Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 622 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32  Następna
Autor Wiadomość
#601 PostWysłany: 22 Mar 2021 10:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Na jakim portalu najlepiej szukać mieszkania na miesiąc w Barcelonie, żeby nie zbankrutować ;) ?
(oczywiście poza airbnb i booking)

City break w Wiecznym Mieście za 689 PLN 🏛️🍕 Loty i 3 noclegi w hotelu 😍 City break w Wiecznym Mieście za 689 PLN 🏛️🍕 Loty i 3 noclegi w hotelu 😍
Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙 Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙
#602 PostWysłany: 22 Mar 2021 12:37 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Akna Jaki maksymalny budżet i w jakim okresie?

EDIT:
Np. Novotel Barcelona Cornella za 3730 zł zł/30 dni dla 1 osoby, 3880 zł/30 dni dla 2 osób lub 4025 zł/30 dni dla 3 osób może być?
W programie Accora, normalnie otrzymałabyś do tego status Silver po 10 nocach i Gold po 30 nocach, ale teraz z powodu covida są podwójne noce, więc powinnaś dostać status Silver po 5 nocach, Gold po 15 nocach i Platinum po 30 nocach.

Załączniki:
novotel.png
novotel.png [ 21.25 KiB | Obejrzany 6265 razy ]

Ostatnio edytowany przez Abcn, 22 Mar 2021 13:38, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
Akna lubi ten post.

#603 PostWysłany: 22 Mar 2021 13:40 
Moderator forum

Akna, nie wiem czy są takie strony :) koledzy radzili negocjowanie z właścielami , widziałaś
viewtopic.php?p=1352718#p1352718 ?

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off
Akna lubi ten post.

#604 PostWysłany: 22 Mar 2021 14:01 
Awatar użytkownika

niebieski
skrzat napisał(a):
@Akna Jaki maksymalny budżet i w jakim okresie?

EDIT:
Np. Novotel Barcelona Cornella za 3730 zł zł/30 dni dla 1 osoby, 3880 zł/30 dni dla 2 osób lub 4025 zł/30 dni dla 3 osób może być?

Dziękuję, fakt, kuszące, ale ja mam tam mieszkać i pracować zdalnie. W pokoju hotelowym nie da rady. Dlatego napisałam mieszkanie :)

@Abcn czasami ktoś zna kogoś, kto ma takie mieszkanie na wynajem - ja tak świetny apartament na 6 tygodni miałam w Las Palmas. Kojarzę, ze w Katalonii oficjalnie airbnb było poblokowane, stąd szukam innych dojść do ofert.

#605 PostWysłany: 22 Mar 2021 14:07 
Moderator forum

Airbnb faktycznie było przez jakiś czas zdelegalizowane w Barcelonie , ale już jest zalegalizowane na nowo ,
interes się kręci , nie tak jak przed epidemią , ale jednak.

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off
Akna lubi ten post.

#606 PostWysłany: 22 Mar 2021 16:54 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Akna
Korzystając z 15% cashbacku na quidco, 30 dni w tym Novotelu wyjdzie za ok. 3300 zł.
 Profil Relacje PM off  

#607 PostWysłany: 22 Mar 2021 17:02 
Awatar użytkownika

niebieski
@skrzat Home office 2 osób z małego pokoju hotelowego nie wyjdzie :)

#608 PostWysłany: 15 Kwi 2021 12:54 
Awatar użytkownika

Loty: 27
Kilometry: 45 291
Zbanowany
niebieski
W dniach 3-6.04.21 spałem w hostelu Central & Basic Solarium i mogę go osobiście polecić tym, co nie wymagają luksusów, tylko chcą jak najwięcej pozwiedzać, bo lokalizacja jest super. Blisko do portu i tuż za rogiem jest deptak La Rambla. W samym hostelu dostęp do mikrofali i czajnika.
15 euro za noc wyszło za jedną osobę, w cenie śniadanie, które jest poza obiektem.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#609 PostWysłany: 09 Gru 2022 16:20 

Szukam pokoju na 4 noclegi dla 2 osób dorosłych i dziecka 15 lat. Może ktoś z Was był w ostatnim czasie i ma wskazówkę?
 Profil Relacje PM off  

#610 PostWysłany: 09 Gru 2022 17:21 

niebieski
Ostatnio korzystałem z Pensio Cerdanya i mogę polecić. Najtaniej rezerwować bezpośrednio u nich na stronie.
 Profil Relacje PM off
birtur uważa post za pomocny.

#611 PostWysłany: 12 Gru 2022 21:48 

Na 3 os. też mieli? Sprawdzałem i są tylko na 2 os.
 Profil Relacje PM off  

#612 PostWysłany: 12 Gru 2022 22:18 

niebieski
Mają 3 osobowy z łazienką w pokoju - jedno łóżko podwójne i jedno pojedyncze, nr 5 - nawet miałem ten pokój, choć może na Twój termin już zajęty.

Ps. Sprawdziłem i faktycznie na ich stronie pokój jaki miałem to Double Room with Private Bathroom and Balcony 2 people Room Only.
Ja go brałem wprawdzie dla dwóch osób, ale z empirii wiem że w środku jest jedno łóżko podwójne (choć niezbyt szerokie) i jedno pojedyncze, mimo że tego pojedynczego na zdjęciach na ich stronie nie ma.
Sprawdź czy na Twój termin jest ten pokój dostępny i napisz do nich czy zakwaterują 2+1 w nr 5. Na majle odpowiadają sprawnie i nie chcą zaliczki przy pokoju z opcją rezygnacji.
 Profil Relacje PM off  

#613 PostWysłany: 23 Cze 2024 15:16 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Najpiękniejsza wiadomość tygodnia

Barcelona planuje zakazać turystom wynajmu krótkoterminowego od 2029 r

Barcelona planuje wprowadzić ogólnomiejski zakaz wynajmu krótkoterminowego, aby odpowiedzieć na skargi, jakoby turystyka była winna lokalnego kryzysu mieszkaniowego i rosnących czynszów.

To śródziemnomorskie miasto przestanie wydawać nowe licencje i nie odnawia istniejących, tak że w 2029 r. żadne domy nie będą mogły być wynajmowane jako obiekty zakwaterowania turystycznego, powiedział burmistrz Barcelony na piątkowej konferencji prasowej. Obecnie zarejestrowanych jest około 10 000 domów do wynajęcia dla turystów.

https://www.theguardian.com/world/artic ... sing-costs

https://www.bloomberg.com/news/articles ... -from-2029
 Profil Relacje PM off  

#614 PostWysłany: 24 Cze 2024 11:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Zeus napisał(a):

Owszem, lobby hotelowe z pewnoscia sie ucieszy... Natomiast, czy wplynie to w jakikolwiek sposob na rynek mieszkaniowy, biorac pod uwage ze aktualnie mieszkania turystyczne z licencja stanowia 0,77% wszystkich mieszkan w Barcelonie? Juz teraz Barcelona ma jeden z najbardziej restrykcyjnie regulowanych rynkow wynajmu krotkoterminowego, wiec ten nowy zakaz to zwykla populistyczna zagrywka. Zamiast tego zajeliby sie patalogicznymi praktykami lokalnych agencji nieruchomosci, ochrona przez okupasami czy przepisami utrudniajacymi nowego inwestycje, ktore blokuja nie tylko podaz nowych mieszkan ale i remonty pustostanow.

#615 PostWysłany: 24 Cze 2024 18:46 

niebieski
Zeus napisał(a):

Co w tym pięknego? Dziwne stwierdzenie biorąc pod uwage że to forum turystyczne :?
 Profil Relacje PM off  

#616 PostWysłany: 24 Cze 2024 18:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Bo jednak jakaś regulacja na airbnb musi być? Bo w niektórych miastach, przez airbnb ceny mieszkań są nie do przyjęcia dla lokalsów?
 Profil Relacje PM off  

#617 PostWysłany: 24 Cze 2024 19:06 

niebieski
Ahh ok. W d..ie z nami turystami, ważniejsze żeby byle Katalończyka było stac na apartament na Rambli.
 Profil Relacje PM off  

#618 PostWysłany: 24 Cze 2024 19:15 

srebrny
A gdzie nocowaleś przed erą airbnb?
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#619 PostWysłany: 24 Cze 2024 19:58 
Awatar użytkownika

srebrny
Zeus napisał(a):
Bo jednak jakaś regulacja na airbnb musi być?

Regulacja, czy zakaz? Przy aktualnej, juz mocno ograniczonej liczbie licencji airbnb w Barcelonie, ten zakaz nie bedzie mial zadnego znaczenia dla cen mieszkan dla lokalsow.

#620 PostWysłany: 24 Cze 2024 20:49 

Dziwi mnie, że ludzie ciągle wierzą w brednie o winie najmu krókoterminowego

Hiszpanie regulują i opodatkowują wszystko co się da (a nawet to czego wydawałoby, że się nie da). Efekty są jakie są

Temat przerabiany ostatnio w Argentynie:
"Javier Milei (prezydent Argentyny - przyp.red.) zliberalizował prawo najmu. Czołowy argentyński dziennik biznesowy podaje, że liczba lokali do wynajęcia w Buenos Aires już się podwoiła, a ceny spadły o 20 proc. Wcześniej większość umów podpisywano w dolarach, teraz znowu w pesos" - napisał na portalu X ekonomista Rafał Trzeciakowski.
https://www.money.pl/gospodarka/rozgorz ... 2896a.html

Z 2 lata temu chwilowo głośno było w Polsce, ale temat szybko ucichł - 200 000 niewynajętych mieszkań w Warszawie. Ludzie boją się wiecznych niepłacących lokatorów, więc mieszkania stoją puste z nadzieją na zarobek ze wzrostu ich wartości.

Aby nie było całkowicie obok tematu. Uwielbiam Barcelonę, nawet do śmierdzącej kanalizacji się przyzwyczaiłem. Tylko ceny hoteli są coraz trudniejsze do przełknięcia. Wolnych terenów poza centrum i na obrzeżach mają pod dostatkiem. Jeśli zależałoby im na zwiększeniu dostępności mieszkań, to uprościliby proces budowlany. Nic tak nie obniża cen jak duża podaż. Najwidoczniej im na tym nie zależy.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 622 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości