Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 233 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 30 Paź 2025 07:13 
Awatar użytkownika

platynowy
Markowice10 napisał(a):

Czy konkurencją nie będzie przejście do PKO BP i wyrobienie (co prawda od podstaw) karty VISA Infinite - 0 za przewalutowanie, opłata roczna 1000 PLN ale darmowe ubezpieczenie podróżne do 35 000 000 PLN. Dla mniej wymagających - MC Platinum - 0 za przewalutowanie, opłata roczna 300 PLN w tym darmowe ubezpieczenie podróżne do 1 000 000 PLN.

Mówienie o "konkurencji" miedzy KK Platinum Citi a KK Visa Infinity PKO, to tak jakby powiedzieć, że dla Skody Citigo konkurencją jest Infiniti Q30 :D
I piszę to ze smutkiem, bo mam tylko tą pierwszą kartę. O drugą raz zacząłem się starać, ale mnie to przerosło. To nie opłata roczna, ale raczej dojście do tej karty jest - przynajmniej dla mnie - problematyczne. No, ale może znowu o tym pomyślę, choć wcale nie zamiast, lecz dodatkowo.
Póki co, najistotniejsze (znowu, subiektywnie dla mnie) jest, co Velo zrobi ze zbieraniem punktów. Jeśli z tego zrezygnują, to karta stanie się dla mnie bezwartościowa. A niestety, ryzyko tego jest chyba duże, bo premiermiles jest jednak "produktem" pod marką Citi, więc jakieś tam Velo nie za bardzo będzie mogło ot tak sobie dalej to kontynuować.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

💥CO ZA CENA💥 Loty na Sycylię dla wszystkich od 128 PLN 😱 🌴 💥CO ZA CENA💥 Loty na Sycylię dla wszystkich od 128 PLN 😱 🌴
Wiosenny relaks na Majorce 🌴 Urlop w 4* hotelu z wyżywieniem na tydzień za 1988 PLN🇪🇸😎 Wiosenny relaks na Majorce 🌴 Urlop w 4* hotelu z wyżywieniem na tydzień za 1988 PLN🇪🇸😎
#222 PostWysłany: 03 Lis 2025 13:19 

platynowy
Dziś otrzymałem informację że mariaż z Velo to najwcześniej lipiec 2026. I ponoć warunki dla kart kredytowych mają być utrzymane - ale tu pewnie dotyczy to opłat itp. a nie np. programu punktowego.
tropikey lubi ten post.
jaco027 uważa post za pomocny.

#223 PostWysłany: 03 Lis 2025 15:23 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy moja karta (debetowa, kredytowa) zostanie wymieniona na nową, jeśli tak – to kiedy i na jaką?

Nie jest planowana specjalna wymiana kart w najbliższych 12 miesiącach, tj. przed migracją klientów bankowości detalicznej do VeloBanku. Oczywiście w okresie tym odbywać się będzie regularny proces wymiany kart, które tracą ważność.

Czy moja karta (debetowa, kredytowa) przestanie działać?
Karty płatnicze działają bez zmian.

Przyłączenie części detalicznej do VeloBanku oraz migracja klientów segmentu bankowości detalicznej nastąpi po otrzymaniu wszystkich wymaganych zgód, w tym regulacyjnych i osiągnięciu tzw. gotowości operacyjnej, czego można się spodziewać w połowie 2026 roku.
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 03 Lis 2025 18:37 

Klienci Citi obecnie dostają oferty podwyższenia limitu na KK poprzez aplikację lub stronę Citi. W dodatku klienci ze średnio-wyższej półki, posiadający obecnie Citibank World Elite Mastercard Ultime mają obecnie brak prowizji za przewalutowanie. W czerwcu / lipcu 2026 r. przejdą do VELO. No to taka mała analiza:

1. VeloBank: Wprowadza 2% prowizji za przewalutowanie, co dla klientów o wysokich wydatkach zagranicznych jest równoznaczne z podwyżką kosztów o setki złotych rocznie.

2. Citi: Agresywnie podnosi limity KK, by zwiększyć wartość portfela i jednocześnie obciążyć zdolność kredytową klientów, zniechęcając ich do migracji.

3. PKO BP: Stanowi idealną, bezprowizyjną alternatywę, z kartami o rozsądnych progach cenowych (300 PLN prowizji rocznie MasterCard Platinum lub 1000 PLN prowizji rocznie rocznie Visa Infinite; w tym bezpłatne, bardzo atrakcyjne ubezpieczenie podróżne).

4. Pekao S.A. i inni tradycyjni gracze: Nie stanowią atrakcyjnej alternatywy ze względu na stosowanie własnych, tradycyjnych prowizji za przewalutowanie.
Powyższa analiza doskonale zidentyfikowała strategiczny błąd (lub celowe działanie) VeloBanku oraz gotowość konkurencji do przejęcia najbardziej wartościowych klientów Citi.
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 04 Lis 2025 21:31 

Słabe jakieś te Twoje analizy, bo masz różne inne karty, które przeliczają po kursie Visy / Mastercard i nie pobierają prowizji. Choćby Visa Platinum w BNP Paribas, albo debetowa i kredytowa Świat w mBanku, wszystkie bez większych wymagań.
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 04 Lis 2025 21:40 
Awatar użytkownika

srebrny
@robespierre
W Citi na KK jest 0.5% cashbacku, też masz na tych kartach?
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 04 Lis 2025 23:41 

Temat jest jednak istotny, dla klientów Citi: czekać na przejście do VELO, ze słabą gwarancją marki nowego banku albo wykazać aktywność, ryzykując konieczność tworzenia od podstaw historii kredytowej w innym banku. Dla klientów Citi Private Banking oferta VELO może być wątpliwa. Pozostali klienci Citi, którzy stanowią 95 % przenoszonych do VELO, powinni czekać i nic nie robić?
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 05 Lis 2025 00:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Strasznie wciskają swoje karty, chciałam zrezygnować, zaproponowali mi cashback 10% z max 2k.

#229 PostWysłany: 05 Lis 2025 00:17 

niebieski
Parę miesięcy temu skorzystałem z podobnej oferty. Niedługo kończy się termin, zobaczę czy powtórzą...
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 05 Lis 2025 00:18 
Awatar użytkownika

niebieski
powtórzą

#231 PostWysłany: 07 Lis 2025 13:35 

cekace napisał(a):
@robespierre
W Citi na KK jest 0.5% cashbacku, też masz na tych kartach?

Dla mnie przejęcie przez Velo jest równoznaczne z wygaśnięciem Premier Miles, za chwilę lub dłuższą chwilę. Citi to marka globalna, podobnie jak KLM-Air France, itp. A Velo to jednak wypierdek z podstawową ofertą.

Poza tym te 0,5% cashbacku (jakby co mam tę kartę) opłaca się przy potężnych obrotach i założeniu, że się często nie lata. Dlaczego ? Dlatego, że można przyjąć, że wydając 30 tys. / mies. (co pewnie dotyczy 90% osób lub więcej), lepszy cashback da Pekao z Żubrem platynowy, 0,8-1%. A jak ktoś dużo lata, zwłaszcza z rodziną, to niewykluczone, że najlepszy cashback (liczony jako jedna karta) da mu któraś z kart PKO BP (Platinum lub Infinite), ze względu na pakiety ubezpieczeń, na które wydawałby np. kilka tysięcy rocznie + ubezpieczenie wynajmu auta.

Akna napisał(a):
Strasznie wciskają swoje karty, chciałam zrezygnować, zaproponowali mi cashback 10% z max 2k.

W sensie 200 zł zwrotu za wydanie 2 000 zł ? Czy 10%, maksymalnie 2 000 zł samego cashbacku ?
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 07 Lis 2025 13:49 

Loty: 90
Kilometry: 118 474
200zł za wydane 2k, dostałem tą samą ofertę.

#233 PostWysłany: 08 Lis 2025 22:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Dokładnie, max do 2k.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 233 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości