Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 65 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 18 Gru 2012 20:11 

niebieski
romuald napisał(a):
tym bardziej, ze latwiej dotrzec na Okecie niz na Modlin

Nie zawsze, jeśli ktoś jest z północno-wschodniej Polski to jednak często ten Modlin ma bliżej i łatwiej osiągalny.

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#42 PostWysłany: 18 Gru 2012 20:57 

Zbanowany
niebieski
romuald napisał(a):
Chyba jednak po to ktos kupowal te bilety aby jednak leciec i dotrzec do wyznaczonego celu:) a nie robic teraz na zlosc, a i sobie utrudniac zycie jadac na to zadupie, zamiast na Okecie....
A wiec Twoje teorie Maris sa bez sensu, tym bardziej, ze latwiej dotrzec na Okecie niz na Modlin, wszyscy sa raczej szczesliwi, a i ich godziny odlotu sa chociaz teraz pewniejsze...

a jak ktos kupil bilety na modlinbusa za 56zl w dwie strony? Kto mu to odda?
(i nie planuje dalszych podrozy do kwietnia, bo wiem ze mozna przebukowac...)
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 18 Gru 2012 21:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Modlinbus deklarowal na FB, ze mozna ubiegac sie o zwrot kasy.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 19 Gru 2012 16:08 
Awatar użytkownika

Loty: 47
Kilometry: 58 916
Patrząc na dzisiejszą tablicę przylotów i odlotów w WMI to nie zdziwię się, jak Ryanair też się zwinie stamtąd na święta. Chociaż w przypadku tej firmy dbanie o klienta chyba nie jest priorytetem ;)

#45 PostWysłany: 19 Gru 2012 16:13 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Hubik napisał(a):
Patrząc na dzisiejszą tablicę przylotów i odlotów w WMI to nie zdziwię się, jak Ryanair też się zwinie stamtąd na święta. Chociaż w przypadku tej firmy dbanie o klienta chyba nie jest priorytetem ;)

twierdzisz, że wizzir sie zwinął bo dba o klienta?! HAHAHAHA!

#46 PostWysłany: 19 Gru 2012 17:50 
Awatar użytkownika

namteH napisał(a):
Hubik napisał(a):

Na pewno lepiej niż Ryan... A w przypadku przenosin z WMI do WAW chodzi bardziej o koszty i wizerunek.

Zresztą Wizz już rozważa dłuższy pobyt w WAW niż tylko do 6 stycznia...

#47 PostWysłany: 19 Gru 2012 18:07 

Ludziom nie dogodzi niestety...
Ja tam się ciesze, że będę leciał z Okęcia, a nie Modlina i jeszcze 20zł zostanie w kieszeni, bo nie musze jechać pociągiem..
I przynajmniej ma pewność, że odlece, nie jak z Modlina, że albo się uda, albo czekaj kilka godzin...
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 19 Gru 2012 18:59 

Hubik napisał(a):
namteH napisał(a):
Hubik napisał(a):

Na pewno lepiej niż Ryan... A w przypadku przenosin z WMI do WAW chodzi bardziej o koszty i wizerunek.

Podaj rzekome źródło inaczej twoje dywagacje są nic nie warte.
ILS ma pojawić się w Modlinie na początku wiosny, a tu chodzi tylko o to, dlaczego więc W6 miałby zostać na Okręciu
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 19 Gru 2012 19:11 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
srebrny
Pacjonek napisał(a):

ILS ma pojawić się w Modlinie na początku wiosny, a tu chodzi tylko o to, dlaczego więc W6 miałby zostać na Okręciu

ILS kat.1 nie będzie zbawieniem dla Modlina...niestety

#50 PostWysłany: 19 Gru 2012 20:37 

jacob94 napisał(a):
Pacjonek napisał(a):

ILS kat.1 nie będzie zbawieniem dla Modlina...niestety

Tylko Okręcie ma II kategorię, a tak jakoś wszystkie inne lotniska sobie radzą z I kategorią.
Tak czy siak, bo wprowadzeniu jakiegokolwiek ILS, wszystko powinno się znacznie poprawić, przynajmniej do poziomu np. Krakowa, który też ma problemy z mgłami a jedzie na I kategorii.

Phlox napisał(a):
Ponieważ zakres mojej moralności nie obejmuje korporacji(ze wzajemnością przecież), z chęcią skorzystałbym z możliwości uzyskania odszkodowania 250euro.

Mam wykupione bilety na najbliższe dni i raczej z nich nie skorzystam. Mam parę pytań, bo nie mam doświadczenia w tych kwestiach.

Czy żeby ubiegać się skutecznie o odszkodowanie, konieczne jest stawienie się na lotnisku w określonym czasie przed odprawą, tak żeby nie było możliwości podstawienia transportu zastępczego czy wystarczy, że po prostu złożę taką reklamację "zza biurka", a po jej odrzuceniu będę miał dokładnie takie same szanse w ULC jak w pierwszym przypadku?

Czy w przypadku wybrania tej drugiej opcji, reklamację powinienem składać teraz czy po dacie odlotu?

Czy reklamację powinna składać tylko osoba, która dokonywała rezerwacji czy każdy pasażer z osobna?

Z góry dzięki za pomoc.

Nie mam słów na takich jak ty. Kupił bilet pewnie za psie grosze i jeszcze szczeka że chce ponad 1000zł dlatego że z Modlina zmienili mu lotnisko na Okręcie, na lotnisko bliższe miasta!
Nie, odszkodowanie NIE przysługuje ci ponieważ, Wizzair podstawia autobusy z Modlina na Okręcie dla osób którym by się "zapomniało" o zmianie lotniska - koszt dojazdu z Modlina na Okręcie pokrywa Wizzair, odlot jest o czasie - nie przysługuje odszkodowanie. Koniec, kropka.
Typowy polaczek. Obrzydlistwo
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 19 Gru 2012 20:59 
Awatar użytkownika

Pacjonek napisał(a):
Hubik napisał(a):

Kolego, źródła z pewnych względów nie mogę podać publicznie na forum. Ale cofnij się o kilka stron a zobaczysz, że informacje o przeniesieniu się Wizza z WMI do WAW na okres świąteczny podałem kilka godzin przed oficjalnym ogłoszeniem - myślę, że to wystarczy za wyjaśnienie ;)

Zresztą od 6 stycznia do wczesnej wiosny to jeszcze sporo wody w Wiśle upłynie (o ile nie zamarznie) :P

Ostatnio edytowany przez Hubik 19 Gru 2012 21:25, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 19 Gru 2012 21:08 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Zgadza się. Hubik jako pierwszy podał tą informację i powołaliśmy się na jego informację: http://www.fly4free.pl/szok-wizz-air-pr ... na-okecie/
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 19 Gru 2012 21:47 

Hubert napisał(a):
Zgadza się. Hubik jako pierwszy podał tą informację i powołaliśmy się na jego informację: http://www.fly4free.pl/szok-wizz-air-pr ... na-okecie/

W takim razie przepraszam kolegę Hubika za czepialstwo

Maris83 napisał(a):
Rozmowa telefoniczna z Wizzairem:

(J)a: Dzień dobry, czy oferują Państwo bezpłatny transport z Modlina do Warszawy dla pasażerów?
(W)izz: Niestety nie.
J: Czyli rozumiem, że po stawieniu się na lot w Modlinie przysługuje mi odszkodowanie 250€?
W: Tak to wygląda niestety.

Na tym skończyłem rozmowę :)

Cytuj:
Nie wszyscy pasażerowie Wizz Air dowiedzieli się na czas o przeniesieniu lotów z Modlina do Warszawy. Na lotnisku w Nowym Dworze Mazowieckim pojawiło się rano 21 osób. - Zostali dowiezieni na Okęcie na czas - poinformował Daniel de Carvalho z linii Wizz Air.

http://www.wprost.pl/ar/380972/Wizz-Air ... -Modlinie/
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:17 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Hubik napisał(a):
Pacjonek napisał(a):
Hubik napisał(a):

Kolego, źródła z pewnych względów nie mogę podać publicznie na forum. Ale cofnij się o kilka stron a zobaczysz, że informacje o przeniesieniu się Wizza z WMI do WAW na okres świąteczny podałem kilka godzin przed oficjalnym ogłoszeniem - myślę, że to wystarczy za wyjaśnienie ;)

Zresztą od 6 stycznia do wczesnej wiosny to jeszcze sporo wody w Wiśle upłynie (o ile nie zamarznie) :P

Kilka godzin to chyba przesada:P napisałeś 11.41 :P szum ok 12 był już o tym bardzo duży.

#55 PostWysłany: 20 Gru 2012 09:13 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Phlox napisał(a):
Pacjonek napisał(a):
Nie mam słów na takich jak ty. Kupił bilet pewnie za psie grosze i jeszcze szczeka że chce ponad 1000zł dlatego że z Modlina zmienili mu lotnisko na Okręcie, na lotnisko bliższe miasta!
Nie, odszkodowanie NIE przysługuje ci ponieważ, Wizzair podstawia autobusy z Modlina na Okręcie dla osób którym by się "zapomniało" o zmianie lotniska - koszt dojazdu z Modlina na Okręcie pokrywa Wizzair, odlot jest o czasie - nie przysługuje odszkodowanie. Koniec, kropka.
Typowy polaczek. Obrzydlistwo

Ojej, ojej.... Widzę same rzeczowe, merytoryczne argumenty. Jak ktoś zmienia warunki kontraktu, a zgodnie z prawem w związku z tym może mi przysługiwać odszkodowanie, to czemu mam się o nie nie ubiegać? Skrzywdzę kogoś? Panią Basię? Chyba nie Wizzair-a, który będąc w odwrotnej sytuacji też skorzystałby z każdej okazji do zarobienia pieniędzy(wiadomo, że nie chodzi tu o 250€). Musisz się drogi kolego jeszcze życia nauczyć.

Co do odszkodowania, to co zmienia transport w tej sytuacji? Stawiam się na godzinę przed odlotem, więc ewentualnie jak helikopter mi zapewnią to zdążę na Okęcie... O zmianach w rozkładzie nie muszę wiedzieć, takie rzeczy ogłasza się na 14 dni przed, a nie kilka.

Jeżeli odpowiesz na mój post na równie żenującym poziomie oraz kolejnymi epitetami, nie odpowiem już na niego.

Przecież przychodzi (/przyszedł) mail od Wizzaira o zmianie miejsca wylotu. Jeżeli się akceptuje, to trzeba kliknąć w link, a jeżeli nie to zadzwonić i oferują zwrot pieniędzy. Dlaczego ma się należeć odszkodowanie?
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 20 Gru 2012 15:41 

niebieski
Mnie nikt transportu z Okęcia do Modlina nie zaproponował. Lądowałem we wtorek. Nie wiem, być może samemu trzeba się upomnieć...

#57 PostWysłany: 20 Gru 2012 15:47 

alav napisał(a):
Mnie nikt transportu z Okęcia do Modlina nie zaproponował. Lądowałem we wtorek. Nie wiem, być może samemu trzeba się upomnieć...

Leciałem wczoraj Ryanairem do Londynu, widziałem jak 8 osób minibus zawoził na Okręcie.
Większość ludzi po prostu, przeczytała e-mail z poczty i wie że loty są z Okręcia co bardziej pasuje 99% ludzi (po za mieszkańcami Modlina i Nowego Dworku ;) ).
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 20 Gru 2012 17:38 

Pacjonek napisał(a):
alav napisał(a):

Jak ja lądowałem na Okęciu to przy zejściu z lotniska na terminal stała Pani z tabliczką "MODLIN". Samolot był prawie pełny, wyszedłem prawie na końcu ale nikt się do niej nie zgłosił :)

#59 PostWysłany: 20 Gru 2012 17:41 

niebieski
@alav
2 razy ladowalem na 2 razy przy bramce stal pan z karteczka Modlin, o ktorym pilot wpominal.

@Maris83&Pacjonek

Nie tylko mieszkancom Nowego Dworu WMI bardziej pasuje niz WAW i to o ponad godzine jazdy samochodem (troche mniej komunikacja publiczna), ale rowniez mieszkancom polnocnego Mazowsza, oraz wojewodztw Warminsko-Mazurskiego, czy Pomorskiego, czy prawobrzeznej czescji Kujawsko-Pomorskiego. Ja mam bilet z ktorego i raczej nie skorzystam zmieniony na wylot z WAW i jedynie bede sie domogal zwrotu ceny biletu
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 20 Gru 2012 17:44 

konahu napisał(a):
Pacjonek napisał(a):
alav napisał(a):

Jak ja lądowałem na Okęciu to przy zejściu z lotniska na terminal stała Pani z tabliczką "MODLIN". Samolot był prawie pełny, wyszedłem prawie na końcu ale nikt się do niej nie zgłosił :)

Skoro działa to w dwie strony są teraz w 100% czyści i nie można się do niczego przyczepić.
Bye bye chargeback, bye bye :lol:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 65 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości