Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Posiadając przesiadkę na jednym bilecie to przesiadka jest gwarantowana (Turkish Airlines, Pegasus, Anadolu Jet)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 23 Sty 2024 12:57 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Gwarantowana przesiadka,
 Profil Relacje PM off  

❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩 ❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩
🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
#22 PostWysłany: 25 Sty 2024 15:01 
Awatar użytkownika

srebrny
Pegasus przesiadka 1:15godz. international w SAW na jednym bilecie z OTA. Pasażer ma być spokojny, ze się uda? :)

#23 PostWysłany: 25 Sty 2024 15:09 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Evet

Tak
 Profil Relacje PM off
wtak uważa post za pomocny.

#24 PostWysłany: 21 Mar 2024 21:42 

niebieski
Cześć, w maju czeka mnie niecałe 5h stopovera w SAW. Trochę za mało aby spokojnie dostać się do centrum Stambułu metrem i zjeść kebaba. Ma ktoś wiedzę, czy w najbliższej okolicy lotniska jest coś ciekawego do zobaczenia/zrobienia, co by się nie zanudzić? Przerwa od 8:40 do 13:30.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 21 Mar 2024 22:19 
Awatar użytkownika

Loty: 189
Kilometry: 349 600
Zbanowany
Hej

https://unikalna-nazwa-bloga.blogspot.c ... n.html?m=1

Przeczytaj od "Przesiadkę mamy w SAW - 6h 15 minut."
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#26 PostWysłany: 10 Cze 2024 20:51 

Loty: 68
Kilometry: 187 030
Witam

Mialem tydzien temu przesiadke w SAW lot na jednym bilecie Pegasus.
Berlin - SAW
SAW-Dubaj
Czas na przesiadke 1:20
Przesiadka bez problemu, idzie sie odrazu po chyba niebieskiej linii "international connection" omija się kontrole paszportowa, bagaze kontrolowane jeszcze raz ale idzie szybko bez wyjmowania plynow. Po schodach do gory i jest sie na odlotach. Ze spokojem godzine by wystarczyla a nawet mniej.
 Profil Relacje PM off
bim-bam uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 07 Lis 2024 00:05 

Cześć,
a jak Wasze doświadczenia z SAW przy dwóch biletach, oba Pegasus? Na jednym mam - zakładając, że w ogóle poleci - ERB-SAW. I teoretycznie ze 2h później SAW-BER. Czy transfer zadziała, czy paszportowo-bezpieczeństwowa wycieczka?
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 07 Lis 2024 07:34 
Awatar użytkownika

srebrny
@patpul IMHO zadziała bez problemu, zawsze pokazywałem kartę pokładową na kolejny lot pracownikowi, który stał przy "linii" transferowej, następnie szybka (lub nie) kontrola bezpieczeństwa i airside.
patpul lubi ten post.

#29 PostWysłany: 09 Gru 2024 22:58 

Cześć,

Czy taka przesiadka (przy braku spóźnień) ma prawo się udać? Bagaż tylko podręczny.

Załącznik:
Zrzut ekranu 2024-12-09 215620.png
Zrzut ekranu 2024-12-09 215620.png [ 95.83 KiB | Obejrzany 352 razy ]

+ orientuje się ktoś co oznacza w kiwi 'transfer objęty ochroną przed zakłóceniami?
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 09 Gru 2024 23:02 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ma prawo się udać
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 09 Gru 2024 23:05 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ale security na SAW potrafi się przytkać, a tam nie ma airside transferu :cry:

#32 PostWysłany: 10 Gru 2024 02:53 

niebieski
1.5h na przesiadkę na SAW (z kontrolą paszportową i security) nie brałbym nawet pod uwagę. Po co jakieś ryzyko uda się nie uda. Miałem lot VIE-SAW-Konya na jednym bilecie Pegasus i pomimo przylotu punktualnego z Wiednia utkwiłem właśnie na imigration i więcej na ponownym security. Efekt 1.5h poszło w palnik i nie zdążyłem. Przy okienku Pegasusa mimo stresu zmienili mi na następny o 4h pózniej lot.
Kolega przypuszczam ma oddzielne PNR wiec czarno to widzę.Dodatkowo może się zdarzyć że aby dostać kartę pokładową do BAH musi stawić się w check-in ( lecąc z BUD-SAW-BAH w check-in Budapeszt przemaglowali mnie pod kątem wizy ( miałem) ale chodziło o kolejny bilet wylotowy z Bahrainu ! (całość na jednym PNR)
erfly sprawdz bo na jednym bilecie możesz mieć Ajeta z Antalya i 3h separacją na kolejny lot i tu bez problemu.

SAW generalnie z przesiadką nie przekraczając granicy (imigration) jest bezproblemowy i 1.5h jest do zrobienia a nawet krócej.

"+ orientuje się ktoś co oznacza w kiwi 'transfer objęty ochroną przed zakłóceniami?"

Zapomnij , Kiwi nie zagwarantuje Ci przesiadki na dwóch oddzielnych PNR . Miałem podobny przypadek w Trip.com gdzie po zakupie biletów A-B-C okazało się że przesłali właśnie oddzielne bilety a w toku rezerwacji było info "gwarancja przesiadki"

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości