Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Sty 2024 00:18 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
Dobra oferta w Humble Bundle na przewodniki Lonely Planet - do pobrania 35 sztuk, wszystkie w formacie epub. Cena 18.27 euro za zestaw, więc tyle co normalnie kosztuje jedna książka. Na pierwszy rzut oka najnowsze wydania.

Poza przewodnikami w pakiecie są jakieś rozmówki, ale to mnie specjalnie nie ekscytuje ;)

https://www.humblebundle.com/software/u ... d-software

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

HIT🔥 Loty (z bagażem) do Tokio od 1396 PLN 😲😲 Wylot z Mediolanu HIT🔥 Loty (z bagażem) do Tokio od 1396 PLN 😲😲 Wylot z Mediolanu
Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
#2 PostWysłany: 16 Sty 2024 02:48 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Tylko czy LP jest cokolwiek warte aktualnie ?

#3 PostWysłany: 16 Sty 2024 07:30 

złoty
@oskiboski Dla mnie jak najbardziej są one przydatne oczywiście poza opisami restauracji, hoteli i poradami praktycznymi na miejscu.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
pinokio669 uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 16 Sty 2024 10:33 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Ja ogólnie lubię mieć wszystkie informacje w.jednym miejscu, więc całkiem lubiłem te przewodniki, ale... trochę ostatnio dynamiczna sytuacja, więc zauważyłem, że bardzo szybko się deaktualizują. Nigdy też nie miałem ich w ebooku - jak z ich czytelnością?
 Profil Relacje PM off
pinokio669 lubi ten post.

#5 PostWysłany: 16 Sty 2024 10:49 

złoty
@trocha Czcionka jest duża. Ale osobiście wolę takie rzeczy w papierze lub w PDFie. Może to siła przyzwyczajenia, może kilka wiosen na karku :lol: ale taki klasyczny typowo książkowy układ stron lepiej mi się czyta i bardziej do mnie przemawia.
 Profil Relacje PM off
pinokio669 lubi ten post.

#6 PostWysłany: 16 Sty 2024 13:20 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
Ja też zauważyłem, że korzystam z przewodnikow inaczej. Dwadzieścia lat temu to był nieodzowny towarzysz podróży. Przewodniki te pomagały w logistyce, doborze trasy, czy nawet znaleźć spanie:).

Teraz to bardziej czytam je już w trakcie podróży, głównie w samolocie, gdzie przeglądam głównie sekcje w zakresie historii, kultury, ciekawostek o kraju. Praktycznie nie czytam informacji praktycznych, gdyż wszystko bardziej aktualne jest w sieci. Trasę też bardziej układam inspirując się relacjami innych osób.

Ale za 18 euro wziąłem, zestaw przewodnikow spory i na pewno już kilka z nich mi się przyda w najbliższych miesiacach. Szkoda, że nie ma pdf, sam epub, bo w telefonie wygodniej mi się pdf używało. Ale na kindle działa ok..
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Sty 2024 22:33 
Awatar użytkownika

srebrny
Już miałem kupić ale w sumie już LP nie potrzebuję, choćby na takim wikivoyage jest więcej, aktualniej - po prostu lepiej.

Poza tym część tych przewodników w pdf LP rozdaje za darmo, np:
https://media.lonelyplanet.com/ebook/spain.pdf
https://media.lonelyplanet.com/ebook/italy.pdf
https://media.lonelyplanet.com/ebook/france.pdf

Wystarczy się zarejestrować, jest tam tego o wiele więcej.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości