Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Internet i telefon
#1 PostWysłany: 29 Paź 2015 12:24 

Jak jest z zasięgiem telefonu? Nie ma problemu?

I jak z Internetem? Jak najlepiej zorganizować sobie dostęp do sieci?
 Profil Relacje PM off  

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
 Temat postu: Re: Internet i telefon
#2 PostWysłany: 22 Lis 2015 18:07 

mpbc napisał(a):
Jak jest z zasięgiem telefonu? Nie ma problemu?

I jak z Internetem? Jak najlepiej zorganizować sobie dostęp do sieci?

Sam sobie odpowiem :) Internet jest dostępny płatny, w odbiornikach telewizji kablowej są nadajniki WiFi z których można korzystać. Cena ok 100 Rupii (30 zł) za godzinę, im więcej godzin tym taniej :) . Niektóre hotele udostępniają Internet swoim gościom, zwykle potrzebne hasło ale nie zawsze :P

Z zasięganiem telefonów jest różnie, często w domu nie było zasięgu lub był na skraju.... należało wyjść z budynku by porozmawiać.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Mar 2017 14:50 
Awatar użytkownika

Loty: 58
Kilometry: 111 854
niebieski
Moi drodzy :) A jak wygląda sprawa na Seszelach z ich kartami sim? Zastanawiam się czy mają może jakieś pakiety Internetowe, ile mniej więcej kosztuje starter oraz gdzie kupić?

#4 PostWysłany: 17 Lip 2017 11:16 
Awatar użytkownika

INTERNET NA SESZELACH: Bardzo drogi i ze słabym zasięgiem. Kupiłam pakiet 1GB w firmie Cable&Wireless na lotnisku i zapłaciłam za niego 299 SR. Na La Digue nie było dobrego zasięgu, ciężko było nawet wysyłać zdjęcia, co więcej karta nie pozwalała na zrobienie hot spotu z telefonu, więc nie miałam internetu na komupterze. Internet w guesthousie jest droższy niż ten mobilny.

Po więcej info o Seszelach na własną rękę zapraszam na bloga :)

https://paszczakwpodrozy.wordpress.com/ ... asna-reke/
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Lip 2017 07:09 

Loty: 118
Kilometry: 241 266
A moim zdaniem to bardzo dobra okazja żeby się trochę odciąć od internetu. Na 14 pełnych dni i w tym 4 różnych noclegowniach tylko w ostatnim miejscu, w ostatnim dniu na Mahe działał, było wifi (które i tak działało bardzo średnio). W ogóle mi to nie przeszkadzało, jeżeli jedziesz wypocząć to nastaw się na wypoczynek bez internetu :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 18 Lip 2017 07:36 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Ja korzystalam z internetu w hotelach, ktorych plaze odwiedzilam. W wiekszosci byl otwarty dla wszystkich i nie bylo problemu. Raz stalam przy plocie hotelu, po odwiedzeniu sasiedniej plazy i pozyczalam sobie od nich siec. To bylo oczywiscie na glownej wyspie.

#7 PostWysłany: 27 Wrz 2017 08:48 
Awatar użytkownika

Loty: 58
Kilometry: 111 854
niebieski
W końcu nie zdecydowaliśmy się na zakup sim - Internet we wszystkich guest housach w których się zatrzymaliśmy był bardzo dobry. Co najciekawsze najlepiej działał na La Digue i Praslin - wystarczająco dla pracy grafika i żeby obejrzeć filmy online :)

#8 PostWysłany: 20 Paź 2018 18:26 
Awatar użytkownika

Loty: 102
Kilometry: 182 263
My skorzystaliśmy z Airtel (czerwona budka w hall'u lotniska) - z paszportem można kupić kartę SIM, pan od razu ją aktywował.
Byliśmy na Praslin, La Digue, Mahe i Curieuse - wszędzie bez większych problemów z zasięgiem.
W budce rozpisane są różne pakiety Internetu (w ramach pakietu jest tez kilkadziesiąt minut rozmów i sms - może się przydać do obdzwaniania ludzi lub wypożyczalni na wyspie). Oczywiście im większy pakiet się wybierze tym bardziej się to opłaca.

Najtańszy starter 1,5GB kosztował 400SCR - wrzuciliśmy go do naszego modemu Airbox, który robił za hotspota i tak zawsze mieliśmy WiFi przy sobie. Oczywiście przez nieuwagę nasze telefony się zaktualizowały przez to WiFi i pakiet skończył nam się po 3 dniach :D
Doładowanie można zrobić w dowolnym sklepie oznaczonym logo Airtel - trzeba powiedzieć za ile i podać numer telefonu. Pani ekspedientka wszystko ogarnęłą nam w 30 sekund.
Kolejny, znacznie lepiej wykorzystany już przez nas pakiet 1,5GB kosztował 299SCR.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 13 Sie 2021 09:24 

Loty: 120
Kilometry: 376 170
Starter Cable & Wireless w budce na lotnisku kosztuje 399 SCR za 4GB Internetu. Bez problemu działał we wszystkich miejscach, bardzo szybko, głównie LTE, czasem 3G. Można potem doładować bez problemu przez Internet albo w automatach C&W które są w niektórych miejscach. Karta działała też w telefonie jako hot-spot.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Wrz 2022 21:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Cennik kart SIM Airtel (czerwona budka) z pakietami internetu, w których obowiązywała promocja (double data):

- 1,5GB - 299 SCR (łącznie 3GB)
- 3 GB - 499 SCR (łącznie 6GB)
- 7 GB - 999 SCR (łącznie 14GB)
- 15 GB - 1999 SCR (łącznie 30GB)

Image

Image

Na La Digue też są punkty, w których można zakupić kartę.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#11 PostWysłany: 02 Paź 2024 16:17 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Czy ktoś wie jak wygląda cennik sim/eSim (o ile w ogóle jest taka opcja) przy zamówieniu go przy wypełnianiu wniosku przed wyjazdem w Seychelles Electronic Border System i jak to się ma do cen na miejscu? Na stronie coś tam jest, ale mało konkretne informacje
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 03 Paź 2024 20:31 

srebrny
Odpowiem sam sobie - przy wypełnianiu formularza można wybrać czy chce się SIM czy eSIM i jakiego operatora - airtel/CWS.
Najmniejszy pakiet to 15GB za 25EUR
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 03 Paź 2024 20:35 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
To okazja. Kilka lat temu 5 giga kosztowało pod 200 zł.
Osobna karta z nr. telefonu.
Net wtedy to był luksus.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 04 Paź 2024 08:59 

srebrny
Ceny się zmieniają, ale też wydaje mi się, że taka oferta jest ok. Patrząc na jakieś eSIM w internecie to raczej jest drożej. Pytanie tylko jak długo się czeka na lotnisku na odbiór sima w ich kiosku. Rozważam jeszcze ogarnięcie jakiegoś esima z 1GB na rozruch i docelowo odebranie karty gdzieś na mieście
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 04 Paź 2024 09:05 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Nie pomogę.
Rozważ zakup u swojego operatora 1-? giga na Seszele na start. Będziesz niezależny.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 04 Paź 2024 10:09 

srebrny
Nie wiem jak u inncyh, ale w Play to raczej nieopłacalna zabawa, bardziej myślę o jakimś esimie z netu, ale jeszcze poczekam, może ktoś będzie miał jakieś doświadczenia o kolejkach na lotnisku
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 04 Paź 2024 14:37 

Odbierałem kartę w tym punkcie - sam odbiór i aktywacja to kilka minut. Lotnisko jest nieduże, kilka lotów dziennie - jeżeli przejdziesz kontrolę graniczną jako jeden z pierwszych raczej będzie pusto (sprawdź czy lądują inne loty w przybliżonych godzinach).
 Profil Relacje PM off
trocha uważa post za pomocny.

#18 PostWysłany: 10 Paź 2024 20:53 
Awatar użytkownika

trocha napisał(a):
Odpowiem sam sobie - przy wypełnianiu formularza można wybrać czy chce się SIM czy eSIM i jakiego operatora - airtel/CWS.
Najmniejszy pakiet to 15GB za 25EUR

To spoko cena.
Ja właśnie miałam zgłębiać temat. Wczoraj rozmawiałam ze znajomymi, którzy byli w sierpniu i mówili, ze pan w budce Airtel nawet wymienia kartę w telefonie :) niemniej, tez chodził mi po głowie jakiś zakupiony w necie eSIM...
Kiedy lecisz?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości