Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 58 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 02 Kwi 2013 11:31 

czylu moze patent by przeszedl przy oplacie rezerwacji ktrora juz 'odelaciala'[/quote]

tak, właśnie.

Możliwe, że patent przeszedłby przy takiej właśnie rezerwacji
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹 Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹
Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎 Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎
#42 PostWysłany: 02 Kwi 2013 13:29 
Awatar użytkownika

Oj ludzie, nie lepiej po prostu zebrać te wymagane 1400 zł i wysłać im przelewem jako tytuł podając tylko numer swojego konta Wizz? Ja tak zrobiłem kilka dni temu (z tym że doładowałem 1600 zł) i cała kwota bezproblemowo wpłynęła na moje konto Wizz - bez potrzeby tracenia kasy na ich infolinię.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 02 Kwi 2013 14:15 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 409 342
na jakie konto wrzucałeś ?

#44 PostWysłany: 02 Kwi 2013 16:47 

niebieski
Witam. Może i lepiej ale...gdyby nie było ograniczenia co do kwoty, to nikt by nie kombinował. Wykupione członkostwo, wykupiona karta City i jeszcze dodatkowe utrudnienia. To dlatego ludzie myślą jak to obejść. 1400 zł tak sobie zamrozić na ich koncie to nie jest takie sobie, to nie jest 100 zł. Nie dla każdego. Pozdrawiam

#45 PostWysłany: 03 Kwi 2013 06:49 
Awatar użytkownika

forfiter - wpłacałem na ich rachunek PLN w City banku, czyli na screenie ten górny:

Image
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 03 Kwi 2013 09:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak dalej chcecie kombinować to spróbujcie może tak: za tani lot (powiedzmy 4pln+16) przelejcie 500pln : ) na logikę reszta powinna pójść na konto choć rezerwację pewnie uznają

#47 PostWysłany: 03 Kwi 2013 09:31 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
donmateo napisał(a):
Jak dalej chcecie kombinować to spróbujcie może tak: za tani lot (powiedzmy 4pln+16) przelejcie 500pln : ) na logikę reszta powinna pójść na konto choć rezerwację pewnie uznają

chodzi mi też po głowie wpłacenie mniejszej kwoty niż rezerwacja :) ciekawe co wtedy zrobią ;)

#48 PostWysłany: 03 Kwi 2013 13:27 
Awatar użytkownika

niebieski
vivere napisał(a):
donmateo napisał(a):

chodzi mi też po głowie wpłacenie mniejszej kwoty niż rezerwacja :) ciekawe co wtedy zrobią ;)

o wpłacaniu mniejszej kwoty jest cały wątek powyżej. czytaj!

#49 PostWysłany: 03 Kwi 2013 13:44 

niebieski
donmateo napisał(a):
vivere napisał(a):
donmateo napisał(a):

Dokonując płatności przelewem bankowym, prosimy o podanie kodu rezerwacji składającego się z 6 znaków (podając wyłącznie te 6 znaków) w pierwszym polu komentarza. Jeżeli dostępne są dalsze pola komentarza, prosimy o podanie imienia i nazwiska pierwszego pasażera w rezerwacji. Jeżeli dostępne jest tylko jedno pole komentarza, prosimy o podanie WYŁĄCZNIE kodu rezerwacji. Jeżeli informacje podane w polu komentarza nie będą zgodne z informacjami podanymi podczas rezerwacji, zidentyfikowanie rezerwacji będzie niemożliwe i zostanie ona anulowana.

W przypadku większej liczby rezerwacji (z różnymi kodami rezerwacji), prosimy o dokonanie osobnego przelewu bankowego odpowiedniej kwoty dla każdej rezerwacji. Jeżeli płatność za większą liczbę rezerwacji zostanie dokonana jednym przelewem, nie będzie możliwe uzgodnienie płatności i rezerwacje zostaną anulowane.

Płatność należy uiścić w ciągu 1 bankowego dnia roboczego po dokonaniu rezerwacji, w przeciwnym razie zostanie ona anulowana.
Jeżeli numer telefonu kontaktowego podanego przy dokonywaniu rezerwacji wstępnej jest nieprawidłowy, Wizz Air może anulować rezerwację.
Klient ponosi wszelkie koszty związane z płatnością przelewem bankowym. Kwota przelewu bankowego musi pokrywać całą kwotę rezerwacji. Jeżeli płatność nie pokrywa pełnej kwoty rezerwacji, rezerwacja zostanie anulowana.
Osoby pragnące dokonać płatności przelewem bankowym, muszą dokonać rezerwacji na co najmniej 14 dni przed odlotem.
Jeżeli klient nie otrzyma potwierdzenia rezerwacji w ciągu 5 dni od dokonania przelewu bankowego należy skontaktować się z Telecentrum, aby sprawdzić czy płatność wpłynęła na konto. Jeżeli zweryfikowanie płatności nie będzie możliwe, klient może zostać poproszony o przedstawienie dowodu płatności.
Niezidentyfikowane wpłaty będą odsyłane na konto, z którego zostały przelane, po odjęciu kosztów administracyjnych.

#50 PostWysłany: 03 Kwi 2013 13:59 
Awatar użytkownika

01ERES napisał(a):
...Niezidentyfikowane wpłaty będą odsyłane na konto, z którego zostały przelane, po odjęciu kosztów administracyjnych.

tego zdania nie ma na mailu dot. rezerwacji jak rowniez w szczegolach rezerwacji, jedynie na stronie wizz w informacjach dotyczacych platnosci przelewm..

niechc ktos jeszcze da znac czy przeszedl mu numer z mniejsza kwota, ciekawe w jakiej wysokosci jest naliczany 'koszt administracyjny', ciekawe co gdy ktos przelew robil w zabce albo na poczcie ;)
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 03 Kwi 2013 16:52 
Awatar użytkownika

niebieski
donmateo napisał(a):
vivere napisał(a):
donmateo napisał(a):

właśnie czytam i nie widzę :)

mam do zapłacenia za rezerwację 2x4 + 2x18 = 44PLN
co będzie jak wpłacę 40 podając numer rezerwacji?

#52 PostWysłany: 03 Kwi 2013 17:33 

niebieski
vivere napisał(a):
donmateo napisał(a):

Myślę, że będzie tak samo jak w przypadku opóźnienia:

lahcimmm2 napisał(a):
7. Po 2-3 tygodniach Wizz do nas odpisuje, ze zaplacilismy za pozno ale moga:
a) przelac pienazki na wskazane przez nas konto
b) przelac pieniazki na nasze konto wizz
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 03 Kwi 2013 17:38 

Loty: 145
Kilometry: 309 536
niebieski
@magda6 po jakim czasie rezerwacja zostala przywrocona ?
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 05 Kwi 2013 18:22 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
magda6 napisał(a):
czylu moze patent by przeszedl przy oplacie rezerwacji ktrora juz 'odelaciala'

tak, właśnie.

Możliwe, że patent przeszedłby przy takiej właśnie rezerwacji[/quote]

hej,
Magda przykro mi bo to moj patent i mi sie udalo,

dla mnie to az nieprawdopodobne ze uznali Ci bilet po 14 dniach od wplaty,
moze rzeczywiscie uzaleznione to jest od tego czy bilet potanial czy podrozal ?

ma ktos jakis inny odzew ??

#55 PostWysłany: 12 Kwi 2013 12:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Ich napisał(a):
vivere napisał(a):
donmateo napisał(a):

Myślę, że będzie tak samo jak w przypadku opóźnienia:

lahcimmm2 napisał(a):
7. Po 2-3 tygodniach Wizz do nas odpisuje, ze zaplacilismy za pozno ale moga:
a) przelac pienazki na wskazane przez nas konto
b) przelac pieniazki na nasze konto wizz

i się wyjaśniło :)

było tak:
zrobiłem rezerwację tak jak pisałem (na 44PLN)
czekałem aż zniknie z "Moich rezerwacji"
jak już miałem czysto to zrobiłem przelew na 40 PLN

i.....

przywrócili mi rezerwację :D

ale co najlepsze - jest potwierdzona - "Zapraszamy na pokład" :D :D :D

mogłem wpłacić 4 zeta skoro maja taki bajzel ;)

#56 PostWysłany: 14 Kwi 2013 17:11 

Loty: 248
Kilometry: 373 049
niebieski
Cytuj:
Szanowny Panie,

Pragnę wyjaśnić, że płatność za rezerwację F42YSS wpłynęła zbyt późno, dlatego została anulowana. Zgodnie z art. 7.4.5. Ogólnych Warunków Przewozu, Przy dokonywaniu płatności przelewem bankowym, Klient ponosi wszelkie koszty związane z tą metodą płatności. Kwota przelewu musi pokrywać pełną i dokładną Cenę Całkowitą oraz musi zostać odebrana przez Wizz Air w terminie określonym na Stronie Internetowej. W przeciwnym razie rezerwacja utraci ważność i zostanie anulowana.

Termin dokonywania rezerwacji opłacanych przelewem bankowym jest ograniczony.

Jeżeli Klient nie otrzyma potwierdzenia w ciągu 5 dni od daty rezerwacji na adres e-mail podany w momencie jej dokonywania, jest on odpowiedzialny za skontaktowanie się z Telecentrum w celu weryfikacji odebrania płatności.

Wizz Air dokonuje przelewu wszystkich niezidentyfikowanych płatności z powrotem na konto bankowe, z którego pochodzą. Wszelkie koszty związane z płatnością przelewem bankowym ponosi Pasażer lub Osoba Płacąca za Przewóz.
Zwrotu 62 PLN możemy dokonać w jednej z następujących form:
a) kredytu na koncie klienta Wizz (kredyt można wykorzystać na loty i inne usługi w Wizz Air dla właściciela konta oraz 4 innych osób. Właściciel konta w każdym przypadku musi być pasażerem. Rezerwacji z takiego kredytu można dokonać online. Rezerwacja z kredytu nie jest obciążana opłatą manipulacyjną).
b) zwrot bezpośrednio na konto bankowe. W tym celu wymagane są następujące informacje:
1. nazwa banku

2. imię i nazwisko właściciela konta

3. numer konta w formacie IBAN

4. SWIFT/BIC (w przypadku konta zagranicznego)

5. waluta, w jakiej prowadzone jest konto

Proszę o potwierdzenie, która forma zwrotu jest dla Pana najkorzystniejsza. W przypadku wyboru opcji 1, proszę o podanie numeru konta Wizz.
Z poważaniem,
Edyta KOSTRZEWA
Customer Relations Department

Wizz Air Hungary Kft.
Member of Wizz Air Group
BUD International Airport, Building 221
H-1185 Budapest

Będę chciał uzyskać zwrot na konto. Gdzie mam wysłać te informacje?
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 16 Kwi 2013 21:32 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
czyli Tobie sie udalo, niestety w miedzyczasie wizz przestal respektowac znizke z konta,

dane konta odeslij na e-mail z ktorego pytaja

#58 PostWysłany: 17 Kwi 2013 13:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Teraz to raczej powinien być temat "konto Wizz - jak WYpłacić kasę bezkosztowo" :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 58 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość