Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Lut 2024 01:13 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Ktoś testował taką opcję? Za ile (realnie) można próbować zrobić taką trasę biorąc taxi z lotniska?

Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu
Zostaw szarą jesień za sobą 🌫️✈️ ☀️ Wycieczka na słoneczny Cypr za 655 PLN 🌴😍 Zostaw szarą jesień za sobą 🌫️✈️ ☀️ Wycieczka na słoneczny Cypr za 655 PLN 🌴😍
#2 PostWysłany: 26 Lut 2024 10:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Mi pierwszy z brzegu taksówkarz w VF (mieście) krzyknął 60$ za całą grupę, zeszliśmy do 30$ i za tyle dojechaliśmy do granicy.

Z VFA (lotniska) do miasta cena jest (niemal) sztywno 30$ za grupę, ale już z powrotem bez problemu można dojechać za 15$. Można też pewnie wyjść po prostu na drogę z złapać kogokolwiek do miasta.

Ceny wyżej są, jakie chciało mi się uzyskać, a nie najniższe możliwe - pewnie da się taniej.
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 26 Lut 2024 11:16 
Awatar użytkownika

złoty
Mało prawdopodobne niższe ceny, chyba że ktoś pojedynczo i znajdzie jeszcze innego pasażera, dla 4 osób 30$ to standard z lotniska na granicę, a jest to spory kawałek
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Lut 2024 12:25 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Super, Dzięki za odpowiedzi. Wiem, że 30$ to sztywna stawka z lotniska na granicę z Zambią ale chcieliśmy oszacować za ile da się z lotniska dotrzeć na granicę z Bostwaną. Jesteśmy na miejscu w wersji weekendowej, zależy nam na czasie i najchętniej wzielibyśmy taxi bezpośrednio z lotniska aby tracić jak nejmniej czasu na negocjacje i przesiadki
oskiboski lubi ten post.

#5 PostWysłany: 26 Lut 2024 14:17 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeśli mogę zaproponować, spróbuj np. 45$ za lotnisko-Kazungula za grupę. Myślę, że to wykonalne. Taksówkarz z lotniska i tak podrzuci Was swoim znajomym, którzy jeżdżą do granicy, i im przekaże - gdzieś w tę okolicę: https://maps.app.goo.gl/m1bz2hrSry2PYn6n7

A jeśli nie chce Ci się zbytnio tracić czasu, to 60$ imho powinno na pewno wystarczyć.
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 05 Mar 2024 20:28 
Site Admin

I 60$ wystarczyło - nasz gość zgodził się od razu więc pewnie przepłaciliśmy (ale mieliśmy wyścig z czasem by zdążyć na wieczorny rejs po Chobe i udało się :) )
kameander lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości