Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 63 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Kiwi - opinie
#41 PostWysłany: 24 Sie 2023 23:26 

Witajcie. Mam pytanie odnośnie rezerwacji lotu przez Kiwi.com i odprawy. Otrzymałem informację o treści: "Nie udało nam się odprawić Cię na zbliżające się loty. Musisz zrobić to samodzielnie za pośrednictwem linii lotniczych.

Jeśli planujesz odprawić się na lotnisku, zarezerwuj sobie odpowiednio dużo czasu i nie zapomnij biletu elektronicznego. Jeśli przewoźnik pobierze od Ciebie za to opłatę, zwrócimy Ci ją. Prześlij nam kopię potwierdzenia za pomocą formularza zwrotów i anulacji, który udostępnimy Ci po rozpoczęciu podróży.".

Chodzi o linię Pegasus (lot Berlin-Izmir). Próbowałem wpisać dane lotu na stronie Pegasus, ale wymagają oni PNR, który ma 6 znaków, a Kiwi podało na bilecie kod 8-znakowy. Czy w związku z tym mam po prostu jechać z biletem elektronicznym na lotniska i tam się odprawić? Czy ktoś orientuje się jaki jest koszt takiej odprawy? Pierwszy raz rezerwuję przez Kiwi i pierwszy raz zdarza mi się taka sytuacja, więc jestem w totalnej kropce.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. :)
 Profil Relacje PM off  

🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙 🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙
OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩 OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩
#42 PostWysłany: 25 Sie 2023 06:23 

platynowy
@Kuba13130 poszukaj dokładnie w pdf z biletem od Kiwi, powinien też tam być kod 6-znakowy. Ewentualnie zaloguj się na stronie kiwi. Jeśli nadal nie ma, to napisz do supportu.

#43 PostWysłany: 27 Wrz 2023 20:29 

Jutro wieczorem mam zaplanowany lot WRO-BCN wizzairem kupiony przez kiwi. W pewnym momencie po zakupie została zmieniona godzina lotu, świadomość czego powinno się teoretycznie potwierdzić logując się na konto, z którego dokonana była rezerwacja. Ale że była dokonana przez pośrednika, to olałem sprawę i czekałem na możliwość dokonania odprawy online, bo wpisując w apce lub na stronie wizza kod podany przez kiwi, rezerwacja cały czas była i nadal jest widoczna. Tylko efekt jest taki, że do lotu mniej niż 24h, a zarówno w aplikacji, jak i na stronie wyświetla się informacja, że odprawa online jeszcze nie jest dostępna. Natomiast w aplikacji kiwi odprawa ma status "przetwarzanie odprawy online" i ma być widoczna niby maksymalnie 6 godzin przed lotem. Najciekawsze w tym wszystkim jest to, że lot powrotny 08.10. VLC-WAW, również wizzairem kupiony przez kiwi, przy którym nie było zmiany godziny lotu, już teraz zarówno w aplikacji przewoźnika jak i na jego stronie ma możliwość dokonania odprawy online :shock:

Miał ktoś taką sytuację? Nie wiem czy spać spokojnie czy nastawiać się na przeboje :D Na razie napisałem im żeby podali mi maila i hasło do konta, z którego dokonali tej rezerwacji do Barcelony, bo chcę samodzielnie się odprawić. Mają się teoretycznie odezwać w ciągu 4 godzin, zobaczymy.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 05 Gru 2023 16:39 

Wyszukuję lotu przez aplikację kiwi. W Wyszukiwanych wynikach nie ma w ogóle Ryanaira. Na liście linii lotniczych też nie ma w ogóle Ryanaira. Czy moja aplikacja szwankuje czy to jakieś docelowy działanie?
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 05 Gru 2023 16:46 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Od kilku tygodni Ryanair pojawia się i znika ze stron pośredników. Aktualnie zniknął :(
 Profil Relacje PM off
robertrze uważa post za pomocny.

#46 PostWysłany: 08 Sty 2024 20:26 

Właśnie przeszukuje forum w tym temacie... ktoś coś wie nt tema? Kiwi i Kayak nie wyświetlają większości lotów które np. znajduję w Google Flight, tak głównie Rayanair i Wizzair
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 08 Sty 2024 21:47 

A może by tak przeczytać jeden post wyżej ?
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#48 PostWysłany: 08 Sty 2024 22:04 

No i? co w nim się dowiedziałeś?
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 08 Sty 2024 22:16 

srebrny
https://turystyka.rp.pl/linie-lotnicze/ ... w-ryanaira
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
SamWPodrozy uważa post za pomocny.

#50 PostWysłany: 29 Sty 2024 18:27 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Ryanair i Kiwi osiągnęli porozumienie: https://corporate.ryanair.com/news/ryan ... -kiwi-com/
 Profil Relacje PM off
skrzat lubi ten post.
skrzat uważa post za pomocny.

#51 PostWysłany: 29 Sty 2024 19:16 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
D.. się pali ryanowi to trzeba działać :)
4 ludzi lubi ten post.

#52 PostWysłany: 29 Sty 2024 20:43 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
@oskiboski co prawda wyniki za Q3 2023 faktycznie są słabsze niż oczekiwane, to raczej nie powiedziałbym, że im się pali pod tyłkiem.
Dodatkowo dogadali się też z SAPem i będzie można rezerwować podróże służbowe bezpośrednio przez Concur, co ułatwi też mocno ich rozliczanie.
https://corporate.ryanair.com/news/ryan ... t-of-e15m/

Cytuj:
We have reached agreement with SAP Concur to integrate their on-line travel tool with Ryanair’s website. Corporate customers who book directly with Ryanair via Concur can now benefit from significant efficiencies (incl. automated expense & invoice management) in their booking and admin. process.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 30 Sty 2024 12:05 

złoty
https://www.rynek-lotniczy.pl/wiadomosc ... 19903.html
To porozumienie z Kiwi zupełnie mnie to nie dziwi. Robienie takiej "szopki" było zapewne potrzebne Ryanairowi tylko do negocjacji kwoty prowizji od sprzedanych biletów.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 31 Sty 2024 09:27 

Szopka czy nie, to bilety Ryanair w Kiwi będzie można teraz kupować w zdecydowanie bardziej cywilizowany sposób. Jest korzyść dla klienta, także bardzo dobry news.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 05 Lut 2024 22:42 

Ryanair znów znikł - chwile był i znów nie ma
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 15 Lut 2024 22:26 

Plus dla Kiwi, WizzAir anulował lot SPU->KRK dnia 31 sty. Otrzymałem nt. temat info na maila od Kiwi z opcjami - zwrot kosztów lub wybranie innego lotu rejsu, ale że cena była dużo wyższa wybrałem zwrot. Po 11 dniach mail, że przewoźnik zaakceptował zwrot i mogę otrzymać 100% kwoty jaką zapłaciłem za lot lub kredyty Kiwi - wybrałem kredyty kiwi i dzięki temu jestem 30 zł do przodu ;)
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 26 Mar 2024 15:29 

Minus dla Kiwi. Identyczna sytuacja z odwołaniem lotu przez przewoźnika i zwrot jedynie część zapłaconej kwoty. Z tego co widzę po opiniach na trustpilot nie jestem jedynym zrobionym w konia, więc nie wiem jakim cudem zwrócili ci całość.

#58 PostWysłany: 26 Mar 2024 20:00 

A jakieś szczegóły? jaka linia, kiedy miał być lot a kiedy odwołali?
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 26 Mar 2024 21:26 

Nepal airlines. Lot miał być 25.II, odwołali 11.II
Propozycja z Kiwi była zmiana lotów za dopłatą (wyższą niż cena nowych biletów) lub zwrot kosztów. Wybrałem zwrot. Zwrócili mniej o prawie 33%
marek2011 lubi ten post.

#60 PostWysłany: 08 Sie 2024 10:09 
Awatar użytkownika

HON fly4free
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Znany- ... 94230.html

Na papierze wygląda ciekawie, ale zobaczymy jak będzie w praktyce ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 63 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości