Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Lis 2012 21:15 

niebieski
Hej,

pytanie chyba nie do końca na to forum, ale może ktoś poza szukaniem lotów za 6 zł na pizzę do Bermago interesuje się i samą flotą.
Dzisiaj przeglądając listopadową gazetę pokładową jakimś cudem odkryłem w niej coś ciekawego. Otóż jest podane, że linia ma 3 samoloty 767-300ER.

A ja z tego co wiem to ma 5:
SP-LPA
SP-LPB
SP-LPE
SP-LPG

Zapytałem stewardessę z ciekawości o to i to co odpowiedziała totalnie nie trzymało się kupy, otóż powiedziała, że te 3 to Alfa, Brawo i Charlie. A LPE i LPG są wypożyczone tylko.

Totalnie w to nie wierzę z kilku powodów:
- SP-LPC został sprzedany, a akurat gazetka LOTwska jest bardzo aktualna w kwestii floty, bo właściwie co miesiąc jak ją czytam to ta strona z flotą jest aktualizowana
- SP-LPG to LOT wypożycza na okres zimowy, zresztą wiadomo że samolot był odkupiony od upadłego ZOOMa

Tak więc? Skąd liczba 3, a nie 4? Który rzeczywiście jest tylko wypożyczony? Stawiam na SP-LPE...
 Profil Relacje PM off  

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#2 PostWysłany: 28 Lis 2012 21:57 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 616
niebieski
Aktywne aktualnie są 3.

LPA skończył się leasing i od około miesiąca już nie lata na siatce.

Latają:
SP-LPB
SP-LPE (malowanie Star Alliance)
SP-LPG (leasing od ILFC)

EDIT:
Skoro Cie to interesuje, to dodatkowo dopiszę daty odejścia kolejnych 767 ze służby w LOT:
SP-LPA 28.10.12
SP-LPB 15.01.13
SP-LPG 01.02.13
SP-LPE 02.03.13

Do końca marca 2013 w Warszawie powinno już być 5 sztuk 787
SP-LRB (drugi) przyleci wg. planu na początku stycznia, wg. bloga 787 możliwe, że ta data się przesunie na końcówkę 2012 :)

Ostatnio edytowany przez tygrysm, 28 Lis 2012 22:03, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Lis 2012 22:00 

niebieski
No właśnie grzebałem teraz na flightradar24 i widziałem, że SP-LPA coś historii nie ma ostatniej. O proszę. I co z tym samolotem się stało? Gdzie on jest?

Ja tylko leciałem w życiu SP-LPA i SP-LPG. Z czego SP-LPA nie lubiłem bo miałem fotel, który zawsze był w pozycji leżącej i beznadziejny wyświetlacz multimedialny.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Lis 2012 22:09 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 616
niebieski
Gdzie jest to nie wiem ;) Ale teraz pewnie zamalują mu loga LOT i jeżeli znajdzie się kolejny chętny na leasing to samolot do niego poleci, jeżeli nie, to cmentarzysko na pustyni :(

#5 PostWysłany: 01 Gru 2012 11:39 
Awatar użytkownika

Loty: 357
Kilometry: 492 607
srebrny
bartek. napisał(a):
Ja tylko leciałem w życiu SP-LPA i SP-LPG. Z czego SP-LPA nie lubiłem bo miałem fotel, który zawsze był w pozycji leżącej i beznadziejny wyświetlacz multimedialny.

Heh, miałem to samo. Ludzie się na mnie wkurzali, jakby to była moja wina :) Miejsce 36C.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości