Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Wrz 2013 13:24 

Loty: 16
Kilometry: 10 344
Witam forumowiczów fly4free.pl!

Ostatnio dotarła do mnie informacja o anulowaniu dużej ilości lotów RyanAir'a, jednak nie dostałem żadnej informacji czy loty na które mam wykupione bilety również zostały odwołane.
Moje loty to:

4 listopad: edynburg - poznań (Ten lot widnieje w wyszukiwarce biletów)
22 listopad: poznań - edynburg (Tego lotu nie ma w wyszukiwarce)

Prosiłbym, jakby ktoś mógł, o sprawdzenie czy oba loty istnieją lub wskazówkę jak mogę tego dokonać.

Z góry dzięki. :)
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹 Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹
Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎 Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎
#2 PostWysłany: 26 Wrz 2013 13:46 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
na stronie ryanair.com?

za 1h będzie konferencja FR to może coś się wyjasni

#3 PostWysłany: 26 Wrz 2013 14:20 
Awatar użytkownika

srebrny
Wychodzi na to, że 4 listopada odbędzie ostatni lot na trasie EDI-POZ-EDI. Twój lot powrotny niestety zostanie skasowany i będziesz musiał poprosić o przebookowanie na inną trasę. Rozumiem, że musisz jakoś wrócić do Edynburga, więc najlepszą opcją będzie lot powrotny z Gdańska tego samego dnia, tj. 22 XI. Taką sprawę załatwisz na infolinii (extra płatna).

Niemniej jednak powinieneś dostać od FRancy stosownego e-maila z propozycją zwrotu całej kwoty biletu lub zmiany na inny lot. Sprawdź dokładnie skrzynkę e-mail - może wylądował gdzieś w spamie.

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Wrz 2013 14:42 

Ja też nie dostałam żadnej informacji a mam bilety na trasę waw-bud więc podejrzewam że jeszcze nie wysłali czekamy na konferencje :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Wrz 2013 14:45 

4 bilety na KRK-GRO i 4 zapłacone bilety na mecz na camp nou i także żadnego potwierdzenia:(
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Wrz 2013 18:59 

Czy ktoś próbował się z nimi kontaktować w celu przełożenia daty lotu? Czy istnieje szansa na to że ryanair pozwoli na przebukowanie biletu na wcześniejszy termin? Czy warto do nich dzwonić i się o to starać?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Wrz 2013 19:03 
Awatar użytkownika

srebrny
Zależy o ile wcześniej. +/- 7 dni bez problemu przebookujesz. Jeżeli więcej to wszystko zależy od konsultanta i twoich umiejętności negocjacyjnych. Możesz nawet do 30 dni wcześniej ugrać, no chyba, że wylot miałby być za 2 dni - wtedy nie bardzo. Nie pozostaje Ci nic innego jak dzwonić i próbować.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Wrz 2013 19:15 

+/- 7 dni sie nie da bo lot mialam na koniec listopada i to dla 4 osób sprobuje przełożyć na połowę października. Masz jakieś rady jak z nimi rozmawiać?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 27 Wrz 2013 14:42 

Wysłałam do nich maila z prośba o kontakt i dostałam odpowiedź, w której Ryan twierdzi, że nie odda nam na razie kasy, bo lotu oficjalnie nie odwołali (!!!!!!)(Łódź-Edynburg-Łódź 7-10 listopada) To znaczy - odwołali, bo na stronie wybrać go już nie można gdyż nie istnieje, ale nie poinformali jeszcze klientów, że nim nie polecą. Więc mamy czekać... To jest jakiś absurd! wszystkie ich infolinie są extra płatne, kiszą nasze pieniądze na swoich kontach i jedna rzecz mnie zastanawia... czy to jest legalne? Moze warto zgłaszać te sytuacje do rzecznika praw konsumenta? Przez to że zablokowali sobie nasze pieniądze, my nie możemy wykupic lotu na inne połączenie np. w Wizzairze. Zwykłe złodziejstwo
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 27 Wrz 2013 15:13 

niebieski
Aśka Joaśka napisał(a):
Wysłałam do nich maila z prośba o kontakt i dostałam odpowiedź, w której Ryan twierdzi, że nie odda nam na razie kasy, bo lotu oficjalnie nie odwołali (!!!!!!)(Łódź-Edynburg-Łódź 7-10 listopada) To znaczy - odwołali, bo na stronie wybrać go już nie można gdyż nie istnieje, ale nie poinformali jeszcze klientów, że nim nie polecą. Więc mamy czekać... To jest jakiś absurd! wszystkie ich infolinie są extra płatne, kiszą nasze pieniądze na swoich kontach i jedna rzecz mnie zastanawia... czy to jest legalne? Moze warto zgłaszać te sytuacje do rzecznika praw konsumenta? Przez to że zablokowali sobie nasze pieniądze, my nie możemy wykupic lotu na inne połączenie np. w Wizzairze. Zwykłe złodziejstwo

Zaakceptowałaś warunki/regulamin w trakcie zakupu biletu?
Robią coś niezgodnie z tymi warunkami?

#11 PostWysłany: 28 Wrz 2013 12:23 

Loty: 274
Kilometry: 806 939
Kupiłem w Ryanie lot na 31.12.2013 z Krakowa do Girony. Patrzę teraz w systemie, że nie ma wcale lotów na ten termin, znikły. Czy to znaczy że lot jest odwołany?

Temat postu: Re: Odwołany lot?
#12 PostWysłany: 28 Wrz 2013 13:00 

niebieski
Witam. Z tego co mi wiadomo loty do Girony na okres zimowy zostały zawieszone. Przynajmniej jest tak w odniesieniu do lotów z Katowic. Pozdrawiam

#13 PostWysłany: 28 Wrz 2013 21:57 

Nie powinni mi przysłać jakiejś informacji na maila? Jak sprawdzam moją rezerwację to lot "niby" jest.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 28 Wrz 2013 23:00 

niebieski
Witam. Przyslą w terminie takim, żeby nie ponosić konsekwencji odszkodowawczych. Pozdrawiam

#15 PostWysłany: 29 Wrz 2013 21:12 

Mam podobną sytuację lot Ryanair Modlin-Budapeszt 21-23.11.2013. Loty podobno zawieszone- żadnej informacji od przewoźnika na mailu. Co robić żeby polecieć(nie musi być ten termin)?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 29 Wrz 2013 21:23 

Aśka Joaśka napisał(a):

A na jakiego maila do nich pisałaś? Możesz podać adres... ja też chętnie napiszę- trzeba by im trochę pomarudzić większą ilością osób to może będzie jakiś efekt...
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 29 Wrz 2013 21:30 

niebieski
Witam. Możesz ię do Budapesztu innymi liniami lub z innego miasta. Pozdrawiam

#18 PostWysłany: 30 Wrz 2013 10:59 

Gdyby ktoś podał email to równiez byłabym wdzięczna- na stronie nie jestem w stanie go znaleźć. A jak wypełniam formularz to pokazuje mi że takiego lotu nie ma
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 30 Wrz 2013 14:45 

Napiszcie co zrobić żeby sprawę wyjaśnić: jest lot czy nie ma?

#20 PostWysłany: 30 Wrz 2013 14:53 

imovane napisał(a):
Napiszcie co zrobić żeby sprawę wyjaśnić: jest lot czy nie ma?

Wiarygodnej informacji może Ci udzielić wyłącznie ryanair:
- sprawdź status rezerwacji na zarządzaj rezerwacją
https://www.bookryanair.com/SkySales/Bo ... ageBooking
- w przypadku braku rezerwacji lub w kwestii ustalenia jak jest faktycznie kontakt z ryanair, najszybciej chyba faxem:
Ryanair Customer Standards
Corporate Head Office
Dublin Airport
Co Dublin
Ireland
Fax +353 1 8121213

jako załącznik wydruk z potwierdzeniem rezerwacji
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Baidu [Spider] oraz 9 gości