Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 232 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 07 Lip 2024 01:11 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
Zadanie odrobiłem :)
Co prawda w przypadku kupna najtańszej taryfy z zniżka premium najbardziej istotne będzie zwrot kasy przy odwołanym locie i ułatwiony kontakt, niestety nie rozwiązuje to nam problemu jak np. z jakiegoś powodu my musimy odwołać wakacje choroba, przypadki losowe itp :(

Załączniki:
pokój ducha.jpg
pokój ducha.jpg [ 53.03 KiB | Obejrzany 1964 razy ]

Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth
Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN
#222 PostWysłany: 16 Sie 2024 11:44 

Wygląda na to, że BudgetAir wycofał się z polski. Domena .pl zwraca błąd 404. Co ciekawe, Łotwa (.lv) "przetrwała", co jest dość nietypowe
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 21 Sie 2024 17:53 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 257 193
kubaziem88 napisał(a):

Załącznik:
nowa.png
nowa.png [ 14.83 KiB | Obejrzany 1630 razy ]

Problemów niestety ciąg dalszy. Lot skasował połączenia z Bejrutem. Napisałem kilka razy do budgetair, ale za każdym razem obijam się od ściany.

Napisałem do ET i czekam z nadzieją na odpowiedź. Jakieś rady?

Treść maila z budgetair:

Cytuj:
The airline has made changes to your flight schedule. Although schedule changes are made by the airline, we do our best to help you in the 'processing' of your schedule change. Such modifications always require a follow-up. It is never possible to maintain your original flight.

We have reached out to the airline to explore alternative flight options. Regrettably, they are unable to provide any alternatives. As a result, the only viable course of action is to proceed with the cancellation of your booking and initiate the process to request a full/partial refund for the cost of your ticket(s). The refund process has already been initiated, and we will keep you informed of its status via email.
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 21 Sie 2024 18:05 

Loty: 150
Kilometry: 276 297
złoty
@kubaziem88 Mail wygląda nieźle - w zeszłym roku po anulacji przez lot też dostałem podobnego, budgetair bez problemu zwrócił 100% na konto po kilku tygodniach.
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 21 Sie 2024 18:45 
Awatar użytkownika

terrop napisał(a):
@kubaziem88 Mail wygląda nieźle - w zeszłym roku po anulacji przez lot też dostałem podobnego, budgetair bez problemu zwrócił 100% na konto po kilku tygodniach.

Tylko ja nie chcę anulacji, wole zmianę na inne loty. Wcześniej zrobili to bez problemu, teraz tak jakby nie chcą. Najlepsze jest to, że jeśli zostałbym przy pierwszej konfiguracji to nie byłoby tematu. Tylko nam po zmianie godzin lotu praktycznie nic nie zostało czasu w Addis Ababie, a chcieliśmy jechać na dzień do parku.
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 21 Sie 2024 19:16 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
kek napisał(a):
Wygląda na to, że BudgetAir wycofał się z polski. Domena .pl zwraca błąd 404. Co ciekawe, Łotwa (.lv) "przetrwała", co jest dość nietypowe

To wkleję, co dostałem na maila (a watęk przypomniał mi o voucherze :) )
Szanowny ...

chcemy przekazać Ci aktualne informacje o naszej stronie internetowej BudgetAir.pl. Przenieśliśmy się na platformę BudgetAir.lv.

W przypadku przyszłych rezerwacji odwiedź naszą nową stronę internetową: BudgetAir.lv. Mamy nadzieję, że wkrótce do nas dołączysz.

W ramach wdzięczności za Twoją lojalność oferujemy Ci voucher o wartości €20 do wykorzystania przy dowolnej nadchodzącej rezerwacji za pośrednictwem nowej strony internetowej. Kod vouchera to (...). W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt.

Pozdrawiamy
Zespół BudgetAir.pl

#227 PostWysłany: 21 Sie 2024 20:22 
Awatar użytkownika

Ethiopian odpisał, że proponują nam lot w piątek do Warszawy. Chyba nie mamy wyjścia i nici z planów spędzenia dnia w Etiopii.

Będę informował co dalej, ale nie rozumiem dlaczego budgetair odpisuje w ten sposób:

Cytuj:
We have checked with other airports also in warsaw. And there are no flights available unfortunately.

Cytuj:
We are sorry but we cannot change the start point of the travel as per the policy.

Cytuj:
We have contacted the airline to check alternative flights but unfortunately they cannot offer you any alternatives. This means the only option is to cancel your booking and request a full / partial refund of your ticket(s) costs.

If you agree you can cancel your booking/flight and request a refund. We help you to cancel your booking and request a refund with the airline. Please let us know by replying to this email.

Odpisują z maila: schedulechange@travix.com
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Vaiama
#228 PostWysłany: 21 Maj 2025 15:22 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 101 706
Cześć,
kupiłem dzisiaj bilety via vaiama.ie, na etapie kupna biletów dla rezerwacji więcej niż jedna osoba nie da się wydzielić bagażu tylko dla 1 osoby, pomyślałem, że dokupie potem.

Po rezerwacji biletów widzę, że cena bagażu po kupnie biletów zamiast 70e to 700e, wiec nie akceptowalna. Zastanawiam się czy można dokupić bagaż, ale już w linii lotniczej tj. w Etihad w ludzkiej cenie.

Macie jakieś doświadczenia z tym pośredkiem w tej kwestii ?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Vaiama
#229 PostWysłany: 21 Maj 2025 15:24 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W Etihad taka jest absurdalnie wysoka cena dokupienia bagażu :(
W tym wątku już była o tym dyskusja: viewtopic.php?p=1762020#p1762020

Ostatnio edytowany przez skrzat, 21 Maj 2025 15:28, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Vaiama
#230 PostWysłany: 21 Maj 2025 15:26 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Budgetair. Bagaż zawsze się da od przewoźnika kupić, kwestia ceny, ale na pewno bliżej 70, niż 700e...
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 21 Maj 2025 15:30 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@dmirstek Oczywiście, że można dokupić, ale to jest ok. 200 zł za każde 5kg w jedną stronę, a na niektórych trasach jest jeszcze drożej.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Budgetair/Vayama
#232 PostWysłany: 21 Maj 2025 20:23 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 101 706
Cena kosmiczna. Czeka mnie częste pranie ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 232 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości