Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Postcruisesupport@msccruisesusa.com

Kontakt do amerykańskiego MSC - tak, brałem rejs przez .us i za pośrednictwem tego maila zmieniłem narodowość.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 66 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MSC Cruises
#61 PostWysłany: 13 Sie 2025 09:45 

niebieski
-- 24 Lip 2025 06:51 --

CEO MSC Gianni Onorato udzielił ciekawego wywiadu dla portalu cruiseindustrynews.com.

Mówi min. o potencjale poszczególnych rynków w Europie, wspomina też o naszej części Europy, aczkolwiek z typową dla Włocha ignorancją nazywa ją Europą Wschodnią:

“In Italy, the market is about 1 million guests in a country of 60 million people,” Onorato said. “France is very tiny as is Spain, and in Germany, we are offering a different product from the national brands; it’s the same in the UK. If guests want a British experience they can consider one of the other brands, if they want a more international experience they can choose MSC.”

Germany may represent the market with the most potential, as its the largest holiday-package market in Europe, Onorato said.

Emerging source markets include Eastern Europe, highlighted by Poland, Romania, Hungary and the Czech Republic.

“These countries have residents who are traveling the world and cruise is an opportunity,” Onorato said.

-- 13 Sie 2025 08:45 --

Od 1 sierpnia MSC nie sprzedaje już pakietu napojów alkoholowych Easy Plus. Pakiety wykupione przed tą datą będą dalej honorowane na pokładach statków.

Był to "środkowy pakiet", pomiędzy Easy i Premium. Nie ukrywam, że był to mój ulubiony pakiet. Drinki w nim robione były na markowych alkoholach, do tego Red Bull, świeżo wyciskany ok pomarańczowy i różne szejki witaminowo-proteinowe. A kosztował najczęściej ok. 32 EUR za osobę dziennie. Czyli był 2-3 razy tańszy, niż jego odpowiedniki na amerykańskich statkach.

Teraz do wyboru w Europie pozostaną pakiety Easy i Premium. W USA już od grudnia 2024 nie ma ani Easy, ani Easy Plus - MSC doszło do wniosku, że skoro konkurencja sprzedaje swoje pakiety dużo drożej, to oni pozostawią tylko Premium, a i tak będą tańsi od RCL, czy NCL.

Muszę przyznać, że ta zmiana uderza w moją dalszą lojalność do MSC. Mam jeszcze 3 rezerwacje z nimi zrobione przed tymi zmianami, w tym na pokładzie MSC World Asia w styczniu 2027. Będę zatem mógł skorzystać z wykupionych wcześniej pakietów Easy Plus. Ew. kolejne rezerwacje będę rozważał, jeśli cena pakietu Premium będzie rozsądna. A wątpię, że taka będzie.

Istnienie pakietu Easy Plus determinowało moją wysoką ocenę MSC w jakiejś jednej trzeciej, więc zanosi się na poważne przesunięcia w moim prywatnym rankingu operatorów rejsów...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹 Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹
Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎 Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎
#62 PostWysłany: 14 Sie 2025 12:19 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Guestxx napisał(a):
Dobry wieczór, czy przy rezerwacji rejsów MSC ktokolwiek z Państwa korzystał z niemieckiej strony biura Logitravel? Czy jest to biuro godne zaufania czy może polecacie inne biura/strony z przystępnymi cenami rejsów? Z góry dziękuję za wskazówki ;)

Brałem, kupowałem, narodowość zmieniłem przy check in, na statku nie było problemu, wróciłem i żyję :)

PS
Brałem też przez MSC USA, ale nie zmieniałem narodowości, bo - z doświadczenia wiem - że da się to zrobić podczas check in.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off
Olencjaaa uważa post za pomocny.

#63 PostWysłany: 25 Sie 2025 17:18 

platynowy
Cytuj:

Statek wycieczkowy MSC World Europa utknął na mieliźnie u wybrzeży Ponzy.

https://www.notizie.it/nave-msc-world-e ... e8oS6gsBhg
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 26 Sie 2025 10:31 

niebieski
Była awaria napędu, ale statek nie utknął na mieliźnie.

A z zupełnie innej beczki, amerykańskie grupy na FB donoszą, że na statku MSC Meraviglia (obecnie pływa z NYC na Bahamy) testowane jest wydawanie śniadań w dwóch restauracjach specjalnych: Butcher's Cut oraz Hola Taco. Co ciekawe - obie opcje są wliczone w cenę rejsu.

Ciekawe, co wyniknie z tych testów? Domyślam się, że MSC szuka nowych rozwiązań na rynek amerykański, gdzie klient rozpuszczony i roszczeniowy - domaga się większej liczby opcji żywieniowych, do czego przyzwyczaił go RCL i Carnival.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#65 PostWysłany: 26 Sie 2025 11:33 

srebrny
Jest jeszcze jedna opcja: w dotychczasowych śniadaniowych miejscach jest bardzo tłoczno i chodzi o rozładowanie tego tłoku. Nie sądzę, aby serwowane w nowych miejscach śniadanie różniło się czymś od tego serwowanego w restauracji głównej. Niedawno wróciłem z rejsu na Alaskę na NCL i mogę powiedzieć, że w przypadku dni portowych, śniadanie to posiłek, gdzie jest największa kumulacja pasażerów w krótkim okresie czasu. Już wcześniej na NCL spotykałem się z sytuacją, że śniadania były rano dostępne w którejś z restauracji specjalistycznych - ale nie różniło się ono od tego, co jest dostępne gdzieś indziej. Być może MSC idzie tą samą drogą. Amerykanie nie lubią stać w kolejkach lub szukać w nieskończoność wolnego stolika w bufecie.

PS. Śniadania w osobnych restauracjach są również często serwowane gościom z apartamentów (o ile nie mają w ogóle dedykowanej restauracji) lub o najwyższych statusach w programie lojalnościowym. Nawet Costa latami oferowała coś takiego.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 26 Sie 2025 12:24 

niebieski
Menu śniadaniowe w Hola Tacos zdecydowanie różni się od tego z MDR.

Załączniki:
IMG_9064.jpeg
IMG_9064.jpeg [ 155.26 KiB | Obejrzany 145 razy ]
 Profil Relacje PM off
greg2014 lubi ten post.
greg2014 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 66 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości