Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Lis 2016 18:49 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Lecą tam został przydzielony mi Nazra Hotel:
- tripadvisor
- lokalizacja google

Ja z żoną otrzymałem narożny suit pokój 603 (każdy pokój o numerze jest narożnym)

Załącznik:
msuit.png
msuit.png [ 340.2 KiB | Obejrzany 3132 razy ]

Znajomi otrzymali normalny double

Załącznik:
mdouble.png
mdouble.png [ 344.6 KiB | Obejrzany 3132 razy ]

Okolica spokojna, pod hotelem kilka sklepów, a w okolicy 2 przystanki tramwajowe.

Wracają do Europy otrzymałem hotel oraz pokój suit Empire Addis International Hotel
- tripadvisor
- lokalizacja google

Załącznik:
ms1.jpg
ms1.jpg [ 40.18 KiB | Obejrzany 3132 razy ]

Załącznik:
ms2.jpg
ms2.jpg [ 42 KiB | Obejrzany 3132 razy ]

W okolicy kilka sklepów, restauracji i kafejek. W tym budynku (lokalizacja google) na dolnych piętrach można kupić kawę (1kg ok. 200 BIR) oraz pamiątki: duża figurka Etiopczyka za ok. 160 BIR

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#2 PostWysłany: 17 Lis 2016 21:05 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
Ja polecam BEACON
Bo nowiutki.. folie zdzieralem z drzwi..
właściciel parę lat siedział w USA więc ma pomysł jak to powinno wyglądać.. oszczędza na jedzeniu ale czystość to kategoria obca w etiopskich hotelach więc cieszyła ta nowość..
Suite:
Załącznik:
20161101_075106_resized.jpg
20161101_075106_resized.jpg [ 273.63 KiB | Obejrzany 3079 razy ]

No i standardowy pokój w Empire:
Załącznik:
20161029_082033_resized.jpg
20161029_082033_resized.jpg [ 235.33 KiB | Obejrzany 3079 razy ]

Załącznik:
20161029_073041_resized.jpg
20161029_073041_resized.jpg [ 300.46 KiB | Obejrzany 3079 razy ]
Gadekk lubi ten post.

#3 PostWysłany: 20 Lis 2016 23:45 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 148 809
niebieski
My razem z kilkoma Polakami oraz innymi nacjami dostaliśmy również Empire Addis. Sam hotel standard, ale warto mieć swój zestaw kosmetyczny, bo w łazience zastaliśmy jedynie mydło, a nasza reszta gratów została na lotnisku. Wody w pokoju niestety nie ma, do posiłków darmowe napoje, woda 1,5L dla białych 66 ETB, dla swoich 24 ETB, to w ramach ciekawostki.

Reszta w porządku. Jedzenie bardzo smaczne!
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Lis 2016 00:07 

niebieski
jaka żenada , w Etiopii głód i bieda a Wy macie problemy że pokój nie taki nie suite ale standard straszny problem , że żarcie przyoszczędzone , obciach , a co Wy jecie na codzień ? banana ? serek wiejski ? POLSKIE stękanie , trochę EMPATII , buraki nadal obowiązują nawet plemiennie

-- 20 Lis 2016 23:11 --

Komor napisał(a):
My razem z kilkoma Polakami oraz innymi nacjami dostaliśmy również Empire Addis. Sam hotel standard, ale warto mieć swój zestaw kosmetyczny, bo w łazience zastaliśmy jedynie mydło, a nasza reszta gratów została na lotnisku. Wody w pokoju niestety nie ma, do posiłków darmowe napoje, woda 1,5L dla białych 66 ETB, dla swoich 24 ETB, to w ramach ciekawostki.

Reszta w porządku. Jedzenie bardzo smaczne!
poruszające że jedynie mydło .... i wody nie ma straszne , i tak obcinają białych - wstyd za takie komentarze
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Lis 2016 00:25 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
@‌MUC2014‌ , a Ty chciłabyś , żeby podróżujący spali w kartonach na ulicy? Bo to Etiopia? No i co z tego ? USA niby takie bogate , a i tak pełno ludzi nie ma co jeść , ani gdzie mieszkać. Ludzie zapłacili za bilety , nalezy im się hotel , to realnie opisują co zastali na miejscu.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 07 Sie 2018 23:57 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 153 081
dla tych co byli, a co z wizą? do w necie są różne opinie czy dają ją za free z hotelem czy trzeba kupić?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 08 Sie 2018 00:03 
Awatar użytkownika

Loty: 646
Kilometry: 831 725
niebieski
Dają za darmo.
Zeus lubi ten post.

#8 PostWysłany: 25 Sty 2025 17:10 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Dawno nie było info o jak wygląda darmowy hotel transferowy od Ethiopiana, więc opiszę co i jak :)

Zacznijmy ze technicznie pakiet nie przysługiwał bo przesiadka dłuższa, były inne loty ale mi dali

wiza-etiopska,643,21642&p=1735899#p1731388

Parę dni przed wylotem, dostałem maila z pdfem dot informacji przesiadki.

Załącznik:
conf.png
conf.png [ 87.18 KiB | Obejrzany 415 razy ]

Hotel: Ethiopian Skylight Hotel

Kartkę o przyznaniu hotelu, warto mieć drukniętą, ale mi także dali w Bangui, przy boardingu.

Po wylądowaniu idziemy z papierkiem prosto do kontroli paszportowej. Tam szybka kontrola, brak stempelka (niestety) i potem do czerwonego dywanu gdzie jest darmowy transfer do hoteli (są różne, i będą wzywać kiedy bus będzie czekać do naszego).

Załącznik:
Addis_hotel_4.png
Addis_hotel_4.png [ 473.96 KiB | Obejrzany 428 razy ]

Załącznik:
Ethiopian Skylight Hotel.png
Ethiopian Skylight Hotel.png [ 783.53 KiB | Obejrzany 419 razy ]

Oczywiście, jak to w Afryce. Wojna kto pierwszy pójdzie do stanowiska check inu. Już byłem przy tym, jak kameruński Fulani, wrzucił paszport, kartkę i 20 USD recepcjonistce. Olałem, bo i tak mi się nie spieszyło.

Dostałem kartkę-klucz do pokoju (3 piętro) i 4 vouchery na posiłki.

W windzie spotkałem tego Kameruńczyka, bo jakoś nie dawał rady z odpaleniem windy (karma is a bitch, habibi).

Pokój, no po prostu piękny. Czysty, duży i wygodny

Załącznik:
Addis_hotel_1.png
Addis_hotel_1.png [ 736.77 KiB | Obejrzany 428 razy ]

Załącznik:
Addis_hotel_2.png
Addis_hotel_2.png [ 700.56 KiB | Obejrzany 428 razy ]

Załącznik:
Addis_hotel_3.png
Addis_hotel_3.png [ 511.28 KiB | Obejrzany 428 razy ]

Załącznik:
Addis_hotel_5.png
Addis_hotel_5.png [ 895.27 KiB | Obejrzany 428 razy ]

Do tego balkon z widokiem na tarmac ADD

Pora do jedzenia.

Trzeba przyznać ze hotel to dobry labirynt. Nie raz widziałem pasażerów, zagubionych szukających knajpy.

Jedzenie było takie sobie (kolacja). Spory wybór lokalnych przysmaków (waty/tsebhi), azjatyckich lub europejskich.

Załącznik:
Addis_hotel_kolacja_1.png
Addis_hotel_kolacja_1.png [ 780.69 KiB | Obejrzany 428 razy ]

Załącznik:
Addis_hotel_kolacja_3.png
Addis_hotel_kolacja_3.png [ 741.29 KiB | Obejrzany 428 razy ]

Do tego spory wybór deserów

Załącznik:
Addis_hotel_kolacja_2.png
Addis_hotel_kolacja_2.png [ 919.67 KiB | Obejrzany 428 razy ]

Do picia darmowa jest jedna butelka wody (nikt tego nie sprawdza) a piwo kosztuje 150 ETB

Kolacja była jeszcze spoko. Ale warto nie iść z kurtką tam, bo gwarantuję ze będzie pachnieć tłustem długo

Śniadanie podawane jest w drugim hotelu (dla goldów), więc oczekiwałem coś niesamowitego. I skończyło się w oczekiwaniu. Śniadanie podawane jest, chyba w dawnej sali dla pracowników. Wybór mały i mizerny

Załącznik:
Addis_hotel_sniadanie_1.png
Addis_hotel_sniadanie_1.png [ 745.63 KiB | Obejrzany 428 razy ]

Załącznik:
Addis_hotel_sniadanie_2.png
Addis_hotel_sniadanie_2.png [ 830.77 KiB | Obejrzany 428 razy ]

Szybko zjadłem i wyszedłem bo nie było po co tam siedzieć.

Hotel położony jest w dobrej lokalizacji, nie daleko MULTUM kawiarni i restauracji z śmiesznymi cenami i o wielu lepszy walorach smakowych. Także do Katedry Świętej Trójcy to rzut beretem na nogach.

Z hotelu byłem bardziej niż zadowolony. Po 2 tygodniach w centrum Afryki, to miejsce było zbawienie. Szczególnie, jak się płaci za niego całe jedno ZIOBRO.
 Profil Relacje PM off
12 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 09 Cze 2025 09:59 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
Hej ,
1/ Czy hotel również przysługuje jak się kupuje bilet za mile? Gdzieś wyczytałem że nie wszystkie rodzaje biletów upoważniają do darmowego hotelu
2/ jak przylatuje do ADD (ET) i przesiadka 11h później na kolejny rejs ET następnego dnia po 8 rano też (ET) to hotel dadzą? Na stronie ET można wyszukać loty wcześniejsze ale nie ET innych przewoźników z którymi ET pewnie ma Code Share.

Dziekuje za odpowiedz

#10 PostWysłany: 09 Cze 2025 10:01 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

1) Tak
 Profil Relacje PM off
lendziro uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości