Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Wrz 2025 12:33 

Dzień dobry,
nadszedł czas na Toskanię samochodem.
Wiem, że Internet pełen porad co zwiedzić, ale ja jestem człowiekiem starej daty - poleci ktoś tradycyjny, książkowy przewodnik po Toskanii?
Widzę, że dość chwalona jest seria przewodników wydawanych kilka lat temu przez "Wiedzę i Życie", ale ceny używanych osiągają jakiś kosmiczny pułap.
 Profil Relacje PM off  

🔥HIT❗🔥 Malta na przedłużony weekend za 299 PLN🔥😱 Loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙😍 🔥HIT❗🔥 Malta na przedłużony weekend za 299 PLN🔥😱 Loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙😍
Porto okołoweekendowo za 859 PLN 💛🇵🇹 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel Mercure w centrum 😍 Porto okołoweekendowo za 859 PLN 💛🇵🇹 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel Mercure w centrum 😍
#2 PostWysłany: 23 Wrz 2025 13:24 

niebieski
To ja się może wypowiem, bo się znam ;) ,żart oczywiście.
Przewodniki Pascala, np. Florencja, mam dawne wydania, super sprawa
Witold Casetti, Agata Jakóbczak-Moja Toskania
Atlas turystyczny Toskanii, wydawnictwo SBM
Anna Maria Goławska, Grzegorz Lindenberg- Toskania i okolice Umbria, przewodnik subiektywny
Tessa Caponi-Borawska -Dziennik toskański
Zbigniew Herbert-Barbarzyńca w ogrodzie, może nie całkiem przewodnik, ale warto przeczytać
noi cykl super opowieści o Toskanii i Italii Frances Mayes ( książki, nie film :) )
Beth Elon-Smakując Toskanię

Życzę pięknych wrażeń...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Wrz 2025 13:57 

ewaolivka napisał(a):
Życzę pięknych wrażeń...

Dziękuję za propozycje.
Wrażenia będą w przyszłym roku - chcemy pojechać w lipcu, ale spora część przyjemności to planowanie podróży. A że w Polsce jesienne i zimowe wieczory ciągną się wiele miesięcy, to czasu na planowanie sporo.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość