Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 16 Cze 2013 11:05 

Kamilosik jak zamierzasz się poruszać autobusem cały czas to pewnie , że warto wziąć tygodniowe karty.
Jeśli jedziesz z dzieciakami to możesz odwiedzić Wioske Popeye, znajduje się niedaleko plaży Mellieha.
Warto też wybrać się na Gozo i koniecznie zobaczyć Azure Window ( w miare tani wielki państwowy prom) i Blue Lagoon ( prywatne wycieczki z tego samego miejsca co odpływa prom).
Na Gozo nie obowiązuje karta uprawniająca do podróży po Malcie.

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#22 PostWysłany: 25 Cze 2013 08:47 

A jeśli wybieracie się na Gozo, to zachęcam do przeczytania mojej relacji zarówno z Gozo, jak i Malty.

http://www.odkrywcaswiata.blogspot.com

#23 PostWysłany: 15 Lip 2013 11:34 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Jak jest z parkowaniem na Malcie? Czy są strefy płatnego parkowania i jak są oznaczone? Czy w zagłebiu hotelowym Qawra/Bugibba jest gdzie zostawić auto?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 27 Lip 2013 22:51 

vincenz napisał(a):
Jak jest z parkowaniem na Malcie? Czy są strefy płatnego parkowania i jak są oznaczone? Czy w zagłebiu hotelowym Qawra/Bugibba jest gdzie zostawić auto?

W Valletta są wyznaczone miejsca dla rezydentów, miejsca, gdzie można parkować dopiero po 18:00, oznaczone znakami. Przed Vallettą jest duży płatny parking piętrowy. Nie przypominam sobie płatnych stref parkowania.... W Bugibba/ Qawra można zostawić auto...tylko czasem trzeba pojeździć, żeby znaleźć miejsce parkingowe, wieczorami jest sporo miejsc wolnych na ulicy J.F. Kennedy w Qawra obok Bella Vista Hotel, Kennedy Grove; na ulicy l-10 ta'Frar obok Empire Cinema ( oprócz weekendów), dużo hoteli w Bugibba jest koło Tourist Street..tam może być ciężko z zaparkowaniem ale podejrzewam, że w bocznych uliczkach się coś znajdzie...

Local wardens są dość surowi jeśli chodzi o mandaty za parkowanie, innych kontroli drogowych nie spotkałam.
W którym hotelu się zatrzymujesz? Może będę mogła Ci podpowiedzieć coś konkretniejszego....chyba, że już za późno :(

Acha ...na parkingach przy Golden Bay, Ghajn Tuffiecha, Gnejna Bay, Blue Grotto, Paradise Bay, świątyniach Hagar Qim.... stoją kolesie, niby parkingowi, którzy Ci pod nos podetkną rękę po zapłatę, rzuć im 50 c. będziesz miał spokój, w innym przypadku są bardzo nieprzyjemni. Nie wiem jak to do końca działa, w tamtym roku przy Ghajn Tuffiecha był znak ' Napiwki dobrowolne'....po odmowie napiwku spotkałam się z groźbami zarysowania 'niechcący ' samochodu.... przestawiłam samochód na pobocze drogi prowadzącej do Ghajn Tuffiecha i był spokój. W tym roku znak zniknął, natrętny parkingowy pozostał, brak oznaczeń, że jest to parking płatny...

Przy Popeye Village jest duży parking dla klientów, powyżej jest dziki duży plac gdzie można parkować; wzdłuż plaży Melliecha Bay zmieści się sporo samochodów bezpłatnie, przy Playmobil Factory jest parking dla klientów.

St Julian's Bay Street , obok kina jest duży płatny, podziemny parking.

Victoria, Gozo to chyba jedyne miejsce gdzie są strefy czasowego bezpłatnego parkowania, wypożyczalnia powinna zapewnić Ci zegar do zostawienia w samochodzie, oznaczone znakami.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 31 Lip 2013 06:36 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Dzięki za cenne rady, ale w czasie gdy pisałaś kończyłem już swój pobyt na Malcie. Z parkowaniem nie było tak źle jak myślałem. W Qawrze zawsze udało się znaleźć miejsce na ulicy albo na niewielkim parkingu (przy Fliegu street). Dostałem jednak mandat (niecałe 24 euro) za parkowanie na parkingu poza miejscem wyznaczonym ;) W Valettcie też są parkingi z gośćmi biorącymi napiwki. Jest na nich sposób: mów, że zapłacisz przy powrocie. Wtedy albo ich nie ma, albo oglądam dokładnie auto i wtedy coś zostawiam ;) Przy Melliecha Bay jest masakra z parkowaniem w weekendy, nie polecam.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości