Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Kwi 2013 23:09 

Mam pilny problem. We wtorek rano wylatuję Bydgoszcz-Girona, bilet kupiłem przez stronę ryanaira, z odprawą którą robiłem dzisiaj problemu nie było. Powrót kupowałem Reus-Oslo Rygge (poprzez budgetair.es z rabatem zniżkowym) i Oslo-Poznań już normalnie na stronce ryana. I problem jest z tym odcinkiem kupionym przez pośrednika, gdyż nie mogę się odprawić online. Wyskakuje Error, że odprawiać mozna sie tylko 15 dni do 4h przed lotem. Lot ten jest 22 tj za 8 dni i nie umiem rozwikłać w czym problem. Rezerwacja taka istnieje z poprawnymi danymi pasażerów, wszystko jest dobrze. Odprawę robię identycznie jak te kupowane na ryanair.com. Zmieniłem maila na mojego własnego (początkowo był to maila generowany przez hiszpańskiego pośrednika) ale niczemu to nie pomogło. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Pilne!

ps. dzwonić jutro na infolinie? polską czy może tą irlandzką?
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#2 PostWysłany: 14 Kwi 2013 23:18 

a spróbuj się odprawić przez http://www.ryanair.com/es
 PM off  

#3 PostWysłany: 14 Kwi 2013 23:32 

Już próbowałem, tak samo nie przechodziło - ten sam błąd.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Kwi 2013 23:45 

a próbowałeś na hiszpańskiej stronie ryanair wchodząc w „odprawa online” wybrać pkt 3 gdzie wpisujesz adres e-mail otrzymany w e-mailu od Budget-Air lub ten na który zmieniłeś, datę lotu i trasę taka jaka jest w rezerwacji (nazwy hiszpańskie !) ?
 PM off  

#5 PostWysłany: 15 Kwi 2013 00:07 

Próbowałem i drugiej i trzeciej opcji (pierwszej nie mogę bo nie mam numeru karty z której była rezerwacja) i niestety z obu nie poszło. Coś jeszcze może być nie tak? Czy może tylko telefon na infolinie może pomóc? Jak już to dzwonić na polską czy irlandzką infolinie? Ta irlandzka pewnie skosi mi strasznie dużo kasy dzwoniąc z komórki.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Kwi 2013 00:14 

tam gdzie masz adres email w odprawie online wpisz email z eticketu w pdfie wyslanego przez budgetair. u mnie brzmi on mniej wiecej tak: imie-nazwisko0223@t-virax.de
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Kwi 2013 00:14 

jeśli postąpisz jak instrukcja poniżej to 4 ostatnie cyfry karty, która opłacono rezerwację uzyskasz:
-wchodzisz na hiszpańską stronę ryanair (bardzo ważne!)
- na hiszpańskiej stronie ryanair wchodzisz w „zarządzaj rezerwacją”
- wybierając drugą od góry z lewej „Pokaż rezerwację”
- następnie zaznaczasz wyświetl „moją rezerwację”
-potem wybierasz pkt 3 gdzie wpisujesz adres e-mail otrzymany w e-mailu od Budget-Air, datę lotu i trasę taka jaka jest w rezerwacji (nazwy hiszpańskie !)
-następnie ja ci otworzy jako potwierdzone spisz 4 ostatnie cyfry karty kredytowej
-jak będziesz miał 4 ostatnie cyfry karty wchodzisz na polską stronę ryanair sprawdzasz rezerwację po jej nr i 4 cyfrach karty i co najważniejsze zmieniasz adres e-mail na twój który Ci pasuje

nie ma bata bo jak tak otrzymałem dostęp do swojej rezerwacji i mam 4-ostatnie cyfry karty kredytowej która płacił budget-air
jak nie pomoże zamieść jeszcze twoje pytanie w komentarzach pod tym artykułem http://www.fly4free.pl/sposob-na-tansze ... ko-40-pln/
 PM off  

#8 PostWysłany: 15 Kwi 2013 00:27 

niebieski
Z ciekawości zrobiłem odprawę na lot w najbliższy piątek, bilet kupiony przez budgetair, bez zadnych problemów poszło, nr rezerwacji + mail nadany przez budgetair.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 15 Kwi 2013 00:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Dzis zrealizowalem lot z tej promocji i nie bylo zadnych problemow. Zrob po prostu tak jak mowi pasztet, a sie odprawisz i polecisz.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 15 Kwi 2013 09:32 

niebieski
Tez niedawno wrocilem i wszystko poszlo jak z platka. :P

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości