Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Maj 2016 11:23 

ja po przylocie zdecydowałem się zatrzymać 3 dni w okolicach Parku Krugera, szukałem czegoś taniego i tak trafiłem na wielką farmę 20 km od miejscowości GRASKOP gdzie miło spędziłem czas. Z farmy do bramy wjazdowej do parku jedzie się około 35 minut. Oczywiście szukałem czegoś taniego i tak znalazłem Terbinte Guest Farm Backpackers w serwisie airbnb za 47zł za noc okazało się to strzałem w 10 bo na początku gospodarze wytłumaczyli mi wszystko i opowiedzieli trochę o życiu w rpa co pozwoliło mi zweryfikować informacje z forum . Farma jest duża...43ha i piękna a co najważniejsze bezpieczna(sąsiedzi maja wykupioną ochronę więc czasem można zobaczyc Panów z bronią którzy nadzorują okolice! od zjazdu z asfaltowej drogi jedzie się jeszcze około 2km szutrem, dzieki czemu nikt się tam podejrzany nie kręci. Rano budziły mnie koguty ale to motywowało mnie to ruszenia się z łóżka. Do kanionu i okna boga jest rzut beretem około 20min jazdy co też uważam za plus. Można kupić sobie mięsko w markecie na grilla i cieszyć się stejkiem za 14 zł :)

https://www.airbnb.pl/users/show/54445149 to domku prawie jak na drzewie jest super :)

https://www.airbnb.pl/rooms/10555902 a to domku na ziemi z wiekszymi wygodami dla maruderow

Ostatnio edytowany przez zbyhu, 02 Maj 2016 11:33, edytowano w sumie 1 raz
usunalem reflink i skasowalem caps z tytulu
 Profil Relacje PM off
Archiwista uważa post za pomocny.

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#2 PostWysłany: 06 Maj 2018 09:53 

niebieski
Osobiście polecam kwaterkę:
https://www.airbnb.pl/rooms/21524381?lo ... h%20Africa

Właściciele oferują pokój z łazienką, dostęp do tarasu z kuchenką. Sam pokój świetnie wyposażony, wygodne łóżko, przekąski na przywitanie. Posiadają piękny dom z ogródkiem w bezpiecznej okolicy. Cena bardzo korzystna. W miarę blisko do Parku Krugera (Numbii Gate), kanionu rzeki Blyde, kilka innych parków w okolicy, blisko granicy z Zimbabwe i ze Swazilandem. Właściciele to ludzie bardzo gościnni i sympatyczni. Bardzo się z nimi zaprzyjaźniłem. Wieczorne posiedzonka przy winku i wspólne kolacje :-) Suguruję jednak o nie nadużywanie ich gościnności. Warto okazać wdzięczność za ich gościnność zachowaniem porządku, zafundowaniem butelki wina czy przygotowaniem jakiegoś posiłku. Na pewno to docenią. Podczas mojego pobytu okazję zakosztować co nieco z polskiej kuchni :-)

Image
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Maj 2018 12:12 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 358 646
niebieski
Ja polecam nocleg w Thaba Tsweni Lodge. W bardzo dobrej cenie jest cały domek z kominkiem, tarasem i grilem. Ok. 20km od Graskop, w pobliżu wodospadów Lisbon i Berlin. Idealne miejsce żeby jechać na północ Kanionu Rzeki Blyde i dalej do bramy Phalaborwa. Wjazd tą bramą jest idealny jeżeli macie nocleg w obozie Olifants
Archiwista lubi ten post.

#4 PostWysłany: 16 Lis 2019 13:15 

my zatrzymaliśmy się w Fourties Guest House w miejscowości Phalaborwa oraz w Hazyview Adventure Backpackers w Hazyview. Z obu miejsc dojazd do bramy to jakieś 15 minut. Zwłaszcza polecam nocleg w tym drugim miejscu ze względu na bardzo fajny, backpackerski klimat :)
 Profil Relacje PM off

#5 PostWysłany: 03 Maj 2025 17:28 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
Polecam nocleg SleepOver Kruger Gate. Dosłownie 8-10 minut jazdy od bramy Paul Kruger. Wjeżdża się do parku na wysokości Skukuzy. Musieliśmy na 1 dzień poszukać noclegu poza parkiem bo nie znalazłem nic rozsądnego dla rodziny 4 osoby w terminie jakim byliśmy i to lokum było najlepiej położone.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 13 Cze 2025 08:20 

Loty: 86
Kilometry: 120 276
Ile czasu wcześniej rezerwowaliście nocleg w okolicach Parku Krugera?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 13 Cze 2025 08:31 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
SleepOver Kruger Gate rezerwowane 2 miesiące wcześniej, ale na kwiecien/maj można było spokojnie zrobić rezerwację na kilka dni wcześniej, bo były miejsca. Nie wiem jak to by wyglądało w lipcu/sierpniu. Generalnie szybciej wyprzedają się noclegi w Krugerze, a w okolicach chyba wolniej. Plus też zależy gdzie, bo na południu parku jest masa noclegów tuż przy wjeździe, tam pewnie łatwo o nocleg.
 Profil Relacje PM off

#8 PostWysłany: 13 Cze 2025 12:35 

Loty: 86
Kilometry: 120 276
Dzięki za szybką odpowiedź. Ja jadę w drugiej połowie października i noclegi w Parku już mam zarezerwowane.
I już teraz nie ma za dużego wyboru.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 13 Cze 2025 20:11 

srebrny
W lutym w Malalane nie było problemu parę dni przed przyjazdem. W parku ceny były już wysokie...
 Profil Relacje PM off

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości