Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 08 Lut 2013 11:39 

niebieski
jacek69 napisał(a):
Ja za ceny chwale.
Ty co masz do nich?
Typowe awanturnictwo, poszli na reke i jeszcze pretensje,szok.
Mogles kupic bilet, tam dokad leciales, nie mialbys problemow z glupia naklejka i okrutna AlItalia.

Jesli ktos mi poszedl na reke to chyba obsluga lotniska?
Co mam do zarzucenia samym liniom mozesz przeczytac tu->http://www.fly4free.pl/forum/alitalia-20-na-wszystkie-loty-do-europy-i-brazylii,11,24493
Poza tym wczesniej pytalem na forum, czy moge zakonczyc podroz w MXP to uslyszalem, ze nie ma zadnego problemu.
Od kiedy to mozna zrobic checkin na poszczegolne loty, ktore sa na jednym tickecie?
 Profil Relacje PM off  

🚨TANIO🚨 City break (z weekendem) w Kutaisi za 420 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel 😎 🚨TANIO🚨 City break (z weekendem) w Kutaisi za 420 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel 😎
Egipt w świetnej cenie 🌴🏖️ Tydzień all inclusive w 4* hotelu za 1947 PLN Egipt w świetnej cenie 🌴🏖️ Tydzień all inclusive w 4* hotelu za 1947 PLN
#22 PostWysłany: 08 Lut 2013 12:30 

By the way. Robił ktoś Web Check-in w AZ bez drukowania Boarding Pass ? - Bez problemu można wydrukować później kartę w kiosku na NRT ?
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 08 Lut 2013 13:37 

AndrewS napisał(a):
By the way. Robił ktoś Web Check-in w AZ bez drukowania Boarding Pass ? - Bez problemu można wydrukować później kartę w kiosku na NRT ?

tak, ja tak właśnie robiłem ;)
kioski na narite są dla delty i alitali te same i są duże kolejki :)

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 08 Lut 2013 13:43 

niebieski
AndrewS napisał(a):

Albo wyslij sobie BP na maila. Tak Ci drukna przy baggage drop.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 08 Lut 2013 19:00 
Awatar użytkownika

niebieski
guest napisał(a):
Wyladawalismy w Mediolanie. Po tym jak nas splawiono w ticket office Alitalii udalismy sie do "baggage claim/lost&found".
Wyjasnilismy sytuacje. 2 telefony i mila Pani poinformowala nas, ze wkrotce bagaz wyjedzie na tasmie.
Wyglada na to, ze wszystko wina zlej woli pracownikow lini na lotnisku w Naricie.
(tam sie wszystko robi poprawnie; bilet do Rzymy wiec jak to bagaz do Milanu?)
Masa stresow, ale historia z happy-endem :)

Obsługa na lotnisku jest naprawdę niekompetentna. Jak chciałem zmienić miejsca na drugi lot (Rzym - Bari), to pani zmieniła mi wcześniej wybrane miejsca na lot Tokio - Rzym. Gdy powiedziałem jej, że już są wybrane i że chcę te wybrane to pani odpowiedziała: "I don't think so". Koniec gatki. Musiałem więc pójść do automatu i zmienić na te wcześniej wybrane, które oczywiście były wolne.

Po prostu brak słów.

#26 PostWysłany: 08 Lut 2013 20:00 

ale wy wszyscy macie problemy z ta alitalia :)
mi bez problemu nadali bagaż tam gdie chciałem, i wszyscy byli mili, zarówno na lotnisku, jak i na pokładzie, może to wy tak działacie na ludzi :)

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 09 Lut 2013 00:14 

4 dni temu ćwiczyłem GIG -FCO -MAD z nadaniem bagażu tylko do Rzymu.W Rio piętrzyli problemy, twierdzili że konieczna jest
zmiana rezerwacji za dopłatą 100 euro, olaliśmy ich. W Rzymie wyciągnięcie teczek przez Lost&Found Alitalii, zabrało 45 minut,
miło i bezproblemowo.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 09 Lut 2013 22:25 

niebieski
Wczoraj , a właściwie to przedwczoraj , leciałem Alitalią z Miami do Pragi przez Nowy Jork i Mediolan.Próbowałem na wszelkie sposoby przekonać w Miami obsługę,że chcę nadać bagaż tylko do Mediolanu.(Wcześniej wykupiłem dla siebie i reszty rodziny bilety z Bergamo do Wrocławia o 14.30 ).Nic z tego. Po przylocie wczoraj do Mediolanu o 9.50 najpierw szukaliśmy przez 30 minut gdzie mozna załatwić odebranie bagażu.Kiedy w końcu podeszliśmy do "Lost& Found,Baggage claim" to , podobnie jak pisał guest , miła pani zgodziła się bez problemu na skasowanie lotu do Pragi .Jednak kiedy dowiedzieliśmy się ,że wydanie bagażu może potrwać od 40 do 60 minut a nasz jedyny pasujący autobus z Malpensy do Bergamo o 11.00 (a nie wiedziałem gdzie dokładnie znajduje się jego stanowisko,ponoć na peronie 20)odjeżdża za 35 minut-zrezygnowaliśmy nie chcąc ryzykować.
Tak więc trzeba po prostu pamiętać,że po przylocie należy iść ,tak jak i inni , do baggage claim i tam w lost&found od razu prosić o wydanie bagażu i skasowanie ostatniego odcinka biletu.
Dodam tylko ,że w Nowym Jorku powiedziano nam w check in Alitalii, że skasowanie tego ostatniego odcinka będzie kosztować 280$ za osobę bo naruszamy warunki promocyjnego zakupu biletu.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 12 Lut 2013 13:33 

platynowy
Ja dziś wróciłem z NYC do Rzymu. Bilet oryginalnie do Wenecji ale nie wykorzystałem ostatniego odcinka, podróżowałem tylko z podręcznym więc problemu nie było. Natomiast jeden z kolegów miał bagaż do nadania i na JFK sporo czasu zajęło przekonanie że chce bagaż tylko do Rzymu. Na szczęście się udało.

#30 PostWysłany: 12 Lut 2013 13:43 

HON fly4free
Rysiek napisał(a):
Dodam tylko ,że w Nowym Jorku powiedziano nam w check in Alitalii, że skasowanie tego ostatniego odcinka będzie kosztować 280$ za osobę bo naruszamy warunki promocyjnego zakupu biletu.

I agent miał rację. Przewoźnik sprzedaje bilety w określonej taryfie i cenie na określonej trasie dostosowanej do określonego rynku. Wszelka modyfikacja trasy może powodować równiez przeliczenie pobranej taryfy i konieczność dopłaty. To że zdecydowana większość przewoźników w zdecydowanej większości przypadków tego nie robi, to jedno, a to że ma do tego prawo, to drugie.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 12 Lut 2013 15:25 

My znowu chcielismy nadac z Tokyo do Pragi, w Alitalii znowu twierdzili że za duża jest przerwa do następnego lotu i mogą nam nadać tylko do Mediolanu. Nie protestowaliśmy, bo jakiejś wielkiej różnicy nam to nie robiło.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 12 Lut 2013 16:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Kozi napisał(a):
My znowu chcielismy nadac z Tokyo do Pragi, w Alitalii znowu twierdzili że za duża jest przerwa do następnego lotu i mogą nam nadać tylko do Mediolanu. Nie protestowaliśmy, bo jakiejś wielkiej różnicy nam to nie robiło.

no i mieli racje
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 25 Lut 2013 02:28 

Przypadek z 22 lutego 2013.
Trasa: Genewa-Rzym-Rio de Janeiro-Rzym-Bruksela
Przy odprawie w RIO prosiłem o nadanie bagażu do Rzymu. Panienka na check in wskazała, aby podejść do osoby zajmującej się reklamacjami, biletami. Więc podszedłem. Babeczka poklikała i powiedziała, że to jest niemożliwe i bagaż zostanie nadany do Brukseli. Dodała, że poleci nawet wtedy kiedy wysiądę w Rzymie.
Zaproponowała aby wziąć najpotrzebniejsze rzeczy i spakować jako podręczny...
Lot do Rzymu minął w stresie :)

Rozwiązanie praktyczne:
W Rzymie Fiumicino udać się w miejsce odbioru bagażu i podejść do obsługi pasażerów ALITALIA.
Zgłosić chęć anulowania OSTATNIEGO odcinka lotu i odbiór bagażu.
Sympatyczna Pani poklikała, podzwoniła i zakomunikowała, że za godzinę bagaż można odebrać na taśmie. I tak było. A między lądowaniem w Rzymie a lotem do Brukseli było około 2 godziny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości