Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 12 Mar 2023 00:47 

niebieski
Znacie jakąś sensowną wypożyczalnię w VLC, która umożliwia zwrot samochodu w nocy nad ranem?
Ostatnio korzystałem tam z Record Go i byłem zadowolony, ale niestety w tym biurze nie ma takiej możliwości :(
 Profil Relacje PM off  

Ponad 6 zł za każdą dobę z psem. Włochy chcą wprowadzić psi podatek turystyczny Ponad 6 zł za każdą dobę z psem. Włochy chcą wprowadzić psi podatek turystyczny
Poszukaj słońca w Egipcie ☀️🌴 4* hotel z all inclusive i prywatną plażą za 1833 PLN 🌊🏝️ Poszukaj słońca w Egipcie ☀️🌴 4* hotel z all inclusive i prywatną plażą za 1833 PLN 🌊🏝️
#42 PostWysłany: 10 Paź 2023 17:59 

srebrny
Wypożyczyłem samochód na lotnisku VLC w Record Go przez Flexi Car.
Zarezerwowałem Small i dostałem Fiat-a 500 (a mogłem Pandę, więc dostałem up'a ;) ).
Do wypożyczalni jest busik z lotniska z Parkingu 6 (po wyjściu z terminala w lewo i kilka minut spaceru). Kierowca busika ma listę osób, które powinien zabrać, więc na gapę się nie pojedzie :lol:
Sama wypożyczalnia jest w kontenerze na placu parkingowym (zdjęcie poniżej) i nawet ciężko się schronić przed słońcem, bo przemiał mają raczej spory.
Załącznik:
Record_Go_VLC.jpg
Record_Go_VLC.jpg [ 343.83 KiB | Obejrzany 1420 razy ]

W kontenerze 5 stanowisk obsługi (z czego czynne były 2) oraz 2 stanowiska automatyczne. Ja czekałem godzinę na odbiór. Ludzi do odbioru było tak dużo, że nie było żadnego oglądania samochodu, tylko podpisanie protokołu i informacja, żeby nagrać filmik i na tej podstawie będą rozstrzygać ewentualne uszkodzenia przy zwrocie.... Poinformowano mnie, że przy zwrocie bak paliwa ma być pełny i będę musiał przedstawić potwierdzenie zakupu paliwa ze stacji, która jest blisko ich biura, najlepiej z tej co jest tuż obok. Zapłaciłem za wynajem i depozyt za bak paliwa oraz zablokowano mi na karcie 1100 EUR depozytu za samochód, dostałem kluczyki w rękę i to wszystko. Na plus było, że depozyt za samochód zrobili jako blokadę a nie jako transakcje co niestety często się zdarza (bo wtedy w grę wchodzą różnice kursowe).
Zwrot samochodu szybki i bezproblemowy, pracownik pobieżnie obejrzał auto i powiedział, że jest ok (ale oczywiście żadnego potwierdzenia dał...), za to poinformował, że odblokowanie depozytu za samochód będzie za ok 1 miesiąc (!) - jednak po 2 dniach roboczych depozyt za paliwo został zwrócony i blokada za samochód została zdjęta.
Także generalnie mogę polecić.
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#43 PostWysłany: 10 Paź 2023 18:25 

srebrny
Cytuj:
ale oczywiście żadnego potwierdzenia dał...

Dlaczego oczywiście? Mnie zawsze dają...
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 10 Paź 2023 19:07 

srebrny
Bo mnie nie zawsze dają a w zasadzie kiedyś nie było z tym problemu, ale ostatnie kilka razy niestety tak wyglądało.

#45 PostWysłany: 10 Paź 2023 19:08 

srebrny
Trzeba tego żądać.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 10 Paź 2023 19:11 

srebrny
Masz rację, co nie zmienia sytuacji, że odmawiają i trzeba się z nimi użerać o to.

#47 PostWysłany: 11 Paź 2023 03:13 

niebieski
novart napisał(a):
...
Zarezerwowałem Small i dostałem Fiat-a 500 (a mogłem Pandę, więc dostałem up'a ;) ).
...

Wydaje mi się, że small to właśnie Fiat 500.
Jakbyś dostał Pandę to byłby upgrade, bo to na pewno większy samochód.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 11 Paź 2023 12:03 

srebrny
@piwili Fiat 500 ładniejszy ;) poza tym Pani za kontuarkiem powiedziała, że mi ładnie z oczu patrzy i dostanę lepszy samochód :lol:
Cicha_Woda lubi ten post.

#49 PostWysłany: 11 Paź 2023 20:39 

niebieski
To lepiej uważaj na takie panie, bo nie wiadomo jak to się kiedyś skończy...
 Profil Relacje PM off
novart lubi ten post.

#50 PostWysłany: 18 Gru 2024 14:40 

niebieski
Ktoś wie o której mogę najpóźniej odebrać samochód na lotnisku w Walencji z RecordGO? Lecimy w sobotę i teoretycznie mam być o 21:50. Podczas rezerwacji najpóźniejsza godzina jaką mogę wybrać to 22:00. To jest tak, że o 22 już jest zamknięte czy max o 22 będzie ostatni busik na lotnisku do wypożyczalni?
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 18 Gru 2024 14:50 
Awatar użytkownika

Loty: 508
Kilometry: 973 943
złoty
Doliczą ci prowizję za odbiór po godzinach. I jeszcze musisz do nich dzwonić, żeby przyjechali po ciebie. Nie polecam, jeżeli lądujesz o tej porze.

#52 PostWysłany: 18 Lut 2025 16:56 

niebieski
Jakieś doświadczenia z ClickRent na VLC? Naciągają na szkody przy wypożyczeniu z podstawowym ubezpieczenim?
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 03 Kwi 2025 13:57 

Tak na szybko - pożyczaliśmy teraz w VLC samochód w Record Go - za 35 eur na 5 dni mieliśmy nówkę chińczyka (Omoda 5) - bez żadnych problemów i jazda, i zwrot. Jedyne co - uprzedzali o tym kwitku na paliwo - sprawdzali przy zwrocie (i tak zrobiliśmy, na serwisówce przy A3 do lotniska jest kilka stacji).

BTW wypożyczalnia chyba już nie mieści się w kontenerze, a w budynku z 5 minut jazdy od terminalu - obok Centauro i innych wypożyczalni. Odbiór z parkingu P6 (jak wyjdziecie z terminalu, to na lewo do małego rondka i obok tego jest parking dla skuterów itp. - to tam ;))
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość