Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 07 Wrz 2023 11:36 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Anthony Bourdain: miejsca nieznane
jest emitowany od dluzszego czasu
nc+ Kuchnia+ okolo 21.00
 Profil Relacje PM off  

Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu
Gorące last minute❗ Tylko 1299 PLN za tygodniowe all inclusive na Riwierze Tureckiej 🍸🏖️🤭 Gorące last minute❗ Tylko 1299 PLN za tygodniowe all inclusive na Riwierze Tureckiej 🍸🏖️🤭
#42 PostWysłany: 07 Wrz 2023 11:55 

niebieski
Był, jest i będzie. To leci w kółko i od zawsze, jak Top Gear na BBC Brit.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 10 Wrz 2023 10:43 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
Posiadam tą książkę Świat od kuchni - w stylu Anthonego. Poniżejj zeskanowałem pierwsze strony - może kogoś zainteresuje dalszy ciąg:)

Załączniki:
img001.jpg
img001.jpg [ 848.42 KiB | Obejrzany 2126 razy ]
img002.jpg
img002.jpg [ 723.5 KiB | Obejrzany 2126 razy ]
img003.jpg
img003.jpg [ 835 KiB | Obejrzany 2126 razy ]
img004.jpg
img004.jpg [ 933.41 KiB | Obejrzany 2126 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#44 PostWysłany: 10 Wrz 2023 12:02 

srebrny
Będą następne?
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 17 Gru 2023 21:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Zeus napisał(a):
Bardzo polecam film o Bourdanie, Roadrunner...

Jest na Netfliksie
https://www.netflix.com/pl-en/title/81463700

Tylko wtedy, gdy się śmieję...
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#46 PostWysłany: 30 Gru 2023 10:36 

Dziś w Publio ebook "Dookoła świata" za 14.9 PLN - najtaniej w historii:

https://www.publio.pl/dookola-swiata-laurie-woolever,p1464752.html

Promocja trwa do 01.01.
 PM off
5 ludzi lubi ten post.
6 ludzi uważa post za pomocny.

#47 PostWysłany: 30 Gru 2023 13:49 
Awatar użytkownika

Loty: 370
Kilometry: 645 917
HON fly4free
Cena dobra, ale recenzja z Lubimy Czytać nie przekonuje:

"I teraz przechodzimy do tego, czy ta książka winna w ogóle ujrzeć światło dzienne. Moim zdaniem nie. Dlaczego? Ponieważ wkład Anthony'ego Bourdaina polega na cytowaniu jego wypowiedzi z programów, które prowadził, a mianowicie Miejsca nieznane i Bez rezerwacji. Laurie Woolever wspomina, co prawda we wstępie, że rozmawiała z Anthonym o pomysłach na ten tytuł, ale jego śmierć pokrzyżowała te plany. Nie przeszkodziła jej jednak w stworzeniu tej publikacji. Czy to etyczne? Nie sądzę. Według mnie to żerowanie na nazwisku, by wycisnąć z niego coś jeszcze i uszczknąć coś dla siebie. I to mi się ogromnie w tej książce nie podobało. Bo koniec końców Laurie Woolever nie ma bladego pojęcia, co by powiedział zmarły prezenter. Sądzą jednak po tym, jakim był człowiekiem, jak dobierał słowa i opowiadał, wyrażający w tym całego siebie, nie sądzę, by przypadło mu do gustu to, co zostało tutaj zaprezentowane. Tym bardziej że wszystko to, co „pada z ze strony Anthony'ego”, mogliśmy słyszeć, oglądając jego programy. Jaki więc sens jest powielać to w książce?"
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#48 PostWysłany: 30 Gru 2023 13:58 

Recenzjami lubimyczytać zbytnio bym się nie sugerował. Wszelkimi recenzjami z tego serwisu zresztą. ;)
 PM off  

#49 PostWysłany: 30 Gru 2023 14:03 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wiadomo, lepiej samemu wyrobić sobie zdanie. To co wkleiłem, jest bardziej opisem niż recenzją i mnie wystarczajaco zniechęciło
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 30 Gru 2023 14:16 

Mnie przekonało to:

Bourdain i Woolever postanowili napisać przewodnik turystyczny zaledwie kilka miesięcy przed jego śmiercią. Spotkali się i przez ponad godzinę naszkicowali plan książki. Niestety było to ich jedyne spotkanie, po którym Laurie zostało godzinne nagranie, szkic i plany na teksty poświęcone ważnym dla Tony'ego tematom. Odszedł jednak, zanim miał okazję je napisać...

Laurie Woolever po śmierci Anthony'ego Bourdaina zdecydowała się zwerbować grupę jego przyjaciół, członków rodziny i współpracowników, by podzielili się przemyśleniami i wspomnieniami na temat miejsc, które poznawali razem z Tonym. Część cytatów w książce pochodzi z programów "Bez rezerwacji", "Postój" i "Miejsca nieznane", a także ze wzmianek pojawiających w różnych publikacjach. Tak powstał niepokorny przewodnik kulinarny "Dookoła świata".

Ktoś w lubimyczytać nie doczytał (co niestety typowe na tym serwisie) genezy tej książki i wysnuł sobie wniosek, że to nekrobiznes. No nie. Materiał na książkę był, żadna wypowiedź nie jest zmyślona. Dodane wypowiedzi jego znajomych. Takie epitafium de facto.

Poza tym... W zasadzie to jedyna książka zawierająca miks jego wypowiedzi z ery filmowej. Jeżeli ktoś interesuje się osobowością Bourdaina (mnie interesował jako człowiek, nie tylko jako kucharz) to imo jest to świetny tytuł podsumowujący jego życie ;)

Aha, Laurie Woolever to jego wieloletnia asystentka, zaczęli współpracę już przy pierwszej jego książce, następne współtworzyli, więc wbrew temu, co ktoś napisał na lubimyczytać, ona doskonale wie, co Bourdain mówił i pisał. ;)
 PM off  

#51 PostWysłany: 30 Gru 2023 15:14 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Anonymous napisał(a):
Spotkali się i przez ponad godzinę naszkicowali plan książki. Niestety było to ich jedyne spotkanie, po którym Laurie zostało godzinne nagranie, szkic i plany na teksty poświęcone ważnym dla Tony'ego tematom.

Przykro mi, ale wciąż mnie nie przekonałeś. Po przeczytaniu, koniecznie daj znać, czy warto. Dla użytkowników forum z pewnością istotne będą informacje o odwiedzonych przez Bourdeina miejscach i jak do nich dotrzeć .

Ostatnio edytowany przez igore, 30 Gru 2023 15:17, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 30 Gru 2023 15:17 

Ależ ja nie chciałem Cię przekonywać. Każdy czyta to, co uważa za stosowne. Chodziło mi tylko o mój stosunek do tej "recenzji". ;)
 PM off
igore lubi ten post.

#53 PostWysłany: 07 Cze 2024 23:59 

niebieski
Stasiek_T napisał(a):
Zeus napisał(a):
Bardzo polecam film o Bourdanie, Roadrunner...

Jest na Netfliksie
https://www.netflix.com/pl-en/title/81463700

Dostępny w Polsce tylko do 15.06.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#54 PostWysłany: 11 Sie 2024 16:12 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Kto ma HBO maxa, zmienia ip na USA i ma piękny komplet do oglądania :)

Załącznik:
tony.jpeg
tony.jpeg [ 172.47 KiB | Obejrzany 693 razy ]

PS jest także film o niego, Roadrunner
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#55 PostWysłany: 14 Sie 2024 22:50 

Cała biblioteka w Maxie, to montuje vpn i może uda się obejrzeć. Dzięki za life hacka.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości