niebieski
Więc to dotyczy marki Firefly, która też jest na platformie Hertz4Ryanair ...
Andora*Austria*Belgia*Białoruś*Bułgaria*Chorwacja*Czechy*Dania*Estonia*Francja*Irlandia*Niderlandy*Niemcy*Grecja*Gruzja*Hiszpania*Mołdawia*Norwegia*Litwa*Łotwa*Portugalia*Rosja*Rumunia*Słowacja*Szwajcaria*Szwecja*Ukraina*Węgry*Wielka Brytania*Włochy
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości