Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 16 Sie 2025 15:48 

niebieski
Dzięki za rady.
@Falka?! nie planuję rejsu
@zielufl udało się rozszerzyć trek w Los Glaciares
Zmodyfikowałem nieco harmonogram, skorzystałem przede wszysrkim z opcji bezpośredniego połączenia SCL-El Calafate, jest do złożenia z lotem z Calamy w jeden dzień, co ograniczy czas i transfery przez Puerto Natales.

Dzień 1: ładowanie 8:50 SCL, lot do Calama, wynajęcie samochodu przejazd San Pedro de Atacama
Dzień 2: wycieczka Atacama
Dzień 3:: wycieczka Atacama
Dzień 4: wycieczka Atacama, powrót do Calama
Dzień 5: transfer: lot Calama -SCL i SCL-El Calafate
Dzień 6: El Calafate - Perito Moreno - El Calafate - El Chalten
Dzień 7: El Chalten - D'Agostini
Dzień 8: D`Agostini - Poincenot
Dzień 9: Poincenot - El Chalten
Dzień 10: transfer El Chalten - Puerto Natales
Dzień 11: Trek W D1: dojazd z Puerto Natales - Grey - Paine Grande
Dzień 12: Trek W D2: Paine Grande - (Mirador Britannico) - Torres Central
Dzień 13: Trek W D3: Torres Central - Base Torres - Puerto Natales
Dzień 14:: rezerwa na dostępność Trek W D4 i orzszerzenie noclegu o Frances/Los Cuernos
Dzień 15: Puerto Natales - SCL, wylot z SCL o 21:45

Niestety, ale Trek W złożyć na 4 dni w marcu już teraz jest ciężko. Na campach jest jeden termin do poskładania na cały marzec. Tu polecam wykszukiwarkę na torreshike.com, nie widziałem jeszcze linka na foroum, a robi mega robotę sprawdzając dostępność miejscówek na Trekach W i O.

Dzień 12 zapowiada się ostro, ale:
- mogę zostawić plecak w Italiano i na Mirador Britannico atakować na lekko,
- ominąć Mirador Britannico,
- mam niezłą kondycję, coś tam biegam po górach.

Domyślam się, że transfer El Chalten do Puerto Natales w jeden dzień ogarnę? Jak coś to postaram się szybciej zejść z Poincenot do El Chalten, żeby jeszcze tego samego dnia dojechać do El Calafate. Wtedy już następnego na pewno się wyrobię :)

Do której godziny są otwarte sklepy w El Calafate? Ogarnę jakieś zakupy na trek po przylocie wieczorem?
 Profil Relacje PM off  

Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek
Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸 Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸
#42 PostWysłany: 16 Sie 2025 16:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Do 22:00.
Dwa sklepy do 01:00-02:00.
opcio lubi ten post.

#43 PostWysłany: 17 Sie 2025 10:07 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
zielufl napisał(a):
Taki mała porada , nie wiem jak to wygląda teraz ale w czasie naszego pobytu bilety były sprawdzane tylko przy wejściu na szlak w kierunku Fitz Roya natomiast jak wracaliśmy od strony Laguny Torre nie było nikogo , więc jeśli odwrócisz kolejność może uda się wejść bez opłaty

To chyba losowe jest.. Jak byliśmy 2 lata temu to nikt nam biletów nie sprawdzał.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 17 Sie 2025 10:32 

Loty: 142
Kilometry: 517 412
Też trzeba się wstrzelić w odpowiedni dzień co do lotu SCL-FTE, bo chyba tam jedynie lata linia Sky teraz i to nie codziennie. Jak byłem to leciałem do Puerto Natales i potem autobusem do El Calafate.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 17 Sie 2025 11:08 

niebieski
Tak, lata Sky i dostosowałem plan do ich kalendarza lotów.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 17 Sie 2025 11:13 

Loty: 380
Kilometry: 827 873
KKL napisał(a):
zielufl napisał(a):
Taki mała porada , nie wiem jak to wygląda teraz ale w czasie naszego pobytu bilety były sprawdzane tylko przy wejściu na szlak w kierunku Fitz Roya natomiast jak wracaliśmy od strony Laguny Torre nie było nikogo , więc jeśli odwrócisz kolejność może uda się wejść bez opłaty

To chyba losowe jest.. Jak byliśmy 2 lata temu to nikt nam biletów nie sprawdzał.
Postawili dość solidną budkę strażniczą , stoi kilka osób i sprawdza czy masz wykupiony bilet. Płatność tylko kartą lub przez internet. Image
jako że to jeden park z lodowcem Perito Moreno można kupić bilet kilkudniowy .
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: seal oraz 0 gości