Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 686 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35
Autor Wiadomość
#681 PostWysłany: 12 Lis 2024 10:46 

niebieski
kilka dni temu, 4 listopada, zmieniły się nieco ceny biletów i kart na Malcie, więc czas na małą aktualizację

bilet 2 godzinny (kupowany u kierowcy) - pozwala na nieograniczoną liczbę przesiadek, jest ważny przez godziny i ma formę paragonu z datą i godziną ważności - kosztuje teraz 2 euro na sezon zimowy, w lecie wrócą do ceny 2,50.. w liniach nocnych i liniach przyspieszonych TD - cena 3 euro. przypominam, że najlepiej mieć drobne wyliczone pieniądze, lub banknot 5, 10 euro, 20 i 50-tek nie chcą przyjmować, zazwyczaj można też płacić zbliżeniową kartą.

karta Explore Flex na 4 dni - nieograniczone przejazdy wszystkimi autobusami (też nocne i też linie TD), kosztowała 21, teraz 19 euro, nie ma zniżek dla dzieci, dla nich bardziej opłaca się Explore Kid

karta Explore Adult/Kid na 7 dni - tu się nie zmieniło, karta dla dorosłych kosztuje 25 euro, dla dziecka - 7 (do 10-ego roku życia)

karta na 12 przejazdów - 19 euro, 12 dwugodzinnych przejazdów (można się w ciągu tego czasu przesiadać), kosztowała dotychczas 21euro. ważna w zwykłych liniach, TD i nocnych.. zmienili też to że ponownie może być używana przez więcej niż 1 osobę, jedyny minus to że ma termin ważności, chyba rok, ale lepiej dopytać przy zakupie.

przypominam też, że cały czas można sobie wyrobić kartę personalizowaną, ze zdjęciem, za 25 euro (+ 8 euro przesyłka polecona do Polski) i wtedy dożywotnio mamy komunikację publiczną na Malcie gratis, wszystkie autobusy na Malcie i Gozo (z wyjątkiem 3 linii TD) i miejskie promy, te między Sliemą a Valletta i Valletta - Trójmiasto. to dobra opcja dla kogoś kto planuje pobyt dłuższy niż tydzień, lub gdy zamierza wrócić kiedyś na Maltę.

więcej szczegółów na stronie https://www.publictransport.com.mt/en/bus-card-and-ticketing
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

Luksus w Egipcie 😍 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive w Makadi Bay za 2193 PLN 🔥 Luksus w Egipcie 😍 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive w Makadi Bay za 2193 PLN 🔥
🔥 REWELACJA 🔥 Piękna wyspa w pięknej cenie 😎 Madera bezpośrednio od 352 PLN 😍✈️ 🔥 REWELACJA 🔥 Piękna wyspa w pięknej cenie 😎 Madera bezpośrednio od 352 PLN 😍✈️
#682 PostWysłany: 15 Lis 2024 11:59 

niebieski
harti@ Tak sobie przeczytałam kilka stron wstecz i mam pytanie: bedziemy za tydzień na Malcie od wtorku do soboty. I byłam zdecydowana na zakup biletu 4-dniowego za 19 euro. Teraz doczytałam, że nie opłaca się go kupować bo trzeba najpierw zapłacić 6 euro za kartę Flex, na którą następnie zostanie nabity bilet za 19 euro. Zatem wnioskuję, że 4 dniowy bilet kosztuje finalnie nie 19 euro, a 25 euro. Dobrze rozumuję?
 Profil Relacje PM off  

#683 PostWysłany: 15 Lis 2024 20:32 

niebieski
na 99% jest komplet: karta z doładowaniem, bo na biletomacie wyświetla cenę 19 euro..
dla pewności możesz do nich napisać maila, szybko odpisują.
 Profil Relacje PM off  

#684 PostWysłany: 16 Lis 2024 18:28 

niebieski
harti@ Bardzo dziękuję Wysłałam zapytanie i czekam na odpowiedź Mam nadzieję, że nadejdzie zanim wyjedziemy :)
 Profil Relacje PM off
harti lubi ten post.

#685 PostWysłany: 17 Kwi 2025 09:22 

Czy orientuje się ktoś, czy dziecko w wieku 5 lat potrzebuje posiadać bilety na komunikację publiczną, czy przysługuje mu zniżka 100%? Tak jak w PL jest na przykład do 4 r.ż. w pociągach?
 Profil Relacje PM off  

#686 PostWysłany: 17 Kwi 2025 09:48 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 564
Kilometry: 859 408
Pięciolatek już potrzebuje. Wszystko do znalezienia na stronie Malta Public Transport: Children under 4 years of age travel for free and do not require a Tallinja Card to travel.
https://www.publictransport.com.mt/en/t ... conditions
maciej.gol uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 686 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości