Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pytania dotyczące Saloników znajdziecie tu:
Saloniki (lotniskowe) - wątek zbiorczy

W tym temacie opisujemy nasze wizyty w salonikach:
[Lotniska] Opisz swój pobyt w saloniku

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2550 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 124, 125, 126, 127, 128  Następna
Autor Wiadomość
#2521 PostWysłany: 22 Lip 2025 07:50 

platynowy
Obydwa saloniki w OTP zwykle są przepełnione cały dzień. Więc pewnie im nie zależy na kontrakcie z PP.

Jakościowo też dno, więc dużo nie tracimy :)
 Profil Relacje PM off
jaco027 uważa post za pomocny.

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#2522 PostWysłany: 22 Lip 2025 10:59 
Awatar użytkownika

platynowy
Dokladnie OTP straszny tlok kiedykolwiek tam zagladalem.
Natomiast BBU jest faktycznie przeuroczym najmniejszym lotniskiem jakie widzialem, moze jeszcze poza KIR Kerry w Irlandii, inne mikrolotnisko konkuruujace nie wygladem.. ale przy podobnej malosci, posiadajace (nie nie salonik na PP ale...) prawie pelnowymiarowy pub wewnatrz termianala...sorry za zdjecie z GM...ale moje stare sie gdzies zawieruszylo...
BBU:
"This makes Băneasa airport the oldest continuously operating airport in Eastern Europe, and places it among the five oldest airports in the world."
"The current terminal building was designed in the late 1940s and opened in 1952. At that time it was considered one of the finest architectural features of Bucharest. The building consists of a central dome with three distinct wings which represents an airplane propeller with three blades."
https://en.wikipedia.org/wiki/Bucharest ... al_Airport

Załączniki:
Screenshot 2025-07-22 105552.png
Screenshot 2025-07-22 105552.png [ 931.01 KiB | Obejrzany 1996 razy ]
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#2523 PostWysłany: 22 Lip 2025 13:01 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Do PP dodali The View Lounge w Brukseli BRU (terminal B - nonschengen): https://www.prioritypass.com/lounges/be ... iew-lounge
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#2524 PostWysłany: 22 Lip 2025 13:16 

platynowy
Widzę że w BRU również przywrócili do Priority Pass oba Diamond Lounge (jeden w strefie Schengen, drugi w strefie non-Schengen).
Dawno temu (pre-Covid) one były w programie Priority Pass, potem zniknęły, choć były nadal dostępne w innych programach na przykład LoungeKey.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#2525 PostWysłany: 28 Lip 2025 07:52 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Od 1.08 z PP "wypada" Olbia Airport Club Lounge w Olbii OLB
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2526 PostWysłany: 31 Lip 2025 11:50 

HON fly4free
Pytanie do ekspertów PP (oczywiście dostępne informacje przeczytałem i odpowiedź wygląda na negatywną, ale może "praktycy" wiedzą).
Lot LATAM (bilet wystawiony przez LA, realizowany przez LA). Dwa odcinki: AFN-SCL | SCL-GIG. Czy w tej sytuacji jest możliwe wbicie do jakiegokolwiek saloniku na PP w SCL? (dodam, że chodzi o przed północą i w zasadzie około 3-4 h nocne), bo z tego co czytam w międzynarodowym terminalu SCL jest tylko SkyTeam i tylko na loty wystawione ST, więc czy ew. w krajowym? Chyba nie, skoro kolejny lot jest międzynarodowy. Z góry dzięki za komentarz.
 Profil Relacje PM off  

#2527 PostWysłany: 31 Lip 2025 13:12 

złoty
@man4business jak byłem ostatnio to się okazało, że można wejść na pp do saloniku "SkyTeam Lounge" jak ma się bilety LATAM lub SkyTeam. Też leciałem do Brazylii LATAM wtedy. Salonik otwarty podobno całodobowo, więc powinieneś dać radę. W krajowym terminalu oczywiście byłoby łatwiej, bo tam większy wybór saloników. W razie czego jest zniżka na pp do pozostałych saloników w terminalu międzynarodowym.
 Profil Relacje PM off
man4business lubi ten post.

#2528 PostWysłany: 31 Lip 2025 13:33 

HON fly4free
Dzięki. Czyli to info, że do SkyTeam tylko loty ST marketed (i tylko wtedy LA też) nie do końca jest ścisłe? A gdzie można przeczytać o ew. dopłatach do innych saloników w międzynarodowym dla PP?
 Profil Relacje PM off  

#2529 PostWysłany: 31 Lip 2025 14:26 

złoty
Jeśli chodzi o te zniżki w pozostałych saloników to wiem o nich tylko dlatego, że poszedłem zapytać w jednym z nich. W terminalu krajowym saloniki z taką samą nazwą były bez opłat, więc chciałem się upewnić. Powiedzieli mi, że to dwa różne lotniska, więc u nich pp nie działa, ale oferują zniżkę. Nie pytałem o szczegóły.

Co do saloniku SkyTeam to też postanowiłem jako cebula się upewnić czy na pewno mnie nie wpuszczą. Odprawili jakiś ludzi przede mną więc myślałem że nie da rady, ale powiedziano że na LATAM działa. Czy miałem szczęście? Nie wiem, ale chyba nie.
 Profil Relacje PM off
man4business lubi ten post.

#2530 PostWysłany: 07 Sie 2025 17:56 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Do PP dodali Hub & Spoke w Singapurze SIN (T2): https://www.prioritypass.com/lounges/si ... hub--spoke

Można wybrać pakiet A lub B

Package A:
2 hour bicycle rental
1 double shower access & towel (access to shower twice)
1 main from dedicated menu, 2 local drinks (soft drinks)
1 complimentary snack (fries)

Package B:
1 full pint of beer (Sapporo, Hoegarden or Stella Artois)
OR 1 item from Shakes/Desserts (excluding cake of the day)
1 single shower access & towel, 1 main from dedicated menu
2 local drinks (soft drinks), 1 complimentary snack (fries)
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#2531 PostWysłany: 07 Sie 2025 18:13 

platynowy
Chyba po raz pierwszy możemy pojeździć na rowerze w ramach Priority Pass 8-)
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#2532 PostWysłany: 29 Sie 2025 01:55 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
ING mi dziś (28.08.2025) na kredytówce policzyło 32 $ za salonik na Mauritiusie z dnia 05.05.2025 , z którego wchodziłem na PP wydanej do karty platynowej.
Najlepsze jest to że byłem sam, mam nielimitowane wejścia (karta na starych zasadach)

Czy to troche nie dziwne że wejście na PP jest rozliczane prawie po 5ciu miesiącach ? Jutro będę dzwonić na infolinie do ING, by sprawe wyjaśnić, ale miał ktoś sytuacje że pobrano mu 32$ ? - jeśli wchodził sam a miał nilimitowane wejścia ? Bo to wygląda jakby mnie zchargowali za dodatkową osobę
 Profil Relacje PM off  

#2533 PostWysłany: 29 Sie 2025 07:21 

srebrny
Tak, zdarza się. Szczególnie teraz, gdy już nic się nie podpisuje. Reklamuj, w mBanku zawsze mi uznawali taką reklamację.
 Profil Relacje PM off
szpaczny lubi ten post.
szpaczny uważa post za pomocny.

#2534 PostWysłany: 29 Sie 2025 08:48 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Co prawda nie w ING, a w PKO, ale obciążenie po kilku miesiącach się zdarza. Tak działa widać PP.
 Profil Relacje PM off
szpaczny lubi ten post.
szpaczny uważa post za pomocny.

#2535 PostWysłany: 29 Sie 2025 09:59 

złoty
skrzat napisał(a):
Do PP dodali Hub & Spoke w Singapurze SIN (T2): https://www.prioritypass.com/lounges/si ... hub--spoke

Można wybrać pakiet A lub B

Package A:
2 hour bicycle rental
1 double shower access & towel (access to shower twice)
1 main from dedicated menu, 2 local drinks (soft drinks)
1 complimentary snack (fries)

Package B:
1 full pint of beer (Sapporo, Hoegarden or Stella Artois)
OR 1 item from Shakes/Desserts (excluding cake of the day)
1 single shower access & towel, 1 main from dedicated menu
2 local drinks (soft drinks), 1 complimentary snack (fries)

Czy dobrze rozumiem że można tam wejść po przylocie na bilecie do Singapuru?
 Profil Relacje PM off  

#2536 PostWysłany: 07 Wrz 2025 00:30 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
opo napisał(a):
Tak, zdarza się. Szczególnie teraz, gdy już nic się nie podpisuje. Reklamuj, w mBanku zawsze mi uznawali taką reklamację.

Reklamowalem na infolinii ale Pan mówił mi że zmieniały się zasady kart ;-) ( mniej wejść itd - jak mu tłumaczyłem że mam na starych zasadach to mnie odesłał to ładnego formularza - który wyskoczył mi na telefonie)

Opisałem wszystko ładnie koło 20 godzine, dnia następnego o 12:00 pieniażki zwrócone przez INGBansk śląski.
Z komentarzem że 'to ich błąd'
MYślałem że to nie przejdzie a jednak , bo jak udowodnić że nikogo do saloniku nie wpuściłem jako gościa ;-)
 Profil Relacje PM off
automatae lubi ten post.

#2537 PostWysłany: 07 Wrz 2025 11:45 

srebrny
Akurat polskie banki z reguły wierzą swoim klientom i rozpatrują takie reklamacje na ich korzyść. Zwłaszcza, jeśli chodzi o jakiś "egzotyczny" salonik.
 Profil Relacje PM off  

#2538 PostWysłany: 09 Wrz 2025 12:05 

złoty
Zdarza się, że w egzotycznym saloniku nie umieją wprowadzić poprawnie wizyty PP - jak idziesz sam ustawiają Guests 1 i nie rozumieją, że to dodatkowy gość. Trzeba patrzeć na ręce.
 Profil Relacje PM off  

#2539 PostWysłany: 09 Wrz 2025 12:09 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Trzeba prosić o paragon w takich przybitkach
 Profil Relacje PM off  

#2540 PostWysłany: 15 Wrz 2025 13:07 

platynowy
Dodali TGI Friday's w AUH (Abu Dhabi)

Do wydania jest 99 AED na dowolne pozycje z menu.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2550 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 124, 125, 126, 127, 128  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości