Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 499 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Następna
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 28 Kwi 2013 07:59 

Pasowalo by Wam sie spotkać w kawiarni przy hotelu Kaani? Omówili byśmy szczegóły powrotu. Wracacie przez Sri Lanke? Pozdrawiam[/quote]
Czesc, wracamy przez Sri Lanke z 8h przesiadka, mozemy sie spotkac w kawiarni przy Kaani, ja bede dzisiaj tak okolo 22, przy tych stolikach na zewnatrz. Pozdrawiam[/quote]

Z racji tego, ze dopiero teraz odczytalem post proponuje sie spotkać dziś (28 kwietnia) o godz. 20.30 w knajpie Arena przy stoliku przy morzu. Omówili byśmy szczegóły powrotu przy soku ze świeżych owoców :D dajcie znać, czy będziecie, będziemy siedzieć w trzy osoby.
 Profil Relacje PM off  

Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸 Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸
Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕ Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕
#462 PostWysłany: 28 Kwi 2013 09:53 

Witam,
Na Male przylatujemy 14.V o 08:35. Szukamy osób które w tym terminie chciałyby skorzystać ze speedboata którym dopłynęlibyśmy do Ari Atoll - na wyspę Ukulhas. Jest może ktoś kto szuka alternatywy dla Maafushi i chciałby skorzystać z Ukulhas Inn, Coral Reef View Inn albo Rasdhoo Inn (ten ma teraz najlepszą ofertę)? Polecam poczytać opinie na temat tych wysp i hoteli i zobaczyć zdjęcia turysów na tripadvisor. My będziemy w Coral Reef View Inn, dla chętnych prześlę jego cennik. Mam już 3 osoby, speedboat kosztuje $525.

Pozdrawiam Rafael2101
 Profil Relacje PM off  

#463 PostWysłany: 28 Kwi 2013 13:41 

Sebastiann napisał(a):
Pasowalo by Wam sie spotkać w kawiarni przy hotelu Kaani? Omówili byśmy szczegóły powrotu. Wracacie przez Sri Lanke? Pozdrawiam

Cytuj:
Czesc, wracamy przez Sri Lanke z 8h przesiadka, mozemy sie spotkac w kawiarni przy Kaani, ja bede dzisiaj tak okolo 22, przy tych stolikach na zewnatrz. Pozdrawiam

Cytuj:
Z racji tego, ze dopiero teraz odczytalem post proponuje sie spotkać dziś (28 kwietnia) o godz. 20.30 w knajpie Arena przy stoliku przy morzu. Omówili byśmy szczegóły powrotu przy soku ze świeżych owoców :D dajcie znać, czy będziecie, będziemy siedzieć w trzy osoby.

Witam, bedziemy troche pozniej bo o 20 mamy kolacje w hotelu, ale wstepnie umawiamy sie po 20.30 przy stolikach przy plazy. Pozdrawiami
 Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 28 Kwi 2013 20:19 

Zastanawiam się jak jest z długością dnia... sprawdzałam, że słońce wstaje o 3, zachodzi o 15 - jak to jest, wszyscy się kładą spać koło 20-21 a dzień zaczynacie o 5 nad ranem ? łatwo się przestawić?
 Profil Relacje PM off  

#465 PostWysłany: 28 Kwi 2013 20:59 

krekawek napisał(a):
Zastanawiam się jak jest z długością dnia... sprawdzałam, że słońce wstaje o 3, zachodzi o 15 - jak to jest, wszyscy się kładą spać koło 20-21 a dzień zaczynacie o 5 nad ranem ? łatwo się przestawić?

Slonce wstaje okolo 6 a zachodzi po 18.30 takze nie ma sie o co martwic :-) roznica czasu to 3 , takze nie ma problemu z szybkim przestawieniem sie na ten czas.
 Profil Relacje PM off  

#466 PostWysłany: 02 Maj 2013 06:47 

Arek - Maafushi - 2-6.06.2013
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 02 Maj 2013 07:11 

Ktoś chętny dołożyć się do speedboat? Z Male 2.06 do Maafushi. :)

W Male jestem 1.06 zostaję na jedną noc, 2.06 do Maafushi promem o 10:00 lub o 15:00.

White Shell - 02-06.06

2013-06-01, 03:25 Dubaj (DXB), 2013-06-01 08:35 North Male Atoll (MLE) EK 658
2013-06-07, 23:00 North Male Atoll (MLE), 2013-06-07 02:00 Dubaj (DXB) EK 653

Pozdrawiam
Arek
 Profil Relacje PM off  

#468 PostWysłany: 03 Maj 2013 10:39 

14 - 21 maja, przebookowałem hotel na Leisure Boutique Hotel
lecimy w 4 osoby 2 dorosłe i 2 dzieci

Pewnie spotkamy się na miejscu przy plaży przy white shell

PS. czekam na chętnych na wypad do kurortu biyadhoo, słonecznie ma być we wtorek, środę, czwartek.... w grupie taniej :)
 Profil Relacje PM off  

#469 PostWysłany: 04 Maj 2013 13:19 

Witaj McAlex, my lecimy już 13 maja, jednak na Maafushi będziemy od 16.05 - jest nas dwoje, chętnie zabierzemy się z Wami na Biyadhoo, ale nie pokuszę się jednak teraz w jaki to słoneczny dzień będzie miało miejsce. Jeszcze ponad tydzień i "prognozy" pogody na ten okres to jak wróżenie z kart : )

Ps: będzie nas dwoje, moja Kobieta i ja. Pozdrowionka
 Profil Relacje PM off  

#470 PostWysłany: 04 Maj 2013 17:44 

Siara, a jaki macie zarezerwowany na maafushi hotel ?
O której 16-tego przypływacie ?

My wylatujemy z Warszawy też 13-tego ale na miejscu 14-tego

Pozdrawiam
Jak coś to tel 501439772
 Profil Relacje PM off  

#471 PostWysłany: 05 Maj 2013 14:49 

Również mamy hotel Leisure Boutique Hotel. Pojawiła się sekretna oferta z której postanowiliśmy skorzystać : ) My postanowiliśmy że polecimy przez Sri lankę, a następnie 2 dni spędzimy w stolicy w Male, aby lepiej poznać miejscowych.
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 05 Maj 2013 16:52 

06.05 mam wynajeta lodke na wyspe kuda bandos, juz raz tam bylem na prawde polecam.
Jezeli ktos jest chetny to lodka kosztuje 100dol, jest na trojka. Koszty dzielimy wiec czym wiecej osob sie znajdzie tym lepiej
dodatkowo dochodzi koszt wejscia na wyspe 11dol. Wyplywamy ok 9 i powrot o 17. Zbiorka w porcie w miejscu gdzie odplywaja lodki na lotnisko. Moj nr 609205301

Pozdrawiam,
Piotrek
 Profil Relacje PM off  

#473 PostWysłany: 05 Maj 2013 18:25 

dajcie sobie spokoj z Maafushi, zadne to Malediwy!

Od razu uciekajacie na Guraidhoo-gdzie warunki sa o niebo lepsze a ceny niższe.
To lokalna wyspa z lagunami, graniczaca z luksusowym resortem-wyspa Kaandooma, na ktora mozna przeplynąc wplaw jakies 50m.
Mieszkalismy w normalnych warunkach w IF JA INN.
Zaprzyjaznilismy sie z wlascicielami i jak bedziecie chciec-dam Wam kontakt-powolacie sie na mnie i bedziecie miec dobre warunki plus dobra cene.
Klarowna woda, rybki, cieplo i slonce gratis!
R
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 05 Maj 2013 20:28 

Drogi reems. Maafushi to właśnie "prawdziwe" Malediwy. Inne wysepki to najzwyczajniej w świecie wykupione wysepki przez przybyszy z innych krajów do których dostępu nie mają nawet tubylcy. Więc nie staraj się mi wciskać kitu ; )

Osobiście jestem niezmierne zadowolony z faktu że będę "mieszkać" na Maafushi a kiedy najdzie mnie ochota to odwiedzę "sztuczne" Resorty i zakosztuję "prawdziwych" dla niektórych Malediwów. Kraj to ludzie, a nie palmy, baseny i drinki. Zobaczę dokładnie wszystko to co Ci którzy płacą za nie 20 tyś "patoli" a do tego poczuję klimat lokalnych ludzi. Dlatego między innymi aby jeszcze bardziej tego skosztować postanowiłem 2,5 dnia spędzić w stolicy.
 Profil Relacje PM off  

#475 PostWysłany: 06 Maj 2013 19:52 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
reems napisał(a):

Od razu uciekajacie na Guraidhoo-gdzie warunki sa o niebo lepsze a ceny niższe.

Mieszkalismy w normalnych warunkach w IF JA INN.
Zaprzyjaznilismy sie z wlascicielami i jak bedziecie chciec-dam Wam kontakt-powolacie sie na mnie i bedziecie miec dobre warunki plus dobra cene.
ile placiles za noclegi i co do tych noclegów miałeś ?
 Profil Relacje PM off  

#476 PostWysłany: 10 Maj 2013 07:22 

Wylatujemy dzisiaj :-) Jeszcze raz napiszę, może ktoś chciał z nami wrócić 18 maja (sobota rano) speedboatem z Maafushi na lotnisko- moj adres mailowy karolina.rekawek@wp.pl

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#477 PostWysłany: 10 Maj 2013 11:08 

siara napisał(a):
Drogi reems. Maafushi to właśnie "prawdziwe" Malediwy. Inne wysepki to najzwyczajniej w świecie wykupione wysepki przez przybyszy z innych krajów do których dostępu nie mają nawet tubylcy. Więc nie staraj się mi wciskać kitu ; )

Osobiście jestem niezmierne zadowolony z faktu że będę "mieszkać" na Maafushi a kiedy najdzie mnie ochota to odwiedzę "sztuczne" Resorty i zakosztuję "prawdziwych" dla niektórych Malediwów. Kraj to ludzie, a nie palmy, baseny i drinki. Zobaczę dokładnie wszystko to co Ci którzy płacą za nie 20 tyś "patoli" a do tego poczuję klimat lokalnych ludzi. Dlatego między innymi aby jeszcze bardziej tego skosztować postanowiłem 2,5 dnia spędzić w stolicy.

Może to sprostuję...

Guraidhoo to takie Maafushi, czyli wyspa lokalna. Nie wiem dlaczego założyłeś, że jest to resort - wystarczyło wbić w google i zobaczyć, że jest to typowa wyspa z kilkoma guesthouse'ami tylko 15 minut na południe od Maafushi, a nie od razu że się wydaje "20 patoli" za pobyt. Na Guraidhoo /też w Ifja Inn/ byliśmy w marcu i jest to wyspa z niewielką rafą, szpitalem psychiatrycznym, 2-3 knajpkami. Nam się bardzo podobało, a na wyspie nie było wcale Polaków.

W Male natomiast jak dla mnie to wręcz śmierdziało. Mieliśmy 1 nocleg i dałabym wszystko, żeby ominąć Male szerokim łukiem. Nie do zniesienia - zapach diesla, farby, ryb i śmieci to już dla mnie było za dużo. W stolicy nie zobaczysz "prawdziwych Malediwów", bo tam jest po prostu miejsce, gdzie ludzie pracują, a nie gdzie żyją ze swoimi rodzinami.
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 10 Maj 2013 15:47 

Umiesz czytać ze zrozumieniem? czy gdzieś napisałem ze wyspa Guraidhoo to nie wyspa lokalna? przeczytaj uważnie jeszcze raz całość może zrozumiesz. Jeśli nie to Ci podpowiem.
 Profil Relacje PM off  

#479 PostWysłany: 14 Maj 2013 06:22 

Jestem na Mafushi od ndz i jest bardzo slaba pogoda co chwile pada, najładniejsze słonce mielismy w ndz rano jak czekalismy na prom, to wtedy przypiekalo a tak to niestety trzeba sie ratowac wycieczkami do resortow bo tutaj przy takiej pogodzie nie ma co robic, najgorsze jest to ze podaja ze taka pogoda bedzie kilka dni :(
 Profil Relacje PM off  

#480 PostWysłany: 18 Maj 2013 18:41 

Przed wczoraj spaliliśmy się lekko na maafushi, poganiałem płaszczkę po rafie, wczoraj (piątek) byliśmy z siarą na wyspie maadho.... cudowna pogoda, lazurowa woda jak stół, cudowne plaże... Dziś nigdzie się nie ruszaliśmy, plaża w maafushi, słońce dawało niemiłosiernie... piękny zachód słońca obfotografowany...
Jutro znowu wypadzik, nas 2 osoby z 2 dzieci i siara z dziewczyną, ma być caały dzionek pełne słońce :)))) Będzie super niedziela

Pozdrawiamy
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 499 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości