Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 352 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 23 Lut 2024 09:17 

Loty: 80
Kilometry: 152 022
Przed wyjazdem wyrabiałem kartę kredytową i nie wiedziałem, czy zdąży dojść. Napisałem do nich przed rezerwacją na whatsappa by mieć pewność. Odpisali, że bez problemu można zostawić kaucje w formie gotówki i nie potrzebuje do wynajmu karty kredytowej. Napisz do nich jak wygląda sprawa z kartą debetową +52 998 3105 712 i sam się upewnij. Ja ostatecznie żeby nie tracić na wymianie skorzystałem z karty kredytowej.
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

Ucieczka na Maltę 🏝️ 4* hotel ze spa w Qawra + dwa posiłki za 1791 PLN Ucieczka na Maltę 🏝️ 4* hotel ze spa w Qawra + dwa posiłki za 1791 PLN
🚨 SUPERCENA 🚨 🤯 Loty na Wyspy Zielonego Przylądka + przystanek w Porto za ❗752 PLN❗🌴 🚨 SUPERCENA 🚨 🤯 Loty na Wyspy Zielonego Przylądka + przystanek w Porto za ❗752 PLN❗🌴
#342 PostWysłany: 23 Lut 2024 10:50 

złoty
lluukk napisał(a):
Czy ktoś może korzystał z Localiza? Jak na wypożyczalnie w CUN ma w Googlu b.wysoką ocenę (4,2) a na forum znalazłem tylko opinie z Brazylii (pozytywne).

Z kronikarskiego obowiązku - wszystko poszło gładko: z lotniska dowożą busem (jak chyba wszystkie inne wypożyczalnie w CUN) do punktu odbioru, auto chyba roczne przy zdawaniu obejrzane pobieżnie i kaucja zwolniona szybko.
Miałem włamanie do bagażnika, ale to nie stanowiło jakiegoś problemu przy zdawaniu, w kilka minut załatwione - dostałem do podpisania papier i zapłaciłem 1300 MXN na fakt uszkodzenia i koszt jaki poniosłem dali potwierdzenie dla mojego ubezpieczyciela.
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 05 Mar 2024 12:58 
Awatar użytkownika

Loty: 497
Kilometry: 731 316
niebieski
Korzystałem z wypożyczalni Mario Friends, opisywanej wcześniej. Wszystko ustalone na Whatsapp. Płaciłem 900MXN dziennie za Chevroleta Aveo. Przy rezerwacji przez PayPal wpłacałem za 1 dzień jako gwarancja. Kaucja 3000MXN (kartą lub gotówka). Za auto płatność gotówką (za kartę doliczają 5%). Pan na nas czekał przed terminalem przy aucie. Formalności 5min i jazda. Zdanie auta bez problemowe. Fota z pracownikami i bus odwiózł nas na lotnisko. Polecam.
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#344 PostWysłany: 18 Mar 2024 11:24 

srebrny
Z mojej strony polecam Avant Rent a Car. VW Passat (spokojnie 4 duże walizki się mieszczą) rezerwowany pół roku wcześniej. Wynajem w lutym na 10 dni za 505USD, blokada na KK 750USD, co ciekawe ściągnięta jeszcze przed oddaniem auta. Delikatnie porysowany z paru stron lecz na protokole wszystko dokładnie spisane. Bezproblemowy kontakt przez Whatsapp, rezerwacja przez stronę. Znajdują się jakieś 10 min od lotniska lecz na przylotach czeka na Ciebie pracownik z tabliczką z nazwiskiem i zabiera do biura.
 Profil Relacje PM off  

#345 PostWysłany: 22 Lip 2024 12:56 

Cześć, zachęcony dobrymi opiniami skorzystałem z wypożyczalni Localiza. Mogę w pełni polecić. Osoby w biurze bez nachalności wytłumaczyły mi zasady mojej rezerwacji i wybrane ubezpieczenie - ja akurat brałem bezpośrednio od nich ze strony internetowej, pominąłem pośredników. Blokada na karcie dredytowej (około 13000 MEX za autko najniższej klasy) zwrócona w przeciągu kilkunastu minut od zwrotu auta. Koszt wynajmu to 288MEX dziennie + 170MEX ubezpiecznia, całość za 6 dni niecałe 3200MEX (rezerwacja dokonana dzień wcześniej) za Renault Kwid w dobrym stanie (przejechane 25000km). Gdyby ktoś planowal wynajem podrzucam kod zniżkowy: VERANOMX15

Dojazd busikiem na terminal, w poczekalni można się poczęstować lodami wodnymi o smaku limonki i wziął udział w quizie, do wygrania butelka lub wachlarz :D
 Profil Relacje PM off  

#346 PostWysłany: 12 Lis 2024 22:14 

Loty: 65
Kilometry: 117 291
Wypożyczałam auto w Yes. Wzięłam opcję full ubezpieczenie, nie wyszło tanio, bo za 4 dni ok. 250 dolarów, blokada na karcie Revolut 2000 pesos, czyli ok. 400 pln. Wszystko poszło idealnie. Potem plułam sobie w brodę, że nie musiałam się aż tak asekurować, ale w sumie miałam święty spokój i mogłam swobodnie jeździć.
Kontakt z wypożyczalnią bez zarzutu, odbierają z lotniska, odwożą, git.
 Profil Relacje PM off  

#347 PostWysłany: 01 Sty 2025 17:09 

Czy ktoś w ostatnim czasie wypożyczał z Europcar na lotnisku w Cancun? Opinie na Google mocno nie zachęcają, choć z tym często różnie bywa i przekonałem się, że ludzie sami z siebie miewają dziwne problemy, których nie spotkałem. Anyway z racji, że była promka -20% i to duża firma to postanowiłem na partyzanta wziąć z basic ubezpieczeniem i dokupić własne z Cover4Rentals. Jak nie pojawi się tutaj ktoś ze swoją opowieścią, to w przyszłym miesiącu wrzucę swoją.
 Profil Relacje PM off  

#348 PostWysłany: 19 Sty 2025 18:27 

Dla biorących pod uwagę Avis.mx poniżej moja rozmowa z ich chatem w temacie ubezpieczeń (przebicie się przez boota do człowieka to droga przez mękę). Mają teraz promo i dobre ceny.

[16:36, 19.01.2025] Marek S: Hello,
Where I can find info about insurance of rented car. I want rent a car only with TPI because I have external insurance from Worldwideinsure. I can't find info about TPI on Your website.
Cars rented from website have TPI or not, and where is info about it on website? I want rent a car in Cancun airport.
Regards Mark

[16:40, 19.01.2025] AVIS México: Good morning, yes all our reservations created in avis.mx have the protection of damages to teceros up to one million mexican pesos.

[16:42, 19.01.2025] Marek S: Where can I find this information in the rental conditions on the website?

[16:45, 19.01.2025] AVIS México: It is not listed on the website but all rentals include you:
- Unlimited mileage.
- Basic liability protection.
- Taxes.

[16:47, 19.01.2025] Marek S: So when I pick up my car at the Cancun airport, there will be no obligation to purchase additional insurance? Is the one included in the reservation enough?

[16:53, 19.01.2025] AVIS México: Yes, the reservation is only for damages to third parties, it does not protect the unit. the protections are optional for the basic range, not so for the premium, in addition it is necessary to leave a guarantee amount of between 20 thousand to 50 thousand mexican pesos depending on the car, what type of unit do you want to rent?

[16:55, 19.01.2025] Marek S: I have additional insurance from Worldwideinsure. Something small for 2 people.

[16:58, 19.01.2025] AVIS México: Perfect, you can take your protections, however in case of accident avis will charge the total damage to your credit card, then you must make your clarification with your insurer.

[17:03, 19.01.2025] Marek S: I know. On many websites I found information that when picking up at the airport you are required to purchase additional insurance and if you refuse, the reservation is canceled, so I wanted to check with you.

[17:04, 19.01.2025] AVIS México: Yes, don't worry, with us the protections are additional and optional.
 Profil Relacje PM off  

#349 PostWysłany: 31 Sty 2025 23:51 

@MarkS_01 dzięki za wklejenie rozmowy z obsługą Avis, zastanawiałem się nad nimi, najciekawsze w dialogu jest to, że pan napisał "avis will charge the total damage" a ubezpieczenie pewnie pokrywa tylko excess , czyli udział własny, w tym wypadku najprawdopodobniej by nie zadziałało. Niestety ile kosztuje u nich ubezpieczenie z excess bo to jest dopiero niespodzianka przy kasie.
 Profil Relacje PM off  

#350 PostWysłany: 02 Lut 2025 21:30 

-- 02 Lut 2025 21:25 --

mateusz_84 napisał(a):
@MarkS_01 dzięki za wklejenie rozmowy z obsługą Avis, zastanawiałem się nad nimi, najciekawsze w dialogu jest to, że pan napisał "avis will charge the total damage" a ubezpieczenie pewnie pokrywa tylko excess , czyli udział własny, w tym wypadku najprawdopodobniej by nie zadziałało. Niestety ile kosztuje u nich ubezpieczenie z excess bo to jest dopiero niespodzianka przy kasie.

O ile w warunkach Worldwide Insure mamy tylko info o udziale własnym to w przypadku Cover4Rentals po wykupieniu przy polisie dodatkowo CDW mamy info że:

Optional Cover (if selected and additional premium paid)
• Collision Damage Waiver
If your rental agreement doesn’t include collision damage waiver
cover (CDW) and the rental vehicle is involved in an accident,
suffers damage or is stolen We will pay you back the amount
you are held liable for (up to EUR50,000) by the rental company
when the rental vehicle is involved in an accident, suffers
damage or is stolen.

Czyli oprócz udziału własnego mamy z tego co rozumiem coś w stylu naszego pełnego AC i ubezpieczyciel pokrywa koszty kolizji z naszej winy lub kradzieży samochodu do podanej kwoty (50000 EUR).

Czyli reasumując otrzymujemy ichniejsze OC (TPI do 1 milona pesos), plus pełne AC z Cover4Rentals (do 50000 EUR).

U mnie przy wynajmie od 20/06 do 04/07 daje to w 564 PLN w Avis przy płatności teraz plus 318 PLN w Cover4Rentals. Czyli w sumie 882 PLN za dwa tygodnie. Moim zdanie super cena z pełnym ubezpieczeniem.

Jeśli się mylę może mnie ktoś poprawi.

-- 02 Lut 2025 21:30 --

elomordo napisał(a):
Jak nie pojawi się tutaj ktoś ze swoją opowieścią, to w przyszłym miesiącu wrzucę swoją.

Napisz jak wyszło w praktyce. Chce ten sam manewr zastosować z Avis i ciekawi mnie jak to na miejscu wygląda.

Załączniki:
avis.PNG
avis.PNG [ 75.42 KiB | Obejrzany 610 razy ]
ubezp.PNG
ubezp.PNG [ 43.93 KiB | Obejrzany 610 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 21 Lut 2025 22:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeśli ktoś potrzebuje auta z permitem na Belize, to internet zazwyczaj podpowiada America Car Rentals. Być może są też inne - nie szukałem zbyt dokładnie. Jeśli ktoś już zdecyduje się na ACR, to na ich stronie auto określonego typu (w moim przypadku compact suv w automacie na 13 dni) będzie kosztować np. 2600 zł. Googlowanie tej samej opcji przez multiwyszukiwarki da ją za ok. 100 USD, jednak w większości podanie polskich danych adresowych (w miejsce domyślnych amerykańskich) podbije cenę do bliższej tej ze strony. Ale z jakiegoś powodu nie na GotRentalCars.com - więc tam też zamówiłem (Chevrolet Trax, automat, 13 dni, 106 USD).

Uwaga: brałem bez ichniego ubezpieczenia, bo polegałem na tym WWI - choć wcale do końca nie miałem pewności, czy w tej opcji zadziała. Uwaga 2: blokada na karcie w takiej sytuacji to ok. 20k zł.

Sama wypożyczalnia bardzo ok. Odbiór bezproblemowy, oddanie takoż. Auto z wieloma zadrapaniami wszędzie, więc porobiliśmy masę zdjęć i filmów na wejściu, ale na wyjściu chłop tylko ogólnie obejrzał, czy jest w jednym kawałku i zatankowane, i zdjął blokadę z karty. Permit na Belize 25 USD wydawany od ręki przy wypożyczeniu.
tetr1s lubi ten post.
tetr1s uważa post za pomocny.

#352 PostWysłany: 13 Sie 2025 17:18 

MarkS_01 napisał(a):
-- 02 Lut 2025 21:25 --

elomordo napisał(a):
Jak nie pojawi się tutaj ktoś ze swoją opowieścią, to w przyszłym miesiącu wrzucę swoją.

Napisz jak wyszło w praktyce. Chce ten sam manewr zastosować z Avis i ciekawi mnie jak to na miejscu wygląda.

Ech, klasyk. Jak cos mowie, ze zrobie, to nie trzeba mi przypominac xD Przepraszam. Zero problemow, trzeba tylko zbijac opcje dokupowania opcji i pakietow. Pracownik nie byl mocno nachalny czy chamski. Poprosil pozniej o recenzje swoich uslug prezentujac swoje imie, takze imo fair.

Moze lepiej pozno niz wcale :?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 352 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości