Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 08 Mar 2025 16:16 
Awatar użytkownika

platynowy
@onufry_z Na lotnisku na przylotach, parter po prawej stronie, niedaleko wyjscia wlasnie do tych busow jest stanowisko, gdzie mozna kupic karty/bilety do Abu Dhabi. Zdziwilbym sie gdyby nie mozna bylo tez nabyc biletow do Dubaju.
 Profil Relacje PM off
onufry_z lubi ten post.

Phuket w porze suchej❗😲 12 dni na wyspie za 3690 PLN ✈️ + 5⭐ 🛏️ Phuket w porze suchej❗😲 12 dni na wyspie za 3690 PLN ✈️ + 5⭐ 🛏️
🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 307 PLN 😍 🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 307 PLN 😍
#22 PostWysłany: 08 Mar 2025 16:37 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
Ale on pisał o E102, który jest tańszy bo kosztuje 25 AED, a Ty napisałeś gdzie można kupić bilety na Airport Express za 35 AED.

@BP2?? jesteś pewien, że w terminalu AUH kupisz kartę NOL? Czy masz na myśli kartę Halifat na komunikację w Abu Dhabi?

@onufry_z moim zdaniem przejazd tylko z kartą NOL i nie kupisz jej w Abu Dhabi.
Możesz doładować "starą" kartę, jeżeli jest jeszcze ważna przez Internet / aplikację.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 08 Mar 2025 16:43 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 207 659
@Manuel nie wprowadzaj ludzi w bląd, ja kupowałem kartę NOL na dworcu autobusowym w Abu Dhabi jak jechałem do Dubaju
onufry_z uważa post za pomocny.

#24 PostWysłany: 08 Mar 2025 16:47 

niebieski
A ja napisałem o lotnisku w Abu Dhabi.
I tam też dałeś linka do lokalizacji.
Kupisz tam kartę NOL na autobus E102?

PS. Również nie widziałem automatów z kartami NOL na dworcu autobosowym w Abu Dhabi.

Ostatnio edytowany przez Manuel 08 Mar 2025 16:52, edytowano w sumie 4 razy
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 08 Mar 2025 16:51 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@BP2?? Dziękuję. Nie doprecyzowałem mojego drugiego pytania. Czy karta NOL na lotnisku AUH tylko za gotówkę czy możliwa również płatność kartą?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 08 Mar 2025 16:58 
Awatar użytkownika

Ja płaciłem gotówką, ale z tego co pamiętam na ladzie był terminal . Na dworcu Abu Dhabi kartę NOL kupisz  przy kasie , chociaż ciężko to nazwać kasą , długa lada gdzie siedzą trzy osoby i sprzedają i doładowują karty . Automat sprzedaje karty Halifat i można je od razu doładować . Na AUH kupowałem Halifat bo jechałem do Abu Dhabi i była już 23 ale wszystko było otwarte, powiedziano mi że jak jade do Dubaju to muszę kupić NOL ale w innym kiosku.

#27 PostWysłany: 08 Mar 2025 17:04 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W takim razie wolę dopytać jeszcze czy w terminalu AUH jest bezprowizyjny bankomat? Na starym chyba był.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 08 Mar 2025 17:07 
Awatar użytkownika

tego nie wiem, tuż przy wyjsciu z kontroli paszportowej za sklepikami po prawej stronie jest wielki kantor ,ja tam wymieniałem USD.

#29 PostWysłany: 08 Mar 2025 17:49 
Awatar użytkownika

HON fly4free
To odpowiem sam sobie ale nie zaszkodzi jak ktoś coś aktualnego dorzuci…
W temacie o nowym terminalu znalazłem info że ten oto bankomat na przylotach potrafi nie pobrać prowizji, która w generalnie UAE potrafi sięgać zawrotną sumę 25 AED.

Załączniki:
IMG_8907.png
IMG_8907.png [ 594.22 KiB | Obejrzany 866 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 08 Mar 2025 17:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Warto wspomnieć że ten bankomat jest na prawo tj. wychodząc po karuzelach bagażowych (przez "nothing to declare") na obszar ogólnodostępny kierujemy się w prawo aż zobaczymy ten bankomat po prawej stronie.
 Profil Relacje PM off
onufry_z lubi ten post.

#31 PostWysłany: 10 Mar 2025 09:22 

niebieski
Czy na lotnisku AUH kupię kartę Halifat i od razu ją doładuję? Przeczytałam wyżej, że taka możliwośc jest ale na dworcu. Muszę właśnie dotrzeć z lotniska AUH do hotelu w pobliżu dworca. Dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 10 Mar 2025 09:28 

niebieski
Kupisz na lotnisku tą kartę. W automacie albo u obsługi.
Nie kupisz karty NOL na lotnisku AUH.
 Profil Relacje PM off
yaris21 lubi ten post.

#33 PostWysłany: 10 Mar 2025 14:26 

niebieski
Dziękuję. A gdzie po zakupie mogę ją doładować? Jest taka możliwość na lotnisku? Albo u kierowcy?
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 10 Mar 2025 15:36 

niebieski
Na lotnisku jest automat do doładowań. Nie pamiętam czy można płacić kartą.
W mieście na niektórych przystankach i na dworcu autobusowym są podobne automaty i tam można doładowanie zrobić tylko gotówką.
Nie udało mi się doładować karty Halifat przez Internet żadną polską kartą.

Ostatnio edytowany przez Manuel, 11 Mar 2025 03:01, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 10 Mar 2025 16:56 
Awatar użytkownika

platynowy
@yaris21 na LOtnisku AUH w w/w punkcie po prawej gdzie sprzedaja karty mozna od razu doladowac. Mozna to zrobic gotowka lub karta. Maja terminale platnicze.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 27 Lip 2025 00:35 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Niestety @Manuel ma rację. Przy stanie na marzec teoretycznie niemożliwe było zakupienie karty NOL na AUH i tym samym dojazd do Dubaju za 25 AED autobusem E102.
W praktyce jednak nim pojechałem, zacząłem rozmawiać z kierowcą E102 i odpłatnie wypożyczył mi NOL do odbicia w autobusie. Chciał 25 AED ale miałem tylko setki z bankomatu, nie miał wydać więc wziął 5$. Niewykluczam że jest to możliwe u większości lub nawet u wszystkich kierowców E102 za przyzwoleniem ich firmy.

Mówił że jego firma rozmawiała z lotniskiem aby postawić automat NOL ale odmówiono. Lotnisko wyraźnie dba o interes droższego Airport Express.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#37 PostWysłany: 07 Sie 2025 15:02 

platynowy
Dubajskie RTA uruchomiło sprzedaż biletów online na wszystkie swoje linie "intercity", w tym na linię E102 do/z lotniska w Abu Zabi.

https://bus.rta.ae/opentickets.html

Nie można wybrać lotniska Abu Dhabi z listy Departure Station, ale jest Mussafah Shabiya Bus Station, które jest przystankiem końcowym linii E102 w Abu Dhabi.
Zakładam że kupując bilet na tej stronie z Departure Station ustawionym na Mussafah Shabiya Bus Station będzie można normalnie wsiąść do autokaru E102 na lotnisku w Abu Dhabi, i tym sposobem problemy z brakiem naładowanej karty NOL przejdą do przeszłości :)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości