Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Kwi 2024 12:29 

niebieski
Będę miała 2 dni na CT, czy można zwiedzać bez wynajętego auta? Czy na przylądki jeździ jakaś komunikacja?
 Profil Relacje PM off  

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
 Temat postu: Re: RPA i Kapsztad
#2 PostWysłany: 08 Kwi 2024 01:18 

niebieski
Na przylądki są autobusy wycieczkowe.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Kwi 2024 13:51 

niebieski
Można, jest dużo busów wycieczkowych, oraz dobrze działa Uber.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Kwi 2024 14:25 

srebrny
jesli sie nic nie zmienilo to hop on/off dobrze objezdzal okolice
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Kwi 2024 14:47 

niebieski
Dzięki za te podpowiedzi!!! Jakieś lokum polecacie w fajnym miejscu CT?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Kwi 2024 14:50 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Polecam: rpa,forum,299
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Cze 2024 14:43 
Awatar użytkownika

złoty
Interesuje mnie City pass Kapsztad, będziemy w 4 osoby i dobrze byłoby wiedzieć gdzie działają i na ile się to opłaca ?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Cze 2024 20:51 

niebieski
To chyba wszystko o CPT City Pass jest do szybkiego znalezienia w sieci. A opłacalność sam musisz sobie wyliczyć.
Ja tego nie kupowałem bo mi się nie opłacało.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 13 Cze 2024 00:03 
Awatar użytkownika

złoty
Prawie wszystko jest do znalezienia, i to forum mogłoby być chudsze o tysiące stron, ale jak gość sam pisze, że wrócił i chętnie odpowie to pytam
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 13 Cze 2024 11:59 

Dla mnie to była najlepsza karta miejska, z jaką miałem dotąd do czynienia, ale zaczyna być naprawdę opłacalna przy pobycie 3-5 dniowym. Z uwagi na tę ofertę, zmieniłem mój plan pobytu w Kapsztadzie na stacjonarny przez 5 dni. Oferta jest naprawdę bardzo obfita i różnorodna (łącznie z posiłkami). Zapłaciłem nieco ponad 2 tys. R na osobę, a skorzystałem z ofert wartych prawie 4 tys. R. W cenie są nieograniczone przejazdy citysightseeing busem przez 5 dni, czy kolejka na Górę Stołową. Korzystanie jest zupełnie bezproblemowe, także z atrakcji wymagających wcześniejszej rezerwacji. Polecam szczególnie rejs jachtem o zachodzie słońca (ze średniej jakości bąbelkami) i wizytę w winiarni Groot Constantia (degustacja obfita, a wina znakomite - aż musieliśmy prosić o mniejsze porcje, bo zakończylibyśmy na czworakach).
Mankamentem o tej porze roku jest, że wcześnie zapada noc i wszystko krócej działa, więc - zwłaszcza korzystając tylko z sightseeing, które ma dość czasochłonne i jednokierunkowe trasy - mało jest dnia na intensywniejsze wykorzystanie oferty. My dodatkowo korzystaliśmy jeszcze z komunikacji miejskiej i ubera. Autobus nie dojeżdża do atrakcji poza miastem, a takich ofert jest też sporo. Chcąc z nich skorzystać trzeba wypożyczyć samochód. Najlepiej przejrzeć ofertę (citypass.co.za), zaplanować sobie atrakcje do skorzystania i sprawdzić czy się to opłaca. My skorzystaliśmy z: citysightseeing, kolejki na Stołową, rejsu o zachodzie słońca, wizyty w winiarni Groot Constantia, rejsu na wyspę fok, galerii, muzeum diamentów w pracowni Shimanskiego (raczej dla koneserów, ale partnerka chciała), wizyty w Parku Ptaków i Małp (nie polecam, dość smutne i przytłaczające), akwarium (świetne, karmienie o 16.), galerii Zeitz Mocaa, koła, wycieczki kanałami, do tego rybka z frytkami na Hout Bay, burger w Hard Rock Cafe i pewnie coś jeszcze o czym zapomniałem.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości