Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Tuzla
#1 PostWysłany: 28 Mar 2013 16:33 

Chyba jeszcze nikt o tym nie pisał.Od 31 maja pojawiła się nowa trasa Malme -Tuzla .Loty w piniedziałki i piątki i nie jestem pewny ale samolot przylatuje z Gdańska do Malme ,leci do Tuzli ,wraca do Malme i leci do Gdańska tak wynika z godzin lotów i dodatkowo zmieniono właśnie Gdańskie loty do Malme.Tuzla to miasteczko w Bośni i Hercegowinie.
 Profil Relacje PM off  

Zimowy relaks w Agadirze 🌴🌊 Stylowy 4* hotel blisko centrum za 1929 PLN Zimowy relaks w Agadirze 🌴🌊 Stylowy 4* hotel blisko centrum za 1929 PLN
✨Romantyczny weekend w Wenecji za 557 PLN 💞🎄 Loty i hotel w centrum 🤩 ✨Romantyczny weekend w Wenecji za 557 PLN 💞🎄 Loty i hotel w centrum 🤩
 Temat postu: Re: Tuzla
#2 PostWysłany: 29 Mar 2013 19:19 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Powinno być w dziale Newsy:
zmiany-w-siatce-lotow-nowe-bazy-itd,191,22654
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Mar 2013 19:33 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Dla mnie kierunek bomba - choć ze względu na kontrolę paszportową lot samolotem z Gdańska z szybką przesiadką w MMX raczej odpada.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Mar 2013 20:00 

krasnal napisał(a):
Dla mnie kierunek bomba - choć ze względu na kontrolę paszportową lot samolotem z Gdańska z szybką przesiadką w MMX raczej odpada.

To lot po za UE/Schengen więc kontrola paszportowa po za tym że jest, to jest ona o wiele bardziej ścisła (niż lecąc do np. UK)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Mar 2013 20:10 

Kierunek świetny, w końcu coś nowego, natomiast doloty z Polski katastrofa. Nic nie lata do Malmo w poniedzialki i piatki przed poludniem czy rano - wyjątek Gdańsk, ale tutaj zbyt mało czasu na przesiadkę, Nie sprawdzałem przesiadek powrotnych do Polski.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Mar 2013 20:18 
Awatar użytkownika

srebrny
Statystyki powalające dla tego lotniska: styczeń 2013 - 1 pasażer odprawiony, luty 2013 - 0 pasażerów :)

http://www.bhdca.gov.ba/eng/dokumenti/S ... 13_eng.pdf
http://www.bhdca.gov.ba/eng/dokumenti/S ... 13_eng.pdf

W sezonie trochę lepiej, ale zastanawiam się co za ekonomia trzymać takie lotnisko ...

Z pozdrowieniami!
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Mar 2013 20:27 

To i tam mają więcej odprawionych w tym roku niż nasz Modlin.
Będzie latał Wizz to się lotnisko rozchula, sam z chęcią tam bym poleciał.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Mar 2013 20:37 

niebieski
No ja również liczę na to, że Wizzair uruchomi nowe trasy to tej miej mieścinki i ruch wzrośnie :-). Nie ma co się śmiać - każdy jakoś musi zacząć. Lotnisko ma nawet połączenie kolejowe z miastem (tak z mapy OSM wynika). Znacie jakieś atrakcje w okolicy (w promieniu do 50km)? Albo orientuje się ktoś w możliwościach transferu do stolicy Sarajewa (pewnie pociągiem z przesiadką w Tuzli, ale i może jakieś autobusy będą)?

Image
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 30 Mar 2013 12:11 

Zamieszczam troszkę info pochodzącego z przewodnika Bezdroży po Bałkanach:

z Tuzly do Sarajewa jest około 100 km, więc dość blisko. Tuzla to miasto znane z produkcji soli, w samym mieście znajduje się trochę zabytków, m. in. meczet Sarena, meczet Carskija, Plac Solny, kilka pomników dotyczących wojny w b. Jugosławii. Jest tu też słynące z leczniczych właściwości jezioro Panonsko. Tuzla jest jak na warunki bośniackie dość dużym ośrodkiem akademickim. Miasto jest zamieszkane w większości przez muzułmanów. Autobusem możemy dojechać do takich miast jak Sarajewo, Mostar, Doboj. Informacja turystyczna: tourism-tk.ba
Jak dla mnie to dość ciekawa destynacja, mam nadzieje że tak jak w przypadku Skopje dojdą inne miasta z dogodniejszymi przesiadkami, bo jak na razie nie ma sensownego połączenia do Malme. Myślę że 3-4 dni w zupełności wystarczą żeby zobaczyć najważniejsze atrakcje Bośnii (Sarajevo, Mostar, może Medjugorje).

Ostatnio edytowany przez Bartolko, 30 Mar 2013 12:36, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 30 Mar 2013 12:25 
Awatar użytkownika

srebrny
Bartolko napisał(a):
[...]Myślę że 3-4 dni w zupełności wystarczą żeby zobaczyć najważniejsze atrakcje Serbii (Sarajevo, Mostar, może Medjugorje).

Serbii? :roll:
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 30 Mar 2013 12:37 

koncentrator napisał(a):

Myśłałem o Bośnii, już poprawione :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 30 Mar 2013 12:46 
Awatar użytkownika

srebrny
tomczas napisał(a):
No ja również liczę na to, że Wizzair uruchomi nowe trasy to tej miej mieścinki...?

No nie takiej znów mieścinki. To dość duże miasto ;)

#13 PostWysłany: 30 Mar 2013 13:00 
Awatar użytkownika

srebrny
Bartolko napisał(a):
koncentrator napisał(a):

Myśłałem o Bośnii, już poprawione :)

Nie ma problemu. :)

wtak napisał(a):
tomczas napisał(a):
No ja również liczę na to, że Wizzair uruchomi nowe trasy to tej miej mieścinki...?

No nie takiej znów mieścinki. To dość duże miasto ;)

Racja. 130 000 mieszkańców przy niecałych 4 mln całej populacji można uznać za spore miasto.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 30 Mar 2013 13:33 

niebieski
Czy to prawda, ze w BiH jest tanio?

#15 PostWysłany: 30 Mar 2013 13:36 
Awatar użytkownika

srebrny
http://www.numbeo.com/cost-of-living/co ... 2=Sarajevo
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 31 Mar 2013 00:09 

Wysłałem dzisiaj maila do lotniska w Tuzlie odnośnie dojazdu z lotniska do miasta i o dziwo odpowiedź dostałem bardzo szybko. Na chwile obecną jedynym środkiem transportu do centrum miasta jest taxi, które kosztuje około 10 euro. Odległość między lotniskiem a centrum wynosi około 15 km.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 09 Lip 2014 21:22 

Loty: 471
Kilometry: 702 532
złoty
planuje na jesien wylot do Tuzli korzystajac z tanich biletow wizzaira. jednak czytajac to co jest w sieci widze ze sama Tuzla nie jest zbyt ciekawym miastem. da sie jednego dnia zobaczyc najbardziej atrakcyjne rzeczy, pospacerowac, sprobowac kuchnii.

czy ktos kto tam byl poleci cos naprawde wartego zobaczenia przy wyjezdzie na 3 noce?

#18 PostWysłany: 10 Lip 2014 17:29 

niebieski
Sarajewo, Mostar i Blagaj i Wodospad Kravica. Mysle ze to takie "Must See". Nie wiem niestety jak tam z komunikacja publiczna, bo my bylismy samochodem.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 10 Lip 2014 18:09 
Awatar użytkownika

Loty: 499
Kilometry: 733 177
niebieski
Pamiętajcie że Bośnia to kraj z ponad 50% bezrobociem. Jeżeli przy parkowaniu auta na ulicy ktoś do was podchodzi i oferuje popilnowanie "opon" żeby były całe jak wrócicie za 2-3 euro to dla świętego spokoju trzeba zapłacić. Albo jak wam pokazują płatny parking, należy tam wjechać. Ja tak zrobiłem w Mostarze, ale inni Polacy chcieli zaoszczędzić i im pocięli opony.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 10 Lip 2014 18:19 
Awatar użytkownika

Loty: 220
Kilometry: 384 906
casper.slonina napisał(a):
Sarajewo, Mostar i Blagaj i Wodospad Kravica. Mysle ze to takie "Must See". Nie wiem niestety jak tam z komunikacja publiczna, bo my bylismy samochodem.

Potwierdzam to co napisał kolega Mostar i Wodospady są warte zobaczenia poza tym można to zrobić jednego dnia. Odradzam z kolei Neum jedyne miejsce gdzie BiH ma dostęp do morza... mnie osobiście rozczarowało.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: worminfested oraz 2 gości