Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Samos - wypożyczalnia
#1 PostWysłany: 02 Wrz 2019 12:56 

Doberek,

Ktoś miał przyjemność pożyczać autko na tej greckiej wyspie? Jakieś rekomendacje, przestrogi?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Bali w sezonie za 2977 PLN❗️🌴 Loty + 16 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z basenem 💦👙 Bali w sezonie za 2977 PLN❗️🌴 Loty + 16 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z basenem 💦👙
Grecja z weekendem 😍 City break w Atenach za 567 PLN 🔥 Grecja z weekendem 😍 City break w Atenach za 567 PLN 🔥
#2 PostWysłany: 18 Maj 2020 12:10 

Nie mogę edytować więc będzie post pod postem.

Pożyczałem auto w Evelin i śmiało polecam. Ładna 500 cabrio, w dobrym stanie, wszystko działało bez zarzutu, na wyspe dolecielismy wczesniej niz sie spodziewalismy, po telefonie do biura podjechali z autem wczesniej. Zwrot bezproblemowy, kluczyki pod wycieraczke, srodki odblokowane zdaje sie po dwoch dniach. Śmiało polecam.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Lip 2022 15:30 

Loty: 261
Kilometry: 782 938
Temat mało popularny, ale może ktoś chce się podzielić najnowszymi doświadczeniami? Złożyłam kilka zapytań do wypożyczalni (interesuje mnie najem quada na dzień-dwa) i dostałam tylko taką ofertę:

Gamax 300cc
60 euro per a day (wydaje się drogo, na Santorini bez problemu dało się teraz znaleźć za 30)

The price includes insurance as well as taxes and free kilometers. We also have our own road-service on the island, so in case something happens we come and help you on the spot!
Also helmets are including in the price and they are by law.

We will also supply you with a road map and some nice tips about our beautiful island Samos.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Lip 2022 22:39 

niebieski
@Beatrix
sprawdź tutaj, lepszej ceny na samochód nie znalazłem:
Johns Rentals
Mob:+30 6977253931
www.johns-rentals.gr
info@johns-rentals.gr
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Sie 2022 15:35 
Awatar użytkownika

Cześć,
niedawno wróciliśmy z Samos. Wypożyczaliśmy auto u Sophie:
https://www.sophiesrentacar.com/
Może nie było najtaniej, ale dała przyzwoitą ofertę na automat - polecam do jeżdżenia po tej górzystej wyspie. No chyba że ktoś lubi co chwilę zmieniać biegi ;)
I co ważne - nie trzeba karty kredytowej. Zapłaciliśmy umówioną kwotę przy odbiorze auta i tyle.

#6 PostWysłany: 28 Sie 2024 12:33 

Loty: 54
Kilometry: 69 463
srebrny
Rezerwacja zrobiona 30 kwietnia 2024. Wpierw skyscanner -->> autoeurope.com (AE)
Jakaś promocja była na AE, bo wszędzie indziej samochody były powyżej 700 PLN

Z AE wziąłem najtańszą opcję za 118 EUR, na trzy dni 12-15 sierpnia z firmy volta4u.
Załącznik:
Potwierdzenie-zalozenia-rezerwacji-.jpg
Potwierdzenie-zalozenia-rezerwacji-.jpg [ 87.57 KiB | Obejrzany 927 razy ]

Pierwszy plus ze strony volta4u, to że bardzo szybko odpisali na mojego maila. Zapytałem, gdzie dokładnie znajduje się ich punkt odbioru na lotnisku SMI. Odpisali, że ich przedstawicielem na Samos jest firma Aramis Rent a Car.
Kolejny plus, to że przy odbiorze samochodu nie robiono blokady na mojej karcie kredytowej. Nie proponowano/ nie wciskano ubezpieczenia. Pracownik powiedział, że jakby coś się stało z samochodem kasę pobiorą przy odbiorze. Na protokole zaznaczono rysy i wgnioty. Porobiłem fotki większych uszkodzeń i to wszystko. Na umowie Excess Amount jest na sumę 744 EUR. Pracownik wypo. poinstruował mnie po jakich drogach nie jeździć, bo tam rozwalę podwozie, za które będę musiał zapłacić. Chodziliśmy po takich drogach i rzeczywiście są tylko dla gazików.

Dostałem wysłużonego Suzuki Celerio. Z licznymi wgniotkami (niektóre zdążyły zardzewieć) i otarciami na zderzakach. Samochód był na tyle wiekowy, że zamykało się go z kluczyka, a światła mijania trzeba było samemu wyłączyć inaczej świecą się całą noc.
Załącznik:
IMG_20240812_131222.jpg
IMG_20240812_131222.jpg [ 449.83 KiB | Obejrzany 927 razy ]

Załącznik:
IMG_20240812_131205.jpg
IMG_20240812_131205.jpg [ 380.4 KiB | Obejrzany 927 razy ]

To jest dość popularna wypożyczalnia na wyspie, bo dużo ich samochodów widzieliśmy, różnej klasy oraz różnych roczników.

Przejechaliśmy 166 km. Tankowanie do pełna dzień przed oddaniem samochodu. 10 litrów z hakiem, litr po 1,979 EUR i w sumie zapłaciliśmy 20 EUR

Oddanie bez problemowe. Nie sprawdzono nawet stanu zatankowania, a co dopiero stanu karoserii. Wypożyczalnie polecamy.

Drogi trudne, wymagające dużego skupienia, w większości wąskie. Często trzeba było się cofać, żeby przepuścić auto z naprzeciwka. Żonglowanie biegami 1-2-3 to standard. Podjazdy tylko na jedynce również. Ktoś kto nigdy nie jeździł po górskich, krętych drogach będzie miał niezłą szkołę.
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.

#7 PostWysłany: 02 Wrz 2024 11:04 

Loty: 42
Kilometry: 63 566
niebieski
A czy ktoś spotkał się z wypożyczalnią lokalną pozwalającą wynająć auto młodym kierowcom? Wiek 21-23 lata (21 skończone).
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 08 Paź 2025 18:11 
Awatar użytkownika

złoty
Wynajem przez Economy Car Rentals > Drive > on Time (lokalny przedstawiciel), parking 200-300 metrów od terminala.
2 doby we wrześniu za 62 euro z kawałkiem, dostałem kilkuletnie i20, które miało trochę wgnieceń (ale przedstawicielka sama je zaznaczała - znalazła wszystkie te, które ja zauważyłem). Samochód sprawił się bezproblemowo.

Czy polecę? Średnio.
Po pierwsze, odbiór miał być na przylotach - podawałem mój samolot, ale przedstawiciel pojawił się dopiero po 45 min, jak wylądował następny (większy - na liście pani miała 5 osób, mnie i 3 z niego).
Po drugie, zamiast depozytu, inna pani zanotowała wszystkie dane karty na umowie - bezpieczeństwo level hard.
A po trzecie, umówiony na odbiór byłem o 8:30 na przylotach. Poczekałem 15 min, pojechałem na ich parking - też nikogo. Zostawiłem na parkingu, kluczyki w skrzynce. Na lot wchodziłem jako ostatni - dosiadało się nas pięcioro, boarding zaczęli 15 min przed czasem, a wystartowaliśmy bodajże 20 min przed rozkładem. 3 godziny później do mnie dzwonią: gdzie ja i gdzie samochód... Po wyjaśnieniu, powiedzieli że sprawdzą czy rzeczywiście samochód jest na parkingu i się odezwą - do teraz cisza, więc stawiam że znaleźli - póki co dodatkowych obciążeń nie ma.
 Profil Relacje PM off
Raphael uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość