Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 14 Wrz 2013 22:12 

Podłączę się i ja do tematu. W październiku jadę do Apulii.
Mam za to jedną dużą niewiadomą, którą nikt nie potrafi mi rozwiać. W sobotę wieczorem chcę jechać autobusem SITA z Manfredonii, no i nie wiem czy wogóle kupię bilety. Nie wiem gdzie kupić na pół godziny przed odjazdem, nie wiem czy nie za późno, no i dodatkowo jeszcze sobota. A w niedzielę też mam zamiar zaszczycić autobus SITA swoją obecnością i jak ja mogę i gdzie kupić bilety w niedzielę? Czy jest możliwość kupna biletów u kierowcy w SITA?
Pomóżcie stali bywalcy.
 Profil Relacje PM off  

Wypoczynek w Egipcie 🏝️ 🌊 All inclusive nad Morzem Czerwonym za 1861 PLN Wypoczynek w Egipcie 🏝️ 🌊 All inclusive nad Morzem Czerwonym za 1861 PLN
Phuket w porze suchej❗😲 12 dni na wyspie za 4127 PLN ✈️ + 5⭐ 🛏️ Phuket w porze suchej❗😲 12 dni na wyspie za 4127 PLN ✈️ + 5⭐ 🛏️
#22 PostWysłany: 15 Wrz 2013 17:15 
Awatar użytkownika

Cześć :)

Tutaj możesz znaleźć punkty sprzedaży biletów: http://www.sitasudtrasporti.it/public/t ... IA_TPL.pdf

W sprawie biletu u kierowcy, spróbuj zapytać mailowo: info@sitasudtrasporti.it
Spett.le SITA Trasporti,
Vi contatto in merito alla richiesta di informazioni sulle modalità di vendita dei titoli di viaggio.

È possibile l'acquisto dei biglietti presso il conducente sulla tratta Manfredonia-dodaj miasto docelowe tutaj? In caso affermativo, si applicano dei supplementi di prezzo?

Vi ringrazio in anticipo per la Vostra risposta.

Cordiali saluti,
podpis

PS: Nie jestem Polakiem, i jeszcze uczę się polskiego
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 16 Wrz 2013 09:33 

Serdeczne dzięki OCCASVS. Jesteś wielki. Dziękuję Ci serdecznie. Dużo mi Pomogłeś.

Jeszcze jedno mnie nurtuje: większość punktów sprzedaży to bary; czy one będą czynne w sobotę ok. 20.00? I w niedzielę ok. 8.00, 9.00 ? A tak wogóle to sobota we włoskim transporcie jest uznawana za dzień powszedni ( giorni feriali) czy też Giorni festivi ?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 16 Wrz 2013 11:06 
Awatar użytkownika

Prawopodobnie tak; co najmniej jeden powinienen być czynny. W niedzielę, nie ma problemu też.
Bary są bardzo inne we Włoszech, niż w Polsce :)

Na południu, pracujemy i chodzimy do szkoły w sobotę, więc jest to giorno feriale.
LEGENDA
fer=si effettua nei giorni feriali; scol=si effettua nei giorni scolastici; GIOR=si effettua tutti i
giorni;
FEST=si effettua nei giorni festivi; l/v=si effettua nei giorni feriale escluso il sabato.

PS: Nie jestem Polakiem, i jeszcze uczę się polskiego
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 16 Wrz 2013 19:03 

Dziękuję OCCASVS
W październiku przylatuję do Bari, mam jeszcze kilka pytań szczegółowych, ale nie chcę zaśmiecać nimi forum.
Jeśli byłbyś tak dobry i mógł odpowiedzieć mi na te nurtujące mnie pytania to napisz do mnie maila.
Mój: lysander17@o2.pl
Jesteś znawcą tematu, na codzień mieszkającym w Italii, więc byłaby to dla mnie ogromna pomoc.
Z góry Ci dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 22 Wrz 2013 17:02 
Awatar użytkownika

niebieski
magda6 napisał(a):
Dziękuję OCCASVS
W październiku przylatuję do Bari, mam jeszcze kilka pytań szczegółowych, ale nie chcę zaśmiecać nimi forum.
Jeśli byłbyś tak dobry i mógł odpowiedzieć mi na te nurtujące mnie pytania to napisz do mnie maila.
Mój: lysander17@o2.pl
Jesteś znawcą tematu, na codzień mieszkającym w Italii, więc byłaby to dla mnie ogromna pomoc.
Z góry Ci dziękuję.

ależ nie, pytaj na forum, po to ono jest, ja na ten przykład też lecę do Bari 8 października i chłonę wszystko jak gąbka
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 23 Wrz 2013 17:38 

My lecimy do Bari 1 i wracamy 5, więc akurat będzie możliwość ogarnięcia tego i tamtego ;) Ktoś będzie z was na miejscu ?
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 25 Wrz 2013 22:21 
Awatar użytkownika

niebieski
tanipodroznik napisał(a):
My lecimy do Bari 1 i wracamy 5, więc akurat będzie możliwość ogarnięcia tego i tamtego ;) Ktoś będzie z was na miejscu ?

cześć, jak wrócisz to skrobnij kilka słów, szczególnie o wynajęciu auta w Bari na lotnisku jeśli takowe tam będziesz wypożyczał, pozdro
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 18 Paź 2013 21:55 
Awatar użytkownika

niebieski
magda6 napisał(a):
Podłączę się i ja do tematu. W październiku jadę do Apulii.
Mam za to jedną dużą niewiadomą, którą nikt nie potrafi mi rozwiać. W sobotę wieczorem chcę jechać autobusem SITA z Manfredonii, no i nie wiem czy wogóle kupię bilety. Nie wiem gdzie kupić na pół godziny przed odjazdem, nie wiem czy nie za późno, no i dodatkowo jeszcze sobota. A w niedzielę też mam zamiar zaszczycić autobus SITA swoją obecnością i jak ja mogę i gdzie kupić bilety w niedzielę? Czy jest możliwość kupna biletów u kierowcy w SITA?
Pomóżcie stali bywalcy.

Właśnie wróciłem z Bari. Bajka. Co prawda nie tylko Bari. Byłem 8 dni i prawie każdy nocleg w innym miejscu. Zobaczyłem Bari, Manfredonię, Foggię, Monte San Angelo, Vieste, Ostuni, Otranto, Lecce, San Foca, Roca Veccia, Santa Maria di Leuca, Martina Franca, Alberobello, Cisternino, Monopoli, Polignano a Mare. Chciałem wynająć auto na lotnisku w Bari i sprawdzałem kilka wypożyczalni i wychodziło niemal podobnie około 500 jurków za 8 dni, oczywiście full cover bo Włosi na południu jak jeżdżą każdy wie. Dlatego dałem sobie spokój i spróbowałem freestylu pociągami, autobusami i stopem dookoła Apulii i wyszło zajefajnie. Na przejazdy za dwie persony około 200 jurków. Polecam Apulię.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości