Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Cze 2013 20:49 

Cześć,

samolot odleciał, a ja stałam w koleje do odprawy.

Do kogo pisać o zwrot za bilet, do władz lotniska? Czy zadowolić się tylko zwrotem za podatek?

Dziś dzwoniłam na lotnisko Chopina - ale mnie dwa razy do pomocy Wizz air odsyłali - to nawet nie był mój przewoźnik...

Bardzo dziękuje za pomoc i rady.
 Profil Relacje PM off  

🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄 🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄
Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️ Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️
#2 PostWysłany: 17 Cze 2013 20:52 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
No wybacz, ale trochę za mało informacji podajesz, żebyśmy mogli sytuację ocenić. Jaki przewoźnik? Samolot odleciał planowo? Ile czasu przed odlotem byłaś na lotnisku i dlaczego nie zdążyłaś na samolot? Z czyjej winy na niego nie zdążyłaś?

Ostatnio edytowany przez Niva, 17 Cze 2013 20:53, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Cze 2013 20:53 

Zbanowany
Opisz całą sytuację od początku do końca

#4 PostWysłany: 17 Cze 2013 20:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Przewoznik radzi na stronie byc odpowiednio wczesniej na lotnisku (chyba nawet sugeruje ile), wiec raczej zapomnij.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Cze 2013 20:53 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
centa napisał(a):
Cześć,

samolot odleciał, a ja stałam w koleje do odprawy.

Do kogo pisać o zwrot za bilet, do władz lotniska? Czy zadowolić się tylko zwrotem za podatek?

Dziś dzwoniłam na lotnisko Chopina - ale mnie dwa razy do pomocy Wizz air odsyłali - to nawet nie był mój przewoźnik...

Bardzo dziękuje za pomoc i rady.

@Centa opisz dokładnie sytuację. Jaką linią leciałaś/eś? O której był wylot, o której byłeś na lotnisku? Czy zgłaszałeś się do pracownika Lotniska Chopina, że masz bardzo mało czasu do odlotu ? itp.

#6 PostWysłany: 17 Cze 2013 20:58 

z artykułu na gazeta pl:
cytuję: "Rzecznik Okęcia przyznaje: firma jeszcze sobie nie radzi.

Efekt? Część pasażerów stała w kolejce, gdy ich samolot odlatywał. Władze lotniska proszą pasażerów odlatujących z Warszawy, aby zgłaszali się do odprawy tak wcześnie, jak to tylko możliwe. Zapewnia też, że tym pasażerom, których samoloty już odleciały, lotnisko zwróci pieniądze za bilety."

Tam się kieruj najlepiej pisemnie
 PM off  

#7 PostWysłany: 17 Cze 2013 21:00 
Awatar użytkownika

złoty
Anonymous napisał(a):
z artykułu na gazeta pl:
cytuję: "Rzecznik Okęcia przyznaje: firma jeszcze sobie nie radzi.

Efekt? Część pasażerów stała w kolejce, gdy ich samolot odlatywał. Władze lotniska proszą pasażerów odlatujących z Warszawy, aby zgłaszali się do odprawy tak wcześnie, jak to tylko możliwe. Zapewnia też, że tym pasażerom, których samoloty już odleciały, lotnisko zwróci pieniądze za bilety."

Tam się kieruj najlepiej pisemnie

z całym szacunkiem, ale do gazety mogę powiedzieć wszystko... Masz na stronie lotniska lub nawet fanpagu na FB jakiekolwiek o tym informację?

EDIT. Na FB w komentarzach jest taka informacja z oficjalnego profilu lotniska:
.... przede wszystkim sugerujemy kontakt z przewoźnikiem. Następnie można zgłaszać reklamacje do nas pr@polish-airports.com

#8 PostWysłany: 17 Cze 2013 21:02 

http://kontakt24.tvn24.pl/temat,chaos-n ... goryId=496

Było bardzo dużo ludzi ja byłam o 9, lot był 10:55

"Pasażerowie, którzy nie zdążyli na swój samolot mogą domagać się rekompensaty. Nie zostaną pozbawieni swoich pieniędzy. O procedurze zwrotu pieniędzy poinformujemy w najbliższym czasie" - poinformował rzecznik.

Szukałam i dziś dzwoniłam na lotnisko. Nic pewnie napiszę pismo i będę czekać na odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 17 Cze 2013 21:05 
Awatar użytkownika

złoty
Jakimi linia leciałeś ?

#10 PostWysłany: 17 Cze 2013 21:05 

Ostatnio lecąc z Okęcia również byłem świadkiem tego samego. Z tego co się dowiedziałem od Strażnika Granicznego nowa firma sobie bardzo nie radzi z ogarnięciem wszystkiego, a oni bardzo się nie spieszą żeby pomóc odlatującym. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Jak Pan wspomniał białe koszulki są tańsze niż moro mundury i robi się syf totalny gdzie ludzie muszą czekać i spóźniać się na samoloty.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 17 Cze 2013 21:09 

"Leciałam" ryanair, ale nie doleciałam. Bilet nie był drogi, ale sporo nerwów.. i strata czasu.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 17 Cze 2013 23:19 

niebieski
od Ryana nic nie dostaniesz. jak bylas 2h przed odlotem i masz na to dowod (np. zdjecie z tarcza zegarowaa gdzies na lotnisku), to nawet jak nie dostaniesz zwrotu za bilet od lotniska, to masz prawo ubiegac sie o odszkodowanie w sadzie cywilnym
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości