Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Jakarta [Indonezja]
#1 PostWysłany: 10 Sie 2011 16:46 

Witam.
Szukam w miare taniego i dobrze położonego hotelu w Jakarcie.
Przylatuje tam o 19 i wylatuje następnego dnia o 16, więc chciałabym z rańca ;) pójść, pozwiedzać i nie martwić się o korki później, jak będę uderzać w stronę lotniska.
Czy ktoś zna jakieś fajne hotele, może coś zaproponować, w w/w miejscu?
Będzie to mój pierwszy pobyt w Aziii, więc nie chciałabym trafić do jakiegoś hardkorowego miejsca :)
Z góry dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#2 PostWysłany: 29 Cze 2012 15:45 

Czy możecie polecić coś dobrego w Dżakarcie do spania ? ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Cze 2012 16:25 

Loty: 57
Kilometry: 99 151
Spałem na couchu, więc hotelu nie doradzę. Zalecam jednak wcześniej transport na lotnisko, bo korki w Dżakarcie są jednymi z najgorszych na świecie. Nawet w Delhi były bardziej okiełznane. W Dżakarie nie ma metra.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Lis 2012 15:22 

Ja w Jakarcie spałem na dworcu kolejowym
I spoko miejsce polecam. :D
Przynajmniej tak z 5 lat temu było. Przyleciałem późno z Sumatry i nie zdążyłem na ostatni pociąg do Yogya, poranny był coś koło 6:00. Była już prawie północ i nie chciało mi sie nic szukać. Dworzec niby na noc zamykany tj. pan policjant siedzi w drzwiach i pilnuje ale mnie i pare innych osob bez problemu wpuścił i pozwolił spać.
W środku spałem z jedną Portorykanką w jakiejś restauracji. Oczywiśie nieczynnej w nocy ale
nic tam nie było pozamykane. Mogłem np. Cole z lodówki wziaść czy jakieś ciastko z lady chłodniczej, siedzieć czy leżeć przy stolikach, TV , WC . Spoko warunki na jedną noc :D
i bezpiecznie bo na dole pan policjant siedzi w drzwiach i byle kogo nie wpuszcza.
Koło 5:00 przyszedł jakiś pierwszy pracownik restauracji, posprzątał troche , zapłaciłem mu za jakieś dwie Cole które w nocy sam sobie wziąłem i położyl sie spać na podłodze zaraz obok nas.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 11 Lut 2013 08:47 

Podbijam, opcja z dworcem jest bardzo atrakcyjna, ale jednak mimo wszystko chciałbym się gdzieś umyć i zostawić rzeczy by przejść się po mieście i następnego dnia pojechać dalej.

Czy ktokolwiek kojarzy jakieś naprawdę budżetowe miejsce? Szukam czegoś w okolicach stacji Gambir, np przy Jalan Jaksa.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Mar 2013 12:59 

16zł? Jak taką cenę wytargowałeś?

W necie ponad 100zł za pokój 2 osobowy..

http://pl.hotels.com/hotel/details.html ... 2013&rooms[0].numberOfAdults=2&roomno=1&validate=false&previousDateful=false&reviewOrder=date_newest_first
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości