Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 10 Wrz 2024 14:31 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Jak sprawdzam sobie lokalizacje na Google Maps, to wszędzie mi pokazuje tylko opcje dotarcia transportem publicznym. Nie ma wskazówek dojazdu autem (to akurat nie ma znaczenia, bo nie planuję się poruszać samochodem po mieście) ani też pieszo.
Czy w Korei powinienem się zaopatrzyć w coś innego niż Google Maps, bo te wyglądają na jakoś wybrakowane w tym kraju?

Włoska wyspa Ischia 🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z termalnymi basenami i widokiem na zatokę za 2779 PLN 🍹✨ Włoska wyspa Ischia 🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z termalnymi basenami i widokiem na zatokę za 2779 PLN 🍹✨
Luksusowy wypoczynek w 5* hotelu w Turcji 🏝️🏊‍♀️ All inclusive za 1916 PLN Luksusowy wypoczynek w 5* hotelu w Turcji 🏝️🏊‍♀️ All inclusive za 1916 PLN
#62 PostWysłany: 10 Wrz 2024 14:34 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nom, jak używałem KakaoMap
 Profil Relacje PM off
Sudoku lubi ten post.
Sudoku uważa post za pomocny.

#63 PostWysłany: 11 Wrz 2024 09:02 
Awatar użytkownika

złoty
@Sudoku, ściągnąłem sobie navera, ale ostatecznie i tak korzystałem z google map (przyzwyczajenie), działało wszystko b.dobrze i w Seulu i na Jeju, dodatkowo na Jeju miałem auto wypożyczone przez discovercar a wynajęte w onerentcar i była nawigacja po angielsku,
Google maps działa tylko na komunikację ale to żaden problem, najważniejsze że jest dostępny offline, ale wifi w Seulu też łatwo złapać, albo t free wifi, albo public free wifi
 Profil Relacje PM off
Sudoku lubi ten post.
Sudoku uważa post za pomocny.

#64 PostWysłany: 16 Wrz 2024 21:22 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 229 080
srebrny
@Sudoku w Korei tylko Naver online :) (chyba zresztą nie działa offline)
- pokazuje dokładnie trasę komunikacją miejską, z możliwością spersonalizowania, np. rodzaj transportu (np. tylko autobusy), rodzaj połączenia (szybkie, mniej chodzenia itp.)
- pokazuje do którego wagonu najlepiej wsiąść w metrze, aby było potem szybciej
- pokazuje którym wyjściem najlepiej wyjść z metra
- przed wyjazdem dobrze zaznaczyć sobie miejsca, które nas będą ciekawić (w przeciwnym razie aby znaleźć szereg mniej popularnych miejsc, trzeba w GoogleMaps znaleźć miejsce używając łacińskiego alfabetu, a potem skopiować jego nazwę w hangul i wkleić do Navera)... a poza tym mając już swoje "gwiazdki" szybciej potem namierzyć miejsce na mapie
Załącznik:
Screenshot_NAVER Map.jpg
Screenshot_NAVER Map.jpg [ 125.71 KiB | Obejrzany 709 razy ]
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#65 PostWysłany: 16 Wrz 2024 21:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja używałem tylko na Navera - jak już się przyzwyczaiłem do aplikacji, a bawiłem się nią jeszcze w Polsce to nawet do Google Maps nie zajrzałem - dla mnie mega rozwiązanie. Potwierdzam wszystko, co napisał @Raphael - własne "gwiazdki" to podstawa
 Profil Relacje PM off
Sudoku lubi ten post.

#66 PostWysłany: 17 Wrz 2024 09:18 

złoty
Tylko nie polecam ufać ślepo żadnej nawigacji i przy przesiadkach warto czasem zerknąć po swojemu czy na pewno opcja jest najsensowniejsza. U mnie Naver raz pokazywało, że mam się przesiąść z jednego metra na konkretnej stacji, godzinę później już tej opcji nie było i kazało jechać inną linią, z inną przesiadką (dłużej). Oczywiście pierwsza opcja nadal była dostępna, tylko nagle przestała się pokazywać. W drodze na wzgórze Namsan kazało mi iść kilkaset metrów na metro, jechać kilka stacji i przesiadać się na autobus. Tylko że dzień wcześniej widziałem autobus jadący na wzgórze, zatrzymujący się na przystanku 300 metrów od mojego noclegu. Wsiadłem, okazało się po prostu, że trzeba było z niego wysiąść na stacji "Namsan Yejang Bus Transfer Parking Lot" i po minucie wejść ponownie. Naver takiej opcji nie pokazywało, natomiast Google Maps działało jeszcze gorzej, bo w ogóle nie pokazywało opcji dojazdu autobusem na wzgórze. Ogólnie Naver to świetna aplikacja, ale jak przy każdej nawigacji, swój rozum nie zaszkodzi.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Arekkk uważa post za pomocny.

#67 PostWysłany: 13 Paź 2024 18:54 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 229 080
srebrny
W tym filmiku jest cała wiedza o używaniu aplikacji Naver - bardzo dobry manual.

PS. aż się zdziwiłem, że nie jest to jeszcze zalinkowane w tym temacie
M_Karol lubi ten post.

#68 PostWysłany: 18 Paź 2024 18:02 

My wszędzie jeździliśmy metrem i ja używałem aplikacji Naver, bo pokazuje elegancko gdzie są przystanki metra i dodatkowo aplikacji Seul Metro. Nigdzie z tym pakietem nie zabłądzisz. Google maps tylko czasem, ale raczej jak idziesz z buta, bo jest aplikacja okrojona.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 29 Paź 2024 17:16 

srebrny
Maps.me też radzi sobie bardzo dobrze. Dla pieszego + jeżdżącego metrem wystarczające, włączając w to poprawnie oznaczone wejścia do stacji metra.
onufry_z lubi ten post.

#70 PostWysłany: 02 Mar 2025 07:17 
Awatar użytkownika

Loty: 1358
Kilometry: 2 771 241
platynowy
Nie wiem czy już było ale w metrze w Seulu wprowadzono płatność kartą kredytową w automatach biletowych (tylko plastik). Jak dla mnie to epokowy krok milowy w okazjonalnym poruszaniu po tym mieście. Niestety dalej karta ma kaucję i automat wyda 500wonów w bilonie ;)

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości