Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 493 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25
Autor Wiadomość
#481 PostWysłany: 02 Wrz 2025 21:48 

Witam
Czy ktoś zwracał do PLUS CAR samochód ok 6.30?
Gdzie się wtedy go oddaje?
Mam do wyboru jeszcze BUDGET, który jest w terminalu ale ok 130 zł droższy bez udziału własnego...
 Profil Relacje PM off  

🚨 SUPERCENA 🚨 🤯 Loty na Wyspy Zielonego Przylądka + przystanek w Porto za ❗752 PLN❗🌴 🚨 SUPERCENA 🚨 🤯 Loty na Wyspy Zielonego Przylądka + przystanek w Porto za ❗752 PLN❗🌴
Wypoczynek w słonecznej Hiszpanii 🌞🎄 4* hotel blisko plaży za 1663 PLN Wypoczynek w słonecznej Hiszpanii 🌞🎄 4* hotel blisko plaży za 1663 PLN
#482 PostWysłany: 14 Wrz 2025 11:26 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Cześć, takie szybkie pytanie - czy jak mam vise infinite z PKO to nie muszę brać dodatkowych ubezpieczeń itp? Wystarczy podstawowy goły wariant?

Nie znam się na tym, czytam, ale zostało mi mało czasu do wypożyczenia...
 Profil Relacje PM off  

#483 PostWysłany: 14 Wrz 2025 11:32 

srebrny
Nigdy nie musisz brać dodatkowego ubezpieczenia - nawet, jak nie masz VI.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#484 PostWysłany: 14 Wrz 2025 11:35 

złoty
piotrkr napisał(a):
Cześć, takie szybkie pytanie - czy jak mam vise infinite z PKO to nie muszę brać dodatkowych ubezpieczeń itp? Wystarczy podstawowy goły wariant?

Nie znam się na tym, czytam, ale zostało mi mało czasu do wypożyczenia...

Jak to nie jest Goldcar to tam wypożyczenie jest bardzo bezproblemowe.
Przeczytaj warunki ubezpieczenia do Infinite w tym zakresie.

Najważniejsze, że w przypadku szkody wypożyczalnia ściągnie odszkodowanie z ewentualnego depozytu itp, a potem ty otrzymujesz zwrot tej kwoty od ubezpieczyciela KK
 Profil Relacje PM off
piotrkr uważa post za pomocny.

#485 PostWysłany: 14 Wrz 2025 12:29 

niebieski
Archeo napisał(a):
Witam
Czy ktoś zwracał do PLUS CAR samochód ok 6.30?
Gdzie się wtedy go oddaje?
Mam do wyboru jeszcze BUDGET, który jest w terminalu ale ok 130 zł droższy bez udziału własnego...

Na Gran Canarii wjeżdżasz na parking lotniskowy (Parking P1, poziom B, linia niebieska 7) tam gdzie odebrałeś samochód. Klucz i bilet parkingowy wkładasz w szarą kopertę (będziesz ją miał w kieszeni od strony kierowcy po poprzednim kliencie). I pa pa. Nikt formalnie od Ciebie samochodu nie odbiera.

Na Teneryfie tak samo, tylko z tą różnicą, że samochód zamykasz już kluczykiem, a następnie kluczyk wrzucasz do samochodu z naklejką Plus Car przez lekko uchyloną szybę.

Załączniki:
IMG_8423.jpeg
IMG_8423.jpeg [ 708.11 KiB | Obejrzany 220 razy ]
IMG_8422.jpeg
IMG_8422.jpeg [ 408.73 KiB | Obejrzany 220 razy ]
 Profil Relacje PM off
Tomasz101 lubi ten post.

#486 PostWysłany: 14 Wrz 2025 19:49 

srebrny
dg72 napisał(a):
Dodam jeszcze, że 3-4 marca na Grań Canarii zdarzyło się coś co generalnie nie miało prawa się wydarzyć czyli powódź błyskawiczna po ulewnych deszczach. Woda porwała sporo samochodów, w tym na bank też te z wypożyczalni
Także warto mieć dobre ubezpieczenie z wypożyczalni, do Kk premium itp.

Ale to chyba takie naprawdę dobre. Czytałem dziś regulamin wypożyczalni ok mobility. Mają tam wpis który, jak rozumiem, wyklucza powódź, nawet z ich najdroższych ubezpieczeń:

Cytuj:
9.3. General exclusions of the coverage and their corresponding surcharges: All the detailed coverages options do not include the following services related to damages on the Vehicle, in the related to: Structural elements; undercarriage; interior and exterior equipment, (...)
None of the coverages categories shall cover the damages caused to the insured vehicle as a result of: wars, catastrophes, and natural phenomena (hail, snowstorms, or others), terrorism, disturbances, or uprisings; (...)
These damages and related services shall be at the expense of the Lessee.

Czyli jak ci powódź porwie auto, to zwracasz im za całe auto?
 Profil Relacje PM off  

#487 PostWysłany: 14 Wrz 2025 19:56 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Słabo....
 Profil Relacje PM off  

#488 PostWysłany: 14 Wrz 2025 20:00 

złoty
@piotrkr

No i.. Prędzej w totka wygrasz niż tam utopisz samochód
Ty czytasz jakie są wykluczenia i sumy ubezpieczenia wynajmowanego samochodu do posiadanej KK Infinite :!:
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#489 PostWysłany: 14 Wrz 2025 21:43 

srebrny
Zgadzam się. Nawiązywałem do "Także warto mieć dobre ubezpieczenie z wypożyczalni, do Kk premium itp."
Że ubezpieczenie może nie pomóc.
Do KK nie wiem jakie są wyjątki, możliwe że jeszcze większe.
PKO VI chyba w ogóle nie ma takiego ubezpieczenia (tylko zniesienie kosztów udziału)
 Profil Relacje PM off  

#490 PostWysłany: 14 Wrz 2025 21:51 

niebieski
Wychodzi na to, że w takiej firmie nie należy wypożyczać.
To są jaja jakieś: tak jakbyście wynajęli mieszkanie/dom, przyszłaby powódź - i właściciel kazał zapłacić za całą nieruchomość. Debilizm. :twisted:
 Profil Relacje PM off  

#491 PostWysłany: 14 Wrz 2025 22:14 

srebrny
Rozumni ludzie nazywają to swobodą zawierania umów.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#492 PostWysłany: 14 Wrz 2025 23:20 

niebieski
boots napisał(a):
Rozumni ludzie nazywają to swobodą zawierania umów.
Leci dwóch ludzi balonem, po pewnym czasie się zgubili i postanowili zapytać kogoś o drogę. Napotkany przechodzień na pytanie gdzie się znajdują odparł:
- W balonie.
Nagle zerwał się wiatr i balon poniosło, po czym jeden pasażer rzekł do drugiego:
- To był na pewno matematyk...
Drugi zdziwiony, zapytał:
- A skąd ty to wiesz?
- Bo dał odpowiedź prawdziwą, krótką ale całkowicie nieprzydatną...
 Profil Relacje PM off
piotrkr lubi ten post.

#493 PostWysłany: 14 Wrz 2025 23:35 

srebrny
To jeszcze wyjaśnij - jako zapewne nie-matematyk, gdzie i jak lecący balonem mogli napotkać przechodnia i go zapytać o cokolwiek?

BTW - ja tylko chciałem wyjaśnić, że ten niby 'debilizm' to jest po prostu coś normalnego i funkcjonującego na całym świecie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 493 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości