Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 13 Sie 2024 11:32 

Niestety pokazuje tylko trzy opcje xd

Załączniki:
Komentarz do pliku: Screenshot
brave_MwJLqcr67r_1.png
brave_MwJLqcr67r_1.png [ 96.53 KiB | Obejrzany 2662 razy ]
 Profil Relacje PM off  

🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN 🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN
Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍 Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍
#42 PostWysłany: 13 Sie 2024 11:36 
Awatar użytkownika

Loty: 245
Kilometry: 518 982
platynowy
moze dlatego ze te kampanie juz dawno sie skonczyly :)
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 07 Paź 2024 13:15 

Cześć, jako że sporo osób pytało o opinie na temat Centauro, akceptacji kart Revolut, depozytów itd., chciałbym opisać swoje spostrzeżenia, ponieważ wypożyczałem od nich samochód na tydzień (dotyczy wypożyczalni w Bergamo). Być może komuś ta opinia się przyda.

TLDR: Bardzo dobre doświadczenia, z jednym małym minusem.

Przede wszystkim był to pierwszy raz kiedy wypożyczałem samochód gdziekolwiek za granicą (jeśli już byłem we Włoszech albo gdzieś indziej samochodem, to tylko swoim), więc temat ten nieco mnie stresował.
Samochód wypożyczony w okresie 12-18 września 2024 z wypożyczalni Centauro przy lotnisku w Bergamo. Samochód wypożyczyłem przez ich oficjalną, opcja z pełnym ubezpieczeniem (chociaż wydaje mi się że przez ich stronę nie ma innej możliwości). Koszt to 850 zł za samochód z segmentu B. Po przylocie czekaliśmy około 10-15 minut na busa w wyznaczonym wcześniej miejscu (informacje na temat przystanku busa dostałem na maila, w moim wypadku było to tutaj: https://maps.app.goo.gl/D23oVMd3HNb5dsFV9).

Od przyjazdu do wypożyczalni po odbiór samochodu minęło około 10 minut. Miałem pełne ubezpieczenie, więc został ode mnie pobrany tylko depozyt na paliwo w wysokości 19 euro (dostałem samochód zatankowany w 20%). Tutaj mały minus, bo wg. warunków rezerwacji miałem otrzymać samochód zatankowany na full. Co do płatności, to płaciłem kartą debetową Visa wydaną przez Revolut. Nie było żadnych problemów. Naczytałem się wcześniej że Centauro tak jak wiele innych wypożyczalni nie akceptuje kart Revolut, ale to chyba dotyczy głównie starszych kart prepaid. Pan który nas obsługiwał był bardzo miły. Otrzymaliśmy kluczyk i potwierdzenie wydania samochodu z informacjami na jego temat, ilością zatankowanego paliwa przy wydawaniu itd. Samochód który otrzymaliśmy to Renault Clio, 2500 km przebiegu, wszystko działało bez zarzutu, pod względem samochodu byłem bardzo zadowolony. Samochód był zaparkowany w dobrze oświetlonym garażu, więc nawet w godzinach wieczornych nie byłoby problemu żeby zrobić mu zdjęcia.

Jeśli chodzi o zwrot, również wszystko przebiegło bezproblemowo, potwierdzenie zwrotu otrzymałem po 5-10 minutach na maila, wraz z informacją o ilości paliwa z jaką zwróciłem samochód. Samochód zwróciłem z bakiem wypełnionym w 50%, od pracownika otrzymałem karteczkę z linkiem gdzie mam się zgłosić po zwrot za różnicę w paliwie (który swoją drogą ostatecznie nie działał). Chwilę po tym transfer na lotnisko tym samym autobusem który nas przywiózł. Zwrot 19 euro za depozyt na paliwo dostałem po około 20 godzinach, ale tutaj też pojawia się jedyny minus. Oprócz tego że samochód pierwotnie miał być zatankowany do pełna, to po prawie miesiącu nadal nie otrzymałem zwrotu za 30% różnicę w paliwie. Jako że link z karteczki nie działał, to na ich stronie sam znalazłem formularz do zwrotu za paliwo. Wysłałem go, w odpowiedzi dostałem wiadomość, że odezwą się do mnie w przeciągu 12-14 dni roboczych, jednak do tej pory nadal to nie nastąpiło. Dzisiaj wysłałem kolejnego maila + napisałem do ich konta na Instagramie, do którego pisałem jeszcze przed podróżą i gdzie otrzymałem informację, że będę mógł skorzystać z karty debetowej wydanej przez Revolut. Zobaczymy jak rozwinie się sytuacja.

Generalnie całą usługę oceniam na 9/10, nie mam niestety porównania z innymi wypożyczalniami, jedynie z opowieści znajomych, ale wydaje się że rezerwacja u nich samochodu przez ich stronę to dobry wybór. Jedyny minus jest taki jak powyżej, jeśli otrzymam zwrot za paliwo, to będę w pełni zadowolony. Chociaż tak czy siak, taki zwrot powinien iść z automatu.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 20 Mar 2025 08:17 

-- 19 Mar 2025 16:38 --

Centauro Malaga, podsumowanie: jest w porządku jeśli jesteś drobiazgowy, inaczej naciągną cię na koszty.

Wypożyczenie w niskim sezonie: 13-18 marca 2025. Zamówiłem klasę "Ford Focus", dostałem Kię Ceed (65.000 km, manual, diesel), ubezpieczenie własne z KK, więc było bardzo tanio.

Stan techniczny w porządku, drobiazgi: trochę szumiało łożysko, zepsuty czujnik ciśnienia (ale ciśnienie w oponach w porządku - sprawdziłem na stacji), prowadziła się bardzo dobrze

Odbiór: blokada depozytu, transakcja za wynajem i depozyt za paliwo (zeszło z rachunku karty ekstra 121€ za paliwo - jak to zwrócą to podzielę się w jakiej formie)
Trochę rys zaznaczone na protokole wynajmu, powiedzieli, że wszystko zaznaczone i kazali zrobić samemu zdjęcia. Zrobiłem zdjęcia wszystkiego. I tu UWAGA: róbcie DOKŁADNE zdjęcia wszystkiego + najlepiej filmik bo przy zwrocie będą problemy.

Zwrot: zatankowany do pełna - nie było z tym problemów, za to kobieta oglądająca auto przyczepiła się do DWÓCH uszkodzeń nie zaznaczonych na protokole przy odbiorze auta. Pierwsze, otarcie drzwi pasażera na brzegu - widoczne na zdjęciu, bez problemu uwzględnione, drugie (2 rysy na feldze, ewidentnie widać, że stare): jedna widoczna na zdjęciu, druga nie do końca i zaczęła się dyskusja. Sytuację uratował kolega, maniak opon i motoryzacji, który zrobił dokładne zdjęcia felg. Wtedy kobieta odpuściła z niesmakiem szukanie, widząc że zaczynam się gotować. Na moją uwagę, że nie było tych uszkodzeń na protokole powiedziała z uśmiechem, że oczywiście je doda, żeby kolejny nie miał problemów.

Sytuacja o tyle nieciekawa, że przeglądając opinie na google dla tego oddziału znalazłem wpis o identycznym problemie: zaznaczonych N uszkodzeń, ale podczas zwrotu auta znajdują 2 niezaznaczone uszkodzenia. Po mojemu to za duży przypadek i myślę, że tak robią dla każdego auta bez wykupionego ich ubezpieczenia.

Po zakończonym odbiorze dostałem od razu maila z protokołem zwrotu i potwierdzeniem, ze zwracają depozyt i opłatę za paliwo. Jak zwrócą to napiszę w jakiej formie zwrócili depozyt za paliwo. Jak czegoś nie zwrócą, to też opiszę ;)

-- 20 Mar 2025 08:17 --

Uzupełnienie:
Zwrot depozytu za paliwo zrealizowany 2 dni po zwrocie auta jako uznanie na karcie, więc tracimy mniej lub więcej na różnicach kursowych w zależności od KK (u mnie wyszło niecałe 6 zł dla 121 € - płaciłem Visa Infiniti PKO BP).
Blokada wkładu własnego dalej wisi, więc zakładam, że wypożyczalnia tu nic nie ingeruje i trzeba czekać, aż się sama usunie ze starości.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
dmirstek uważa post za pomocny.

#45 PostWysłany: 26 Mar 2025 13:37 

jak wygląda Anulowanie rezerwacji w Centauro ? zwracają kasę bez problemu na kartę ?
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 02 Kwi 2025 11:09 
Awatar użytkownika

Loty: 245
Kilometry: 518 982
platynowy
kolejna promocja do -40% na pakiety z pelnym ubezpieczeniem bezposredno na stronie centauro

Cytuj:
https://www.centauro.net/en/?cd=springsale2540&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=springsale2540_en&utm_term=botoncanjear

Cytuj:
The discounts offered in this newsletter are subject to stock availability at our offices and are only applicable to bookings with a duration between 1 and 14 days. The discounts are applicable to reservations until the 6th April and collections until the 31st December 2025.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Kashpir uważa post za pomocny.

#47 PostWysłany: 02 Kwi 2025 11:17 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 982 936
złoty
Wedderka napisał(a):
jak wygląda Anulowanie rezerwacji w Centauro ? zwracają kasę bez problemu na kartę ?

Tak.

#48 PostWysłany: 09 Wrz 2025 17:25 

Mam pytanie odnośnie płatności za paliwo przy odbiorze auta - zarezerwowałem auto przez apkę, opłaciłem też ich pełne ubezpieczenie ale…z racji że z niewiadomych przyczyn nie przechodziła płatność z karty z „normalnego” banku, zapłaciłem kartą Revolut wirtualną. Płatność przeszła be problemu, ale czy przy odbiorze oni chcą w ogóle kartę? Czy mogę zapłacić za to paliwo telefonem (gdzie mam dodaną tą samą kartę którą opłaciłem rezerwację)?
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 09 Wrz 2025 18:56 

Loty: 77
Kilometry: 113 757
Ja mając ich "pełne ubezpieczenie " za paliwo płaciłem Revo. Przeszło bez problemu - Lotnisko Catania
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 09 Wrz 2025 19:58 

Czyli zapłaciłeś tym samym revo co za całą rezerwację? Mam nadzieję że nikt nie będzie chciał oglądać fizycznej karty przy płaceniu za to co będzie w baku przy odbiorze.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 09 Wrz 2025 20:12 

Loty: 77
Kilometry: 113 757
Karty nikt nie ogladał, przyłożyłem do czytnika i tyle.
Jak kiedys wypożyczałem z zewnetrznym ubezpieczeniem u nich wtedy chcieli kredytówke, ale tylko do depozytu.
Przy pełnym od nich nie ma depozytu, tylko kwota za paliwo.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 09 Wrz 2025 20:57 

Dzięki 👌 idealnie! Już myślałem że będę musiał odwołać i robić nową rezerwację a promocje teraz póki co słabe 👎
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości