Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Mołdawia ogólnie
#1 PostWysłany: 28 Paź 2023 15:45 

Witam, 07.10. 23 wróciliśmy z Mołdawii i Naddniestrza. Krótko jak było . Normalnie, Kiszyniów miasto europejskie, ulice równe (większość) chodniki nierówne(większość). Noclegi przez Airbnb. Internet w Polsce przez Airalo. Bilety do zwiedzania winnicy Criciva kupione w Polsce. Dwa bilety na marszrutkę do Tyraspola 120 lei. Czas jazdy około dwie godz. Przerwa na granicy 10 min. Skanowanie paszportów i wiza\przepustka na 12 godz. wszyscy uprzejmi i grzeczni. W Tyraspolu. wstąpiliśmy do gmachu prokuratury generalnej Moldawskiej Republiki Naddziestrzańskiej w poszukiwaniu toalety- proszę bardzo ,strażnik wpuścił nas do środka wskazał właściwe drzwi, pełna kultura (tylko w środku ,,na Małysza").Internet mobilny ten z Airalo nie działa ,wi-fi złapaliśmy w jakimś sklepie nie połączy się. Na poczcie poprosiliśmy o widokówki i znaczki, pytają dokąd i dają mołdawskie. Wszędzie płacimy rublami naddniestrzańskimi. jedna leja to 0,86 rubla . jako ciekawostka można kupić papierosy mentolowe. W Kiszyniowie zwiedzania na jeden dzień. Ogólny koszt wycieczki w dniach 03-07.10 wyniósł 4020,45 zł na dwie osoby. To jest całkowity koszt nawet bilety na dojazd z prowincji do Warszawy i z powrotem. Jeśli ktoś jest zainteresowany to służę bardziej szczegółowymi informacjami.
 Profil Relacje PM off  

Zagraniczny sylwester w supercenie 251 PLN❗🔥 Loty do Kiszyniowa + 2 noclegi w centrum 🥂✨ Zagraniczny sylwester w supercenie 251 PLN❗🔥 Loty do Kiszyniowa + 2 noclegi w centrum 🥂✨
Jesienne słońce na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel z all inclusive w Pafos za 2039 PLN Jesienne słońce na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel z all inclusive w Pafos za 2039 PLN
 Temat postu: Re: Mołdawia ogólnie
#2 PostWysłany: 28 Paź 2023 17:50 

niebieski
Przyznam - bez urazy - że osobiście według mnie te koszty są gigantyczne, nie wiem, co tam robiliście, żeby wydać tyle kasy, ale może to transport VIP, eleganckie lokale i usługi, dyskoteki, uciechy;).
Jeżdżę autem od 2013 roku co dwa, trzy lata (w Transdniestrzu nawet "zarejestrowali" mi auto na 5 lat na kolejne pobyty;-) i ciężko nam wydać więcej niż 50 EUR na parę w ciągu dnia korzystając z normalnych, lokalnych atrakcji, wstępów, spania, jedzenia, pamiątek. Widocznie starcy aż tyle nie potrzebują;)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 29 Paź 2023 20:33 

Kwota którą podałem zawiera też cenę za bilety lot-u. Niestety do Kiszyniowa szalone środy nie obowiązują. Na miejscu za 120 zł w La Placinte byliśmy nażarci nieprzyzwoicie.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Paź 2023 21:19 
Awatar użytkownika

srebrny
@ciachu25 , bez przesady, cena nie jest ani mała, ani duża. Wystarczy wziąć lepszy hotel i już połowa budżetu zrobiona.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Paź 2023 21:35 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
srebrny
ciachu25 napisał(a):
Przyznam - bez urazy - że osobiście według mnie te koszty są gigantyczne, nie wiem, co tam robiliście, żeby wydać tyle kasy, ale może to transport VIP, eleganckie lokale i usługi, dyskoteki, uciechy;).
Jeżdżę autem od 2013 roku co dwa, trzy lata (w Transdniestrzu nawet "zarejestrowali" mi auto na 5 lat na kolejne pobyty;-) i ciężko nam wydać więcej niż 50 EUR na parę w ciągu dnia korzystając z normalnych, lokalnych atrakcji, wstępów, spania, jedzenia, pamiątek. Widocznie starcy aż tyle nie potrzebują;)

podejrzewam że gdyby te kilka dni był we Włoszech lub Grecji wyszło 8 tyś , jakby podejść Mołdawia to nie Japonia :):) i tam można polecieć tanio , po za tym samo istotą tego forum jest tanie podróżowanie z samej... jego nazwy :):)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości