Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 69 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 29 Maj 2024 23:20 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 52 931
Prezecież za bramkami są tylko 3 restauracje na krzyż i jeden duty free, naprawde nie ma sensu sie tam pchać.
 Profil Relacje PM off
Krzysztof76 uważa post za pomocny.

Weekend w Rzymie za 749 PLN 💚🤍❤️ Znakomite godziny lotów i noc w 4⭐ hotelu ze śniadaniem ☕🍽️ Weekend w Rzymie za 749 PLN 💚🤍❤️ Znakomite godziny lotów i noc w 4⭐ hotelu ze śniadaniem ☕🍽️
Tydzień na Kanarach z HB 🌤️🏖️ Pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 2299 PLN ☕🍸🍽️ Tydzień na Kanarach z HB 🌤️🏖️ Pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 2299 PLN ☕🍸🍽️
#42 PostWysłany: 30 Maj 2024 01:39 

srebrny
Jest/nie ma-nieistotne.
Może chcę się nawalić w saloniku, za który zapłaciłem, a nie tylko, do niego wskoczyć w biegu po wodę i wyjść.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#43 PostWysłany: 30 Cze 2024 00:21 

28 czerwca br.wylatywalismy z Tirany do Treviso -wenecja liniami Ryanair. Odprawiliśmy sie online kilka godzin przed odlotem na stronie ryanair, a na lotnisku w punkcie check in pokazaliśmy dowody osobiste i wydrukowali nam karty pokładowe, oczywiscie nieodpłatnie. Na lotnisku nie chcial dzialac internet lotniskowy, także radzimy odprawiac sie gdzies na kwaterze- tam gdzie udostępnia wifi. Na lotnisku staly tez automaty Ryanair slużace do wydrukowania kart pokladowych , ale nie udało nam sie ich przetestować, moze komus sie uda. Kolejki do check in byly ale dosc sprawnie to szło. A lotnisko bardzo sie rozbudowało od naszego pierwszego lotu do albanii 2 lata temu. Dużo stanowisko kontroli bagażu, bramek do kontroli granicznej. Sa restauracje , sklepy, strefa dla graczy, fotele masujące. W hali odlotów byly tłumy i brakowalo miejsc do siedzenia, wiec podloge zajmowalismy na pietrze.w hali bylo czysto.
 Profil Relacje PM off
Yaneck uważa post za pomocny.

#44 PostWysłany: 29 Lip 2024 20:27 

Hej, jutro mam llot wizzair z Tirany do KRK. Zrobiłem już odprawę online, system przydzielił mi i rodzince miejsca ale jak klikam “pobierz karty pokładowe w PDF” to wyskakuje mi dokument, na ktòrym jest napisane “to nie jest karta pokładowa” i info, ze przed przejsciem przez bramki pasazer musi okazac dikument podrozy w punkcie odprawy. Wiecie o co chodzi? 2 lata temu odprawiłem sie z Tirany wizzem normalnie i pobrałem karty i potem na lotnisku druknęli, a teraz karty mam ale nie moge ich zobaczyc.
Czy nie będą chcieli mnie obciążyć za odprawę na lotnisku? Dziwna akcja. Czy tak to teraz wyglada w Tiranie z wizzem, ze mozna sie odprawic ale karty pokladowej mobilnej nie da sie pobrac i generuja na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 29 Lip 2024 20:32 
Awatar użytkownika

Loty: 239
Kilometry: 450 552
srebrny
Podaje instrukcje.

- Podejdź do odprawy paszportowej.
- Podaj paszport
- Odbierz bezpłatnie wydrukowane bilety
- Udaj się do security
- Udaj się do Gate
- Wsiądź do samolotu
:D
3 ludzi lubi ten post.
MARCINO uważa post za pomocny.

#46 PostWysłany: 29 Lip 2024 20:49 

Dzięki bardzi za szybką odpowiedź i instrukcje! Czyli po paszporcie/dowodzie w okienku znajdą moje karty pokładowe (nawet jak ich nie mam bo nie da sie ich pobrać) i bezpłatnie drukną? Tak to się dbywa teraz normalnie przy odlocie wizz z Tirany?
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 29 Lip 2024 21:04 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jakbyś przeczytał te 3 całe strony, to byś wiedział ze tak jest od zawsze w TIA
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#48 PostWysłany: 29 Lip 2024 21:16 

Hej, czytałem cały ten wątek przed swoim komentarzem, ale chyba jednak jest teraz inaczej. 2 lata temu na 100% drukowałem kartę pokładową w Albanii (bo myślałem, że tak trzeba), a teraz nawet jakbym chciał wydrukować w Albanii poza przez wylotem to bym nie mógł bo nie da się jej pobrać…
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 29 Lip 2024 21:27 

platynowy
Wrzuć posta tutaj, może akurat ktoś leci w tym samym terminie, będzie mógł złapać Cię za rękę i przejść z Tobą przez te wszystkie skomplikowane procedury.

napisz-dokad-lecisz-lipiec-2024,34,176955?start=20
 Profil Relacje PM off
tomaszl75 lubi ten post.

#50 PostWysłany: 29 Lip 2024 21:51 

:) wrzuciłem posta dokąd lecę, mimo, że sobie poradzę. Często latam wizzem, ale nie wiedziałem, że teraz tak dziwnie ogarnia się kartę pokładową w Tiranie (jest karta, ale jej nie widać) stąd pytam:) dzięki za odpowiedzi
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 29 Lip 2024 22:19 

niebieski
To że chodzi o TIA to raz, a dwa o to że Wizzair.
Lecąc z WAW do UK też miałem raz "to nie jest karta pokładowa" i musiałem isc ma check-in...
Innym razem w mateczniku BUD (!!) również mi kazali to samo uczynić, no bo trzeba było covidowe papierki sprawdzić.
Za dobre wyniki finansowe mają widocznie jak ich stać na takie nonszalanckie obsadzanie check-in'ów...
 Profil Relacje PM off
MARCINO lubi ten post.

#52 PostWysłany: 21 Sie 2024 23:56 

Edit z sierpnia
Normalnie wygenerowały się karty pokładowe, czy trzeba drukować na lotnisku, dam znać jutro.
Chce przewieźć 0,5-1 rakiji w podręcznym, przejdzie ?
Znajomemu przeszło 0.5l oliwy. Ponoć mają skanery płynów jak np. w Podgoricy. Jak ktoś ma jakieś info, chętnie przeczytam, bo nie chce wyrzucić dwóch flaszek.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 22 Sie 2024 09:29 

Zapomniałem dopisać, przewoźnik to Wizz-Air
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 22 Sie 2024 09:55 

niebieski
Nie widziałem w TIA nowych skanerów (takich cylindrycznych jak skaner MRI), na stronie jest napisane ze limit 100ml obowiązuje...
Ja wiem, że to nie to samo, że domowa rakija spod lady / z bazarku to jest cymes, ale jak nie jestes bardzo wybredny to za pare euro juz dostaniesz flaszke na duty free 🙂
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 22 Sie 2024 13:43 

srebrny
W TIA byłem kilka miesięcy temu, ale ZTCP mieli takie skanery. Nie wiem jak wyglądała kwestia płynów

#56 PostWysłany: 22 Sie 2024 21:33 

I jak z tym drukowaniem karty pokładowej bo jutro mam lot i nie wiem czy musze drukować czy mają skanery by z telefonu zeskanować. Ktoś coś wie?
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 22 Sie 2024 21:40 

Nie musisz mieć jeśli nie masz jak wydrukować. Idziesz do check-inu o pokazujesz bilet w telefonie, pokazujesz dokumenty i drukują Ci bilety. My mieliśmy wydrukowane a czytaliśmy również, że oni i tak dają swoje. Ale babka w check-inie popatrzyła i puściła nas z tym co mieliśmy.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 22 Sie 2024 21:41 

Loty: 158
Kilometry: 191 313
niebieski
Podejdź do odprawy paszportowej i bezpłatnie odbierz wydrukowane bilety
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 22 Sie 2024 22:18 

złoty
@Yhymek Nie trzeba nawet pokazywać biletu. Dajesz na check-inie dowód/paszport i dostajesz kartę pokładową

@zbery Do odprawy paszportowej? Chyba do stanowiska check-in

Co do nowych skanerów na kontroli bezpieczeństwa - są już od dawna
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 24 Sie 2024 21:38 

-- 24 Sie 2024 21:33 --

Jac napisał(a):
Nie widziałem w TIA nowych skanerów (takich cylindrycznych jak skaner MRI), na stronie jest napisane ze limit 100ml obowiązuje...
Ja wiem, że to nie to samo, że domowa rakija spod lady / z bazarku to jest cymes, ale jak nie jestes bardzo wybredny to za pare euro juz dostaniesz flaszke na duty free 🙂

Hmm za parę euro......
Flaszka większa albo 0.5 albo 0.7 (nie przyjrzałem się) 24 euro.
Taka 200ml 5.5€

-- 24 Sie 2024 21:35 --

Co do biletów, lecąc z Tirany nie drukujecie ich ponieważ oni i tak w miejscu odprawy drukują wam własne podłużne na tekturce.

-- 24 Sie 2024 21:38 --

A co do płynów, mi plastikowa przeszła (0.5l), znajomemu szklaną 0.5l zabrali. Potem zorientowaliśmy się, że zapomniał, że ma 0.5l wody w nerce i też przeszła pomimo że nerka leżała obok plecaka ze szklaną flaszką, którą stracił.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 69 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości