Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1007 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51
Autor Wiadomość
#1001 PostWysłany: 05 Lis 2025 16:17 

złoty
@DXmaniac - trzeba mieć 1 lot na metalu TK przed złożeniem wniosku i wtedy jest przyznany na 4 miesiące, potem 1 lot żeby przedłużono do 12 miesięcy. Odpowiedź liczona raczej w minutach niż tygodniach ;)
 Profil Relacje PM off
tasma lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩 ❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩
🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
#1002 PostWysłany: 05 Lis 2025 18:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Muszę przyznać że mam ogromny polew od Greków, z greckich grupach "podróżników" że ta zmiana A3 jest nie konstytucjina, że łamią prawo i admin grupy wyśle adwokata do A3.

Oraz będą zbierać podpisy o przywrócenie dawnych warunków
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#1003 PostWysłany: 05 Lis 2025 18:34 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Do tej pory się tym nie interesowałem, więc pytanie jak wygląda zjazd w dół w M&B? Jest miękkie lądowanie na srebrze, czy w przypadku niewyrobienia wymogów od razu z górki na samo dno?

#1004 PostWysłany: 05 Lis 2025 19:25 

niebieski
srebro
 Profil Relacje PM off
Sudoku uważa post za pomocny.

#1005 PostWysłany: 05 Lis 2025 23:35 

Loty: 555
Kilometry: 570 103
niebieski
Zeus napisał(a):
Muszę przyznać że mam ogromny polew od Greków, z greckich grupach "podróżników" że ta zmiana A3 jest nie konstytucjina, że łamią prawo i admin grupy wyśle adwokata do A3.

Oraz będą zbierać podpisy o przywrócenie dawnych warunków

A jak zmieniali nazwę programu by zlikwidować dożywotnie goldy to im nie przeszkadzało?🤭

Będąc obiektywny A3 przeprowadza tą zmianę bardzo fair. Każdemu z nas dał mozliwosc przedłużenia jeszcze raz na starych zasadach, co w przeszlosci nie zawsze sie zdarzało...
 Profil Relacje PM off
kerkor lubi ten post.

#1006 PostWysłany: 06 Lis 2025 09:43 
Awatar użytkownika

Loty: 444
Kilometry: 478 015
niebieski
Ja w pierwszej kolejności doznałem podobnie negatywnego odczucia jak informacja o przejściu SK na stronę wroga (z SA do ST) i praktycznie zamkniętej drogi do Skandynawii. Natomiast po głębszej analizie tak sobie myślę, że nie są to najgorsze zmiany. Trzeba będzie się trochę bardziej na tym skupić na zasadzie doboru operatora. Zamiast do takiego Rijadu lecieć bezpośrednio LO, po prostu wybrać A3. Świadomie kierować się do wyboru Aegeana jako środka podróży, nawet gdy niekoniecznie jest to najkrótsza i najtańsza opcja. W dodatku te ich wyższe taryfy flex nawet w ekonomii dają sporo mil, zatem mając aktualnie Golda (czyt. + bonus), te 3 podróże rocznie przez ATH prawie ogarną przedłużenie. Coś tam trzeba będzie dorzucić jakimś TP albo krajówkami (lub ewentualnym dokupem - można 3k mil/rok, choć średnio się to opłaca). Ale tragedii nie ma. Gdyby ten ich program przełożyć na M&M, to sami zobaczcie: wystarczą 32 sektory A3/OA... przecież 33 potrzebne są do utrzymania FTLa. Tutaj każdy by miał Golda i dopiero by się w tych salonikach narobiło tłoku, jak to ma miejsce w ATH. Jedynym mankamentem są te godziny lotów. Najczęściej przylot z WAW do ATH jest o 22. Często tego samego dnia lecieć się nie da, trzeba więc brać nocleg. Przy ich opieszałości w pracy, metro już nie działa, trzeba brać taksówkę do miasta - robi się dobrych kilka stówek więcej za to rozbicie i jeszcze dobierać trzeba tak, żeby nie mieć następnego lotu o 8 rano, bo ani się człowiek nie wyśpi ani nie zje śniadania w lounge (tłok niemiłosierny). Albo te powroty zza granicy, gdzie przylatuje się nad ranem a lot do WAW jest po 9 godzinach. I co tu robić? Raz do roku można pojechać do centrum po kilka butelek oliwy, przejechać ten dzień na energetykach, ale trzy razy do roku to już trochę za dużo. Moja strategia jest taka, że GR ma tyle pięknych wysepek. Trzeba będzie po prostu po kolei sobie je odhaczać. 3-dniowy wypad na Samos, innym razem 3-dniowy wypad na Naxos, itp., itd. No i marzenie, żeby zaczęli latać do/z GDN. Może kiedyś.
 Profil Relacje PM off  

#1007 PostWysłany: 06 Lis 2025 15:05 

Loty: 376
Kilometry: 539 680
niebieski
Całe szczęście, że dogodne godziny lotów A3 dla zachodniej Polski ma z Berlina. Tylko niestety ceny są często sporo wyższe niż z Warszawy, ale też loty z BER dają więcej mil. Nie ma żadnej sensownej alternatywy żeby uzbierać na Golda w innym programie czy w ogóle w innym sojuszu.
 Profil Relacje PM off
1955845624 lubi ten post.
1955845624 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1007 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość