Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 01 Lut 2014 14:11 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
cu86 napisał(a):
podobno pary bez ślubu muszą mieszkać w osobnych pokojach, tak mnie ktoś straszył..

Słusznie napisałeś. Ktoś Cię straszył :D Może się zdarzyć, że właściciel guesthouse'u będzie wykazywał silne skłonności do naprawiania świata i będzie miał preferencje aby gościć tylko pary po ślubie, ale zdecydowanie to nie jest indyjska reguła. Podróżowałem po Indiach z partnerką i w żadnym guesthouse'ie, czy hotelu nie spytano nas o status naszego związku.

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#22 PostWysłany: 02 Lut 2014 18:29 

Loty: 78
Kilometry: 201 975
niebieski
cu86 napisał(a):
ara napisał(a):
wczoraj wróciłam z Indii - z partnerem podróżowaliśmy po Kerali, wrażenia jak najbardziej pozytywne, raz tylko jeden hindus w autobusie najchętniej chyba usiadł by mi na kolanach tak się do mnie przysuwał :? poza tym zero gwałtów, zero pobić ;)

może trochę odbiegnę od głównego tematu, ale sam wybieram się z narzeczoną do Indii i chciałem Cię zapytać czy miałaś problemy z mieszkaniem w tym samym pokoju hotelowym/guesthousie z partnerem? podobno pary bez ślubu muszą mieszkać w osobnych pokojach, tak mnie ktoś straszył..

dokładnie, jak korpus napisał - ktoś Cię wyraźnie straszył ;) żadnych problemów nigdzie nie mieliśmy, z drugiej strony jakby ktoś Cię pytał, zawsze możesz powiedzieć, że jesteście małżeństwem ;)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 06 Lut 2014 08:06 
Awatar użytkownika

niebieski
W Hyderabad widziałem plakat ostrzegający przed rabusiami. Najbardziej rzucającym się w oczy jego elementem było zdjęcie szyi z przyłożonym do niej nożem ;)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 26 Kwi 2014 23:16 

Loty: 94
Kilometry: 139 004
Byłem w październiku z dziewczyną Bombaj+GOA. Jedliśmy i piliśmy również w budkach ulicznych, nie mieliśmy żadnych dolegliwości żołądkowych. Na GOA mega bezpiecznie, jeździliśmy miejscową komunikacją, nie wzbudzaliśmy nawet większego zainteresowania. Trzeba zachować podstawy bezpieczństwa, ale nie panikować i podejść z dystansem do informacji z internetu.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 09 Lip 2014 13:46 

Loty: 97
Kilometry: 201 081
Byłam w Indiach w 2008 roku i wieczorami sama spacerowałam po uliczkach New Delhi. Handlarze owszem zaczepiali i chcieli wciskać przeróżne rzeczy (od okularów słonecznych, przez walizki po bat dla konia ;) ), ale ani przez moment nie poczułam, że coś mi tam grozi, że ktoś mógłby mi zrobić krzywdę. Byłam wtedy młodsza i głupsza, ale nie czułam żadnego zagrożenia. Rok później pojechałam do Egiptu i poza kurortem to bez faceta pod ręką ciężko było się gdziekolwiek ruszyć.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Mumbaj - Goa
#26 PostWysłany: 09 Paź 2014 11:58 

Witam ! odswiezam troche temat :)

Mam pytania odnosnie bezpieczenstwa i ogolnie gdzie trzymac rzeczy.
Jako ze z zamiarem inwestycji w lustrzanke nosze sie od paru lat to dopiero ten wyjazd naprawde motywuje mnie do zakupu... tyko od razu mysl gdzie to wszystko bezpiecznie zostawiac ?? Jedziemy w 2 osoby... kurcze gdzie trzymac paszporty, pieniadze, sprzety ... Czy bezpiecznie jest zostawic w domku ktory sie wynajmuje ? czy zawsze wszedzie ze soba nosic i ewentualnie albo 1 osoba pilnuje albo prosic sasiadow z recznika obok o przysluge :?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 18 Kwi 2015 18:23 

srebrny
Byliśmy 2 tygodnie w 4 różnych częściach kraju. W trakcie dnia ani razu nie czuliśmy jakiegokolwiek zagrożenia. W nocy jest już mniej bezpiecznie, ale też bez przesady. Tradycyjna zapobiegawczość powinna wystarczyć. Dokumenty prawie zawsze noszę ze sobą. Czasami zdarzyło się zostawić w domkach/pokojach. Nic nie zginęło, ale to bardziej kwestia szczęścia (lub jego braku).

#28 PostWysłany: 23 Kwi 2025 12:55 

srebrny
We wtorek doszło do ataku terrazytów na grupy turystów w okolicach miasta Pahalgam w popularnym regionie trekkingowym. Dotychczas jest 26 ofiar śmiertelnych. Atak był ewidentnie kierowany wobec obywateli Indii.

https://www.thehindu.com/news/national/ ... 478051.ece

https://edition.cnn.com/2025/04/22/asia ... index.html
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości