Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Rachunek za szpital
#1 PostWysłany: 29 Wrz 2025 18:56 

Cześć, mam mały problem. Byliśmy z rodzicami we Włoszech (region Arezzo w Toskanii), krótka historia jest taka że moi rodzice, niemówiący po angielsku, chcieli pojechać bo ich znajoma ma tam agroturystykę. Wszystko (niekoniecznie najlepiej) zorganizowaliśmy z moją narzeczoną i polecieliśmy tam wszyscy w sobotę, ja i moja narzeczona wróciliśmy we wtorek, a moi rodzice z bratem zostali się do soboty. Po tym jak my wróciliśmy, ojcu wyskoczyła alergia, której od lat nie miał, więc pojechali do szpitala. Wszystko spoko, pomimo braku angielskiego brat tacie potłumaczył co trzeba i tyle.
Problemem jest to, że za szpital dostał rachunek. Nie kwota jest problemem bo to marne 46 EUR o które i tak można się ubiegać w NFZ-cie, ale samo opłacenie go jest problemem. Mam takie dane jak poniżej

Intestato a: Azienda Unita'Sanitaria Locale Toscana Sud-Est
Destinario: Imie i nazwisko taty
Oggetta del pagamento: Ticket Prestazioni Sanitarie - Area di Arezzo
Cod. Avviso: 1234 5678 9012 3456 78 (18 cyfr, zmienione bo nie wiem czy to istotne i personalne)
Cod. CBILL: B1I5l

Żeby wykonać przelew z polskiego banku, potrzebuję numeru IBAN (konta bankowego) plus numeru BIC jako numeru banku, pytanie skąd to wziąć? Ewentualnie, w jaki sposób wykonać przelew w tym włoskim systemie?
Z góry dziękuję za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

🔥HIT❗🔥 Malta na przedłużony weekend za 299 PLN🔥😱 Loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙😍 🔥HIT❗🔥 Malta na przedłużony weekend za 299 PLN🔥😱 Loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙😍
Porto okołoweekendowo za 859 PLN 💛🇵🇹 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel Mercure w centrum 😍 Porto okołoweekendowo za 859 PLN 💛🇵🇹 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel Mercure w centrum 😍
#2 PostWysłany: 29 Wrz 2025 18:59 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
https://www.uslsudest.toscana.it/amministrazione-trasparente/pagamenti-dell-amministrazione/iban-e-pagamenti-informatici
Zeus lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość