Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Wrz 2025 16:21 

niebieski
Co prawda na stronie Visit Ostrava jest wątek poświęcony kwestii opłat za przejazd w komunikacji publicznej, ale mam pewne wątpliwości. Do tej pory jeździłem we dwie osoby bez przesiadek płacąc kartą. Pamiętam, że jeśli jadę we dwójkę, to po wejściu wybieram opcję drugiej osoby i drugi raz przykładam kartę. A co jeśli chcę się przesiąść? Czy w kolejnym autobusie znowu muszę wybrać opcję drugiej osoby i dwukrotnie przyłożyć kartę? No i inna kwestia: znajomi będą w czwórkę, 2 dorosłych i 2 dzieci. Ile razy oni muszą przykładać kartę, aby być skasowani za jednym razem? Dwa razy czy za każdą osobę? Może ktoś ma pod tym względem większe doświadczenie?

Od razu uprzedzam, że nie posiadam smartfona, więc ichniejsza aplikacja nie wchodzi w rachubę, używam tylko normalnej karty debetowej.

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#2 PostWysłany: 12 Wrz 2025 16:53 

srebrny
Tak, podobnie musisz zrobić w drugim autobusie czy tramwaju. I tak system sprawdzi i na koniec dnia odpowiednio naliczy Ci opłaty, bądź obniży do kosztu biletu 24h.

O ile pamiętam, to w kasownikach można wybrać łącznie do 5 osób, więc wystarczy że przyłożą kartę raz, później wybiorą ilość osób i przyłożą ją ponownie.
 Profil Relacje PM off
Pudelek uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 12 Wrz 2025 17:12 

niebieski
Dzięki! Tak podejrzewałem, ale jednak nie byłem pewien... Wolę jednak papierowe bilety ;)

Edit: Hmm, a Visit Ostrava mi odpisała, że przy przesiadce nie trzeba wybierać ponownie większej ilości osób :roll: A w ogóle poradzili kupić bilet papierowy, bo to jest już jakaś "większa magia" - no jeśli przesiadka w kilka osób to coś niestandardowego, to ja wysiadam ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości