Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Pakistan - wiza
#81 PostWysłany: 17 Gru 2023 02:50 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Czy testował już ktoś VOA?
 Profil Relacje PM off  

Majowy relaks w Hiszpanii 🌞🏖️ 4* hotel z 2 posiłkami na Costa Dorada za 2399 PLN Majowy relaks w Hiszpanii 🌞🏖️ 4* hotel z 2 posiłkami na Costa Dorada za 2399 PLN
Luksus w Egipcie 😍 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive w Makadi Bay za 2193 PLN 🔥 Luksus w Egipcie 😍 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive w Makadi Bay za 2193 PLN 🔥
#82 PostWysłany: 20 Lut 2024 21:21 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Kilka godzin po złożeniu wniosku o VOA przyszła ETA (Electronic Travel Authorization), płatność 52,5 USD - wiza wielokrotnego wjazdu.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#83 PostWysłany: 23 Lut 2024 11:45 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 152 724
niebieski
U mnie ETA przyszło automatycznie po dokonaniu płatności.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 27 Kwi 2024 09:24 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 590 205
niebieski
@Kacper Szymanski @Kadet
Czy w ETA jest określone miasto przylotu? Jestem na etapie składania wniosku i wymienione są chyba wszystkie lotniska z wyjątkiem Skardu do którego mam bilet.

#85 PostWysłany: 28 Kwi 2024 14:04 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 152 724
niebieski
Nie ma
 Profil Relacje PM off
ZFR lubi ten post.
ZFR uważa post za pomocny.

#86 PostWysłany: 23 Lip 2024 19:10 

Do wszystkich którzy niedawno byli w Pakistanie. Czy nadal trzeba mieć zaproszenie i czy ktoś z was ogarniał pozwolenie NoC? Proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami. Z góry dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 23 Lip 2024 19:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja wysłałem rezerwacje z Booking oraz potwierdzenie z hotelu. Wysłałem prośbę o Loi do hotel, w którym robiłem rezerwację przez Booking. Hotel przesłał mi potwierdzenie rezerwacji.
Dodatkowo napisałem kilka zdań o moich planach, zaznaczając, że nie będę korzystał z agencji turystycznych. Tak chciałem wytłumaczyć brak Loi, który wystawiany jest przez lokalne biura podróży.
Wizę otrzymałem kilka dni po opłaceniu wniosku.

Temat postu: Pakistan znosi wizy
#88 PostWysłany: 25 Lip 2024 22:00 
Awatar użytkownika

Loty: 970
Kilometry: 2 125 130
HON fly4free
Właśnie ogłoszono zniesienie wiz dla 126 krajów - https://en.dailypakistan.com.pk/24-Jul- ... DCdr7Cw10g
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#89 PostWysłany: 25 Lip 2024 22:12 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 1 148 381
srebrny
Zniesienie wiz? Czy raczej opłat za wizy?
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 25 Lip 2024 22:28 
Awatar użytkownika

Loty: 970
Kilometry: 2 125 130
HON fly4free
Jak zwał tak zwał - czy to nazwą wiza czy inne ETA - zobaczymy. Zobaczymy też czy będą jakiekolwiek wymagania do wniosku. W każdym razie ma być za darmo.

#91 PostWysłany: 14 Sie 2024 06:54 
Awatar użytkownika

Loty: 359
Kilometry: 544 008
srebrny
Już wszystko jasne. Od dziś ułatwiony wjazd w tym dla nas :) Image
9 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

#92 PostWysłany: 19 Sie 2024 14:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Właściciele lokalnych agencj turystycznych kasujących po $100 za LOI muszą być załamani ; )

Ktoś na FB forum "Backpacking Pakistan" potwierdził działanie uproszczonego wniosuk o wizę.

"....You won’t be asked many questions and visa form is also very short now....Once you submit the application visa will be approved in 5 minutes."
Zeus lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#93 PostWysłany: 30 Mar 2025 19:56 

niebieski
Z tym ułatwionym wjazdem to chyba nie bardzo.... Dwa dni po złożeniu wniosku dostałem informację o anulacji z powodu... niezgodności nazwiska z danymi z paszportu. Wniosek wypełniałem na trzeźwo i doskonale pamiętam jak się nazywam, oczywiście literówki też nie było. I co teraz? Miał ktoś taką absurdalną sytuację?
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 31 Mar 2025 23:04 

niebieski
Bulusia napisał(a):
I co teraz?

Złóż jeszcze raz.

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 06 Kwi 2025 15:38 

niebieski
Chwalę się, że ostatecznie wizę do PAK dostałem, ale wcale to nie był ani szybki ani bezproblemowy proces.
Najpierw za cholerę nie mogłem dopasować zdjęcia (nawet zapłaciłem 7 euro w serwisie visaphoto), ale i tam nie dali rady. Również znajomy profesjonalny fotograf się poddał. Wreszcie gdy się udało dopasować fotę wniosek został odrzucony, bo zdaniem urzędników w Isla nie zgadzało się moje nazwisko w aplikacji z danymi w paszporcie. Oczywiście totalna bzdura.
Złożyłem wniosek jeszcze raz, dołączając na wszelki wypadek rezerwacje hoteli. 3 dni później dostałem maila, żebym dosłał... rezerwacje hoteli, Masakra. Wreszcie ta próba okazała się udana i wizę mam.
Oczywiście może to ja jestem taki w czepku urodzony, ale wszystkim doradzam wziąć poprawkę (i czas!!) na potencjalną zabawę z aplikacją.
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 14 Kwi 2025 13:21 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 587 022
niebieski
Mam pytanie trochę z innej beczki. Mając e-wizę ile czasu mniej więcej schodzi się na kontroli paszportowej? Planowo ląduję +/- 16 w Karachi i jak się uda to chciałbym tego samego dnia lecieć lotem krajowym do Islamabadu.

#97 PostWysłany: 14 Kwi 2025 14:40 
Awatar użytkownika

srebrny
W Karachi hala przylotowa ma mało stanowisk, mało okienek było czynnych jak my przylatywaliśmy w ub. roku. Odprawa jest w miarę sprawna, jeśli w ręku ma się wydruk e-wizy, ale jak wyląduje jeden duży samolot albo kilka samolotów na raz, to może potrwać długo.
 Profil Relacje PM off
Legion1 lubi ten post.
Legion1 uważa post za pomocny.

#98 PostWysłany: 20 Kwi 2025 16:14 

Loty: 17
Kilometry: 70 660
Bulusia napisał(a):
Chwalę się, że ostatecznie wizę do PAK dostałem, ale wcale to nie był ani szybki ani bezproblemowy proces.
Najpierw za cholerę nie mogłem dopasować zdjęcia (nawet zapłaciłem 7 euro w serwisie visaphoto), ale i tam nie dali rady. Również znajomy profesjonalny fotograf się poddał. Wreszcie gdy się udało dopasować fotę wniosek został odrzucony, bo zdaniem urzędników w Isla nie zgadzało się moje nazwisko w aplikacji z danymi w paszporcie. Oczywiście totalna bzdura.
Złożyłem wniosek jeszcze raz, dołączając na wszelki wypadek rezerwacje hoteli. 3 dni później dostałem maila, żebym dosłał... rezerwacje hoteli, Masakra. Wreszcie ta próba okazała się udana i wizę mam.
Oczywiście może to ja jestem taki w czepku urodzony, ale wszystkim doradzam wziąć poprawkę (i czas!!) na potencjalną zabawę z aplikacją.

Hej! rozumiem, że wnioskowałeś o Visa Prior to Arrival? czy możesz podać jakie finalnie rozmiary powinno mieć to zdjęcie, jaki format pliku i waga? żeby się załadowało i jeśli można to dane z paszportu w jakim pliku i jaka waga, lepiej od razu gdzieś im wpisać rezerwację 1 nocy w hotelu czy na kilka nocy zrobić? czy we wniosku jest gdzieś miejsce zeby dołączyć rezerwację hotelową? z góry dziękuję za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 20 Kwi 2025 16:44 
Awatar użytkownika

srebrny
Jak się aplikuje o Visa Prior to Arrival, to potwierdzenie rezerwacji noclegu nie jest wymagane.
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#100 PostWysłany: 20 Kwi 2025 18:19 

niebieski
No właśnie wszystko może być wymagane i jest to wyłącznie kwestia fantazji urzędnika w Isla. We wniosku nie ma co prawda zakładki "potwierdzenia noclegów", ale jest zakładka others i to "inne" w zasadzie nie ma ograniczeń, co pokazuje mój przypadek.

@Mono
Na tej stronie https://visa.nadra.gov.pk/photograph-guide/ metodą prób i błędów tak długo wciskaj fotę aż zaakceptuje. Jeśli zaakceptuje na tej stronie, zaakceptuje również na stronie wniosku
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości